Eksklusiv snakk med indiske kryptoutvekslinger på Koinex Shut Down

I forkant av planlagt høyesterettsmøte om kryptoaspekter i India, en av de eldste indiske kryptokursutvekslingene, bestemte Koinex seg for å stenge handelsplattformen. Dette var åpenbart en av de mest sjokkerende nyhetene for indianere, spesielt for et potensielt publikum på plattformen på den dyrebare tiden da Bitcoin var på en bull run.

Eksklusiv snakk med indiske børser

Et stort spørsmål som løftet øyenbrynene til kryptoentusiasten er India er – hvis regelverk var den viktigste årsaken til nedleggelse, kunne Koinex også ha sitt hovedkontor utenfor India – akkurat som andre børser bestemte seg for å gjøre det. Når det gjelder poenget, Sumit Gupta fra CoinDCX, legg til det;

Fra det jeg vet, med tanke på reguleringsusikkerheten, er de ikke fokusert på utvekslingsvirksomhet for øyeblikket. Indian Exchanges må flytte utenfor landet med fokus på globale brukere hvis regelverket ikke er gunstig for å drive børsvirksomhet i India.

I en lignende tone, Nischal Shetty fra WazirX detaljert;

Volumene deres hadde redusert drastisk, og det gjør det vanskelig å drive børs siden volumene øker inntektene. Hvis de hadde gode volumer nå, er jeg sikker på at de ikke hadde stengt. Jeg vil si at bankforbudet var den største enkeltårsaken til alle indiske børsstengninger til nå.

I tillegg til CoinDCX og WazirX, tilføyer en annen indisk kryptobørs Bitbns også “det kan være andre måter å trives i kryptolandskapet for Koinex hvis det vil – fortsetter poenget, Rahul fra Bitbns fortalte;

Ja de kunne ha. Vi gjorde det og vi trives. Vi registrerte det høyeste volumet som ble omsatt til dato de siste 24 timene.

Imidlertid er det verdt å merke seg at – under Coindeltas nedleggelse i april i år diskuterte indisk kryptosamfunn om ‘ventende uttaksforespørsel på Koinex handelsplattform’. Videre hadde børsen fjernet få mynter Achain [ACT], CyberMiles [CMT], GAS [GAS], Nano [NANO], NEO [NEO] og Zcoin [XCZ] Tokens som ikke ble godt mottatt av kryptosamfunnet i India – og på toppen av alt, dukket beslutningen om å fjerne disse Altcoins umiddelbart etter avstengningsbeslutningen fra Coindelta.

Ikke den første børsen i India!

Tidlig 27. juni 2019 – Koinex publiserte et offisielt blogginnlegg med detaljer om årsaken til avgjørelsen – likevel legger det til at “ Regulatorisk usikkerhet og mangel på bankstøtte ” var de viktigste hindringene som hindrer dem i å drive jevn handelsdrift i nasjonen.

Dette er ikke noe nytt i India, tidligere, et par andre børser, inkludert Zebpay, Coindelta, Coinome, avsluttet sin forretningsdrift, med henvisning til usunne regler fra landets regering, men vi (Coingape) nådde ut til de nåværende indiske børsene, hva de tenker på Koinexs nedleggelse og hvordan fortsetter de sin virksomhet i samme land der andre børser stengte dørene.

WazirX, CoinDCX, Bitbns, Instashift, Unocoin er få av børsene – for øyeblikket lever og driver de sine handelsaktiviteter i landet til tross for at de har forsinket måneder på en spesifikk kryptoavgjørelse fra regjeringen i India. Under samtalen vår med Nischal Shetty – administrerende direktør i WazirX, Rahul Chitale – medstifter av Instashift, Sumit Gupta – grunnlegger av CoinDCX, og Rahul Jain – digital markedsføringssjef i Bitbns – ble det avslørt at den andre årsaken bak Koinexs beslutning kunne være “ Kostnadsstruktur med at teamstørrelsen var ganske stor ”og volumet som hadde redusert drastisk”.

Lønn til ansatte via bankkonto


Videre, på et punkt av Koinex som nevnte “deres ansatte ble spurt om lønnstransaksjoner fra bankmyndigheter”, spurte vi eksisterende indiske børser om hvordan de behandler betaling til sine ansatte. Mens CoinDCX og WazirX nektet å kommentere – derimot fortalte Rahul Jain fra Bitbns det;

Bitbns eller dens ansatte står ikke overfor noe slikt bankpress

Mens han holdt hemmelig om betalingsmåten de har brukt, avslører Rahul Chitale fra Instashift re Rahul Chitale at byttet deres er en estisk enhet og behandlet bankvirksomhet i henhold til europeiske lover. Han sier det;

InstaShift er en estisk enhet. Vi driver all vår bankvirksomhet på samme måte med fullstendig samsvar med europeiske lover. Nesten alle driftsutgiftene våre blir betalt ved hjelp av Crypto – det inkluderer lønn til vårt lille team (utenfor India). Vi bruker også våre egne debetkort med kryptostøtte. De få utgiftene som Cloud er kanalen gjennom Fiat i Europa eller Canada.

Hva tar du med det indiske kryptosystemet? Tror du Govt vil favorisere eksisterende børser med sunne regler rundt krypto & blockchain økosystem i India.? Gi oss beskjed i kommentaren nedenfor. 

Bildekilde – Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector