Fremtiden for ICO: Eksklusivt intervju med Coin360-sjefen

Har du noen gang tenkt på å starte ditt eget prosjekt eller oppstart? Vi har alle. Kryptosfæren er overveldet av mennesker som har gått gjennom med sine ideer. Du kan se et eksempel på måten krypto har innlemmet crowdfunding i strukturen. Ambisiøse kryptoentusiaster tok ideen om crowdfunding og brakte den til live i kryptorommet. Arbeidsmodellen passer ganske godt med krypto – i den oppfinner du din egen mynt for å støtte et prosjekt som du føler sterkt om. Hvis folk finner prosjektet nyttig og lovende – sender de penger for å hjelpe deg med å utvikle prosjektet, og mottar tokens du lanserte. Høres ganske bra ut, ikke sant? Vel, dette er i utgangspunktet hvordan de første mynttilbudene fungerer.

Som de fleste trender, har den sine positive og negative. Mange prosjekter hjelper virkelig til med å løse problemer, slik BlueOcean gjør innen det medisinske området, men du må også være veldig forsiktig når du investerer for å unngå å bli lurt. ICO er risikabelt på grunn av en rekke årsaker – fra mangel på myndighetsregulering til manipulering av hackere og tyver.

Uansett økte antallet ICO-er oppført med 282% i 2018 (3804 prosjekter) sammenlignet med 2017 (1349 prosjekter), men det totale antallet innsamlede midler økte med bare 15% i 2018. I tillegg var den gjennomsnittlige levetiden til en ICO dobbelt så lang på slutten av 2018 sammenlignet med hvor den var på slutten av 2017 (statistikk fra ICObench).

For litt innsikt i ICO-ene og hva vi ser på fremover, snakket vi med Evan Ropp, administrerende direktør for cryptocurrency tracker Coin360.

  1. Hei Evan. Fortell oss om Coin360. Hvorfor gjorde du det hvis det var mange lignende tjenester? Før jeg fikk tak i krypto, var jeg i fiat-handel, og da jeg bestemte meg for å prøve meg på krypto, innså jeg at det ikke var noen solide varmekart der ute som var enkle å bruke og praktiske. Alle de andre prosjektene der ute var tilnærmet identiske, og jeg ble overrasket over mangelen på anstendig UX på et så høyteknologisk marked. Så Coin360s team kom på ideen om å ta alle de mest nyttige funksjonene fra fiat-markedstjenestene og smelte dem inn i kryptopriser med høyverdig brukervennlighet og en veldig kul intuitiv design. Ved å gjøre dette gjorde vi Coin360 til et ideelt verktøy for nykommere som ønsker å gå inn i kryptomarkedet, og hvis du er ny i kryptoverdenen, anbefaler jeg sterkt Coin360 (ler). Personlig liker jeg ideen om kontinuerlig utvikling. Vi legger alltid til nye funksjoner i tjenesten vår: en av de siste var en overvåkningsliste, der du kan taste inn flere mynter du er interessert i og lage din egen tilpassede liste over mynter. Nå oppdaterte vi den slik at brukerne kan lage opptil 5 forskjellige overvåkningslister! Det fungerer ved hjelp av informasjonskapselrammeverket, og vi skal legge til tjenesteregistrering slik at brukerne våre får tilgang til overvåkningslistene sine på forskjellige enheter.
  1. Hva er styrker og svakheter ved produktet ditt? Jeg er overbevist om at Coin360s sterke side er teamet: folket vårt er mangfoldige og villige til å bidra med sine ferdigheter, ideer og kunnskap. Vi vil gjøre produktet så nyttig som det kan være. Når det gjelder svakheter – har vi ingen av dem (ler). For å være ærlig har vi problemer med mobilversjonen av Coin360. Det fungerer sakte, spesielt på iPhones, men vi fikser det nå – vi skriver om applikasjonen fra begynnelsen og optimaliserer funksjonen. Selvfølgelig har vi små bugs som dukker opp her og der. For eksempel har vi nylig løst en feil med kartene i myntekortene. De lanserte flere ganger på rad med noen av disse kortene. Vi lærte om problemet fra brukerne våre og løste det så fort vi kunne – på bare to timer, så ikke nøl med å gi oss tilbakemelding!
  1. Nylig kunngjorde Coin360 lanseringen av en ny API. Hvorfor tror du markedet trenger det? Vi har prøvd mange API-er i løpet av utviklingen av Coin360. For personlig bruk og for å gjøre Coin360 bedre bestemte vi oss for å utvikle vår egen API. Så fant vi ut at konkurrentene våre betaler API-ene sine. Men Coin360 har alltid handlet om å dele erfaring og data. Derfor forbereder vi oss på å lansere API-en vår med høyere forespørselsgrenser, flere tilgjengelige metoder og raskere dataoppdateringer enn de fleste av konkurrentene våre har. Nå kan alle i verden kontakte oss for å jobbe med Beta API.
  1. Investerer du personlig i krypto? Til tross for prisfallet på markedet fortsetter jeg å investere i noen kryptovalutaer. Jeg setter stor pris på hva GLISE laget gjør. Jeg håper teamet vil fortsette å utvikle sitt produkt. Det er også noen lovende prosjekter som BitTorrent og Fetch.AI. Så det er fortsatt noen muligheter til å investere selv med markedet i staten det er i. Imidlertid har jeg solgt alle ICO-tokens mine.

  2. Så hva er ditt syn på ICO? Hvordan har det påvirket kryptos popularitet? Tror du folk ble mer involvert i krypto på grunn av ICO-er? Egentlig elsker jeg virkelig ideen om ICO. Jeg mener det er flott at nesten alle kan investere i et produkt han tror på. Og det er mange fordeler for selskaper. Det er ikke nødvendig å betale mye penger til investeringsbanker, advokater, revisorer og så videre. Hvis vi sammenligner en ICO med en børsintroduksjon, er ICO mye billigere og enklere å lansere. Det var en PwC-undersøkelse utført av Oxford Economics som sa at 83% av finansdirektørene spurte estimerte utgifter til børsintroduksjoner til mer enn 1 million dollar (data fra pwc.com). Etter min mening er problemet at for mange ukvalifiserte mennesker har investert i ICO. Det ble investert mye penger i noen upålitelige prosjekter. Så folk ga disse selskapene sjansen til å svindle dem. På den annen side har jeg møtt mange mennesker som kom inn i blockchain-industrien gjennom ICO. Som mange andre instrumenter har ICO sine fordeler og ulemper. Jeg vil ikke trekke noen konklusjoner fordi det bare er 2 år siden ICO-hypen begynte. Bransjen trenger mer tid til å avgrense metodene.
  1. Tror du det vil være en annen trend for å erstatte ICO? Det er ikke noe nytt på markedet for den saks skyld. Noen selskaper kan bruke VC (risikovillig kapital) som en innsamlingsmetode i stedet for ICO. Det er noen fordeler med å skaffe midler gjennom VC, for eksempel kan et selskap få bedriftsrådgivning, forbindelser med industripåvirkere og bevis på konseptet. Jeg setter også stor pris på Binance for å lansere nye prosjekter Launchpad. Jeg antar at det er ok at det er vanskeligere å skaffe penger gjennom ICO. Etter min mening er det investorenes problem at mange ICO-er viste seg for duds eller til og med svindel. Det var noen enkle penger for folk som ikke hadde noe produkt, sterkt team eller whitepaper. Jeg håper at ICO-er ikke forsvinner som en metode for fundraising, men jeg vil at alle ICO-investorer skal bruke mer tid på å analysere styrker og svakheter ved hver ICO.

Et første mynttilbud er en god og effektiv måte for nyetablerere å skaffe penger. Foruten noen ulemper og tilbakevendende tendens, er det vanskelig å si at ideen om ICO selv er død. Folk investerer fremdeles penger, men gjør det for det meste mer gjennomtenkt og oppmerksomt: investorer leter etter mer troverdige og verdifulle prosjekter og investerer ikke mer enn de kan tape. Derfor er ICO ikke død, men opplever store endringer. Tiden vil vise hva sluttresultatet av disse endringene blir.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector