“Skal vi fortsatt ‘holde’ Qtum eller ta utkjøringen som et advarselsskilt?” Et enkelt-til-ett-intervju med tidligere leder Dev Qtum, Stephen Xu

Viktige punkter for denne artikkelen:

  • Spørsmål fra leserne
  • Intervju spørsmål
  • Qtum gjennomgang: Gjeldende status for prosjektet

‘Qtum’ siden massesalget i mars 2017, har fått ganske respekt i utvikleren så vel som i investorsamfunnet. Prosjektet er en hybrid av det beste av bitcoin og ethereum planlegger å gjøre blockchain brukervennlig for bedrifter. Prosjektet arver UTXO-modell fra bitcoin for å spore midler og bruker ethereums EVM for å tillate smarte kontrakter. Med store utgivelser for Qtum som ennå ikke er kunngjort, har nylig avsluttet ex-lead-utvikler av Qtum Stephen Xu har løftet noen øyenbryn. Så i dag skal vi intervjue Stephen og stille ham spørsmål angående Qtum og blockchains fremtid.

Vi starter med å stille spørsmål fra leserne våre som vi har mottatt gjennom ulike sosiale medier. Selv om vi ikke kunne adressere dem alle, har vi valgt to av dem..

Spørsmål fra leserne våre

Spørsmål: Skal vi fortsatt ‘holde’ Qtum eller ta utkjøringen som et advarselsskilt og dra?

EN: Jeg har diskutert dette med Patrick mange ganger før; Jeg er spent på å utnytte blockchain-teknologi som brukere kan bruke direkte. Qtum Foundation presenterer en offentlig kjedeplattform som bare utviklere kan bruke til applikasjonsutvikling. Begynn på DREP (Decentralized Reputation System) Foundation er et skritt mot å jobbe med en løsning som er nærmere brukerne.

Spørsmål: Har bitcoin ’boblen’ sprukket ettersom markedet ikke viser noen tegn til en oppadgående trend?

EN: Vel, BitCoin-boblen har også sprukket mange ganger før. Hver gang det sprakk, kom prisen tilbake høyere! Jeg er en tilhenger av BitCoin, et banebrytende prosjekt innen blockchain. BitCoin er mer enn prisen. Som et av de første blockchain-prosjektene med brukerapplikasjoner, gjenspeiler prisen på BitCoin også publikums oppfatning og håp om fremtiden for blockchain-teknologi.

Etter hvert som den fremvoksende blockchain-industrien fortsetter å vokse og utvikle seg, begynner vi å se flere brukssaker for blockchain – som i finans- og regjeringssektoren. Jeg er veldig spent på fremtiden for blockchain og dens bruk i den virkelige verden!

Intervju spørsmål:

Spørsmål: Hvilke utfordringer vil Qtum møte i ditt fravær, og er Qtum-teamet klart for det?

EN: Jeg er veldig trygg på at Qtum Foundation vil gjøre det bra i hendene på et godt kvalifisert team av utviklere og Patrick Dai, min venn og medstifter av Qtum Foundation. Mens jeg var hos Qtum Foundation, klarte vi å frigjøre både testnet og mainnet innen seks måneder etter Initial Coin Offering (ICO) – dette viser bare hvor svært effektivt og motivert teamet er!

Spørsmål: Det er allerede tusenvis av såkalte ‘neste generasjons’ produkter, med Blockchain som fortsatt lider av mange tekniske problemer, og vi er veldig langt fra faktisk adopsjon. Hvordan takler DREP disse problemene?

EN: Blockchain kan være en veldig begynnende industri, men den økte utviklingen i blockchain-industrien signaliserer en spennende introduksjon av blockchain i vanlig interesse og bevissthet. Noen av de tekniske problemene som blockchain-prosjekter står overfor i dag inkluderer balansering av skalerbarhet og sikkerhet.

Skalerbarhet har vært et problem for eksisterende blockchain-plattformer; høy trafikk kan bringe en plattform ned, som vi nylig så med et stort antall brukere på CryptoKitties som forårsaket opphopning på Ethereum-nettverket.


Nyere plattformer som prøver å takle problemet med skalerbarhet, ender imidlertid ofte med å kompromittere sikkerhet og desentralisering i det som ser ut til å være et nullsumspill. Bruker delegert bevis på innsatsen (DPOS) øker for eksempel transaksjonene per sekund (TPS), men ved å overlate verifisering av transaksjoner til noen få supernoder, noe som gjør nettverket mer sentralisert.

“Den nylige generelle databeskyttelsesforordningen (GDPR) utgjør også nye hindringer for teknologien. Forordningen krever at data kan fjernes, men data på blockchain er uforanderlig. Imidlertid vil denne forskriften bare anspore til ytterligere innovasjon innen blockchain. For oss jobber vi med en måte for private data å være utilgjengelige, selv om de forblir uforanderlige. “

Spørsmål: Hva er DREP? Hvordan kan folk støtte i tidlige stadier?

A: DREP er et desentralisert rykteøkosystem. Vi ønsker å hjelpe både internettplattformer – fra e-handel til innhold til spill – og internettbrukere å benytte seg av verdien av online omdømme og overvinne utfordringene med kvalitetsbrukeranskaffelse, inntektsgenerering og dårlig brukerengasjement.

Grunnlaget for systemet vårt er kvantifisering og tokenisering av omdømme, og samle hver brukeres omdømme på tvers av plattformer. Hver brukeres omdømme blir kvantifisert gjennom en algoritme som evaluerer hvor ønskelig eller meningsfull deres bidrag på internettplattformer er. Tilknyttet denne omdømmeverdien er tildeling av plattformtokener, som kan brukes på å stemme, tippe eller investere, samt omsettes på forskjellige token-børser. DREP samler også omdømmeverdier for hver bruker på flere plattformer for å presentere en enkelt omdømmeverdi som kan refereres til i systemet vårt.

Internett-plattformer kan bruke DREP på flere måter, inkludert disincentivizing ondsinnet oppførsel og incentivizing positiv oppførsel. Med kvantifisering av omdømme kan plattformer luke ut ondsinnede brukere eller bots som forvrenger omdømmeverdier. Disse brukerne kan være i form av “falske hærer” på e-handelsplattformer, som skaper et stort volum falske ordrer for å uærlig blåse opp en leverandørs salgsvolum. Plattformer vil også utvikle seg når brukerne begynner å selvstyre ved å gi tilbakemelding på hverandre, og dermed oppmuntre til positiv oppførsel. For e-handelsplattformer kan dette være god kundeservice fra leverandører; for innholdsplattformer kan dette være faktisk eller meningsfylt innhold. Utover dette kan plattformer også skaffe kvalitetsbrukere gjennom filtrering av omdømmeverdier og tjene penger på trafikk.

I mellomtiden vil brukerne kunne utnytte verdien av omdømme på nettet for å bygge et gjennomsiktig fellesskap bygget på tillit. Ved å disincitivisere ondsinnet oppførsel og stimulere til positiv oppførsel gjennom tokenisering, vil brukerne være mer forsiktige med sin oppførsel på internett.

De er også i stand til å måle påliteligheten til en annen bruker i deres interaksjoner. Et eksempel på hvordan dette kan være nyttig: brukere kan sjekke omdømmeverdien til leverandører på e-handelsplattformer, noe som kan gjenspeile kvaliteten på varer og tjenester, før de kjøper fra dem.

Qtum anmeldelse: Redaktørens kommentar

Det er mange fordeler med dette prosjektet, så jeg vil ikke resitere dem igjen. Men her er noen punkter som Qtum sliter med å finne ut:

  1. Qtum er basert på Proof of Stake-modellen, men 28% av symbolet eies av en enkelt kontoinnehaver. For tiden holdes 75% av Qtum-tokens av topp 5-kontoer. Denne dårlige tokenfordelingen er noe Qtum trenger å jobbe med.
  2. Qtum-prosjektet har portert gass fra eterum, men det er ingen forklaring på hvordan Qtum skal løse skalerbarhetsproblemet som har hjemsøkt blockchain-verdenen litt nå..

Håper at Qtum-teamet snart finner svaret på disse spørsmålene.

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss gjennom – [e-postbeskyttet]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector