Token2049 – Intervju med Loi Luu, grunnlegger av Kyber

Loi Luu, grunnlegger av Kyber Network snakker om hvordan han startet DEX (desentralisert børs) og hvordan det er annerledes enn de eksisterende DEX-ene på markedet i intervjuet vårt på Token2049. Med Binance og NEO kunngjør DEX, deler Loi også kjerneverdien til Kyber Network i videoen nedenfor. Se den for å finne ut mer.

 

Vi er her med Loi Luu, grunnlegger av Kyber, og vi er på Token2049.

Vil du fortelle oss et morsomt faktum om deg selv?

Så jeg har nettopp doktorgrad for tre måneder siden. Saken er at jeg startet Kyber før jeg var ferdig med det. Da skolen fikk vite det, skjønte de at jeg ikke hadde tid til doktorgraden lenger, så de presset meg oppover skolen og ba meg om å bli utdannet tidlig.

Så moralen i historien er at hvis du vil fullføre en doktorgrad tidlig, bør du gjøre en ICO. &# 128578;

Kan du starte med å gi oss en bakgrunn om deg selv?

Jeg flyttet til Singapore for omtrent fem år siden. Jeg forsket på Applied Cryptography – kryptering, dekryptering og sånt. Tidlig i 2014 ble jeg kjent med Bitcoin og Blockchain. Alle snakket om det på grunn av prisulykken. Så det fikk oppmerksomheten min, jeg ble interessert i det, gjorde litt mer forskning på det. Jeg fant ut at det er mange muligheter i det for meg når det gjelder forskning. Vi skriver et par forskningsartikler om BTC og blockchain.

Og i 2015 ble jeg kjent med ETH gjennom whitepaper, og jeg ble interessert umiddelbart på grunn av deres potensial. Så jeg nærmet meg det fra et akademisk synspunkt. Så vi gjorde mer undersøkelser – sendte den til Vitalik for å få tilbakemelding, og han var snill nok til å svare og gi oss et langt og detaljert svar. Så vi snakket siden den gang, og vi fortsatte å utveksle ideer.

Og da vi startet Kyber, spurte jeg om han gjerne ville være vår rådgiver, og han sa ja.

Så tydeligvis nå ser folk fordelen med en DEX (Decentralized Exchange), men du var en av de første som kom ut med den. Så hva brakte deg ideen om å gjøre en DEX?

Vi jobbet med noen få andre prosjekter også før Kyber Network. En av dem er en Smart Contract Analyzer som betjener utviklere. Den andre er et Smart Pool. Etter disse prosjektene så vi målgruppen vi hadde – den var ganske nisje og liten. Det er ikke mange utviklere som virkelig bruker verktøyet vårt. Gruverne bryr seg ikke om at Smart Pool er sentralisert eller ikke. Så vi bestemte oss for å jobbe med noe mer innflytelsesrikt som kan være til fordel for millioner av brukere.

Så i dette desentraliserte økosystemet – det er fortsatt en hovedkomponent som fremdeles er sentralisert, som er i utveksling, så vi så ut til å desentralisere det.

Kan du snakke litt om hva markedsføring er eller hva en likviditetsleverandør er?

Vi ønsket å gjøre Kyber virkelig brukbart for vanlige brukere – selv de som ikke har forståelse for en privat nøkkel osv. Så brukervennlighet er vårt hovedfokus.

Hvis du ser på annen DEX – er likviditet et stort problem fordi adopsjonen er lav. Selv når du vil handle, er det vanskelig å finne den andre motparten som kan handle med deg.

Og hvorfor er likviditeten lav på disse DEX-ene?

Jeg tror det er fordi brukergrensesnittet ikke er bra nok. Brukerne er ikke kjent med de desentraliserte børsene, de er mer kjent med Binance eller Bittrex. Så det var derfor vi ønsket å gjøre det veldig enkelt for brukeren å bruke. Så vi fokuserer ikke på det desentraliserte aspektet av det. Vi fokuserer mer på bruksaspektet ved det.

Derfor tar vi med alle markedsskapere på plattformen vår. Så disse markedsprodusentene er menneskene som skal handle direkte med brukerne. Kyber-nettverket er en plattform som kobler alle markedsprodusenter til sluttbrukerne.

Så forskjellen mellom deg og andre eksisterende DEX-er der ute er at du er i kontakt med disse markedsprodusentene? Så jeg vil kjøpe eller selge en bestemt mynt. Er det noen der som tar den andre siden av handelen? Og jeg så en av Market Makers heter Prycto? Kan du forklare hva som tiltrekker en market maker til å komme på plattformen?

Som alle andre markedsprodusenter – de tjener mye fortjeneste fra handelsspredningen, så si at jeg selger noe for $ 1,1 til deg, og jeg kjøper det tilbake fra noen andre brukere til omtrent 0,99 cent, forskjellen mellom kjøps- og salgsprisene er min profitt. Så vi tar med mange brukere til plattformen vår. Og disse markedsprodusentene trenger bare å fokusere på å mate prisene og opprettholde reserven.

Og hvis jeg ønsket å kjøpe, si Kyber Network, og selvfølgelig kan jeg gjøre det på DEX, fordelen i forhold til den andre DEX, er at det er en market maker der, så det er en pris for meg. Hvordan sammenlignes prisen med andre sentraliserte børser – er den den samme, er den annerledes??

Så prisen på børsen vår er litt dårligere enn hva de ser på Centralised Exchange. Men en ting brukerne må merke seg er prisen de ser på sentralbørser, ikke den endelige prisen de ser fordi de fortsatt trenger å betale skjulte avgifter. Og etter handelen, hvis de vil trekke seg derfra, er det også uttaksgebyrer. Mens de på Kyber ser det de får. Så faktisk er prisen vår vanligvis bedre enn på sentraliserte børser

Nå var du tydeligvis en av markedslederne innen Decentralized Exchange. Nå har du noen store navn som Binance og Neo som kunngjør DEX. Føler du at det er en anerkjennelse i bransjen at det er her Exchange-retningen beveger seg? Og hvordan påvirker det Kyber?

Det er bra fordi det hjelper med å utdanne brukere om desentraliserte børser og fordelene ved å bruke disse til å handle og konvertere myntene sine.

Vi innser sakte utfordringene, for når Binance sier at de skal gjøre noe, vil de gjøre det. De viste allerede at de kan bygge den beste Xchange på få måneder. Men vi har allerede en start, så vi fokuserer på andre funksjoner. En del av kjerneproduktet til Kyber er betalingsfunksjonene fordi vi kjører alt på kjeden. Så vi kan fungere som noe som Visa eller Mastercard for alle de andre applikasjonene på ETH-blockchain. Så hvis du er selger og bare vil godta ETH og kunden din har OMiseGo – hvordan betaler de deg? Det er veldig upraktisk for dem. Imidlertid, med Kyber, kan de sende sin OMiseGo direkte til oss, og vi konverterer dette til ETH umiddelbart og videresender betalingen til deg. Og det vil skje i en enkelt transaksjon.

Å bevege oss litt mot regulering – det har vært mange nyheter i rommet nå om regulering. Tradisjonelt i aksjemarkedet blir børser regulert. Føler du at det kommer til å bli et skritt i den retningen og spesielt for sentraliserte – hvordan vil de gjøre det?

Regulering er god og nødvendig for å beskytte folket og eliminere svindlere fra dette økosystemet. Men i Singapore må vi ofte snakke med våre regulatorer for å veilede dem om hvordan vi kan regulere i dette rommet. Vi trenger dem til å veilede det på en måte der folk fortsatt har nok plass til å innovere og bygge nye ting. Jeg tror regulering vil komme overalt, Singapore jobber med det, Japan har det allerede.

Så lenge vi jobber tett med dem, så tror jeg ikke det er noe problem.

Er du i stand til å snakke litt om handelsvolum i Kyber, og har dere et satt mål – mellomlang og lang sikt?

Det er veldig vanskelig å kvantifisere det eksakte volumet på sentraliserte børser. Nylig var det noen rapporter som sa at på noen større børser er 95% av volumet falskt. Men med DEX er alt så gjennomsiktig, du kan se det på blockchain. Så for oss er det nåværende volumet $ 100.000 – $ 150.000 per dag. Det er ganske lite, men vi lanserte nettopp. Og vi jobber mer med å utdanne brukerne til å virkelig se fordelen ved å bruke en DEX.

Og for det siste spørsmålet, hva er du mest spent på, i år for Kyber?

Mainnet – Støtter andre kryptovalutaer som BTC, ZCash og Litecoin. Så vi jobber allerede med ICON, WanChain og i fremtiden trolig også med Cosmos. Så vi kan distribuere en annen versjon av Kyber på disse blokkjedene, slik at brukerne bare kan handle mellom forskjellige mynter. Vi ønsker også å jobbe med flere lommebøker og flere plattformer som godtar Crypto-betalinger, slik at vi kan få direkte tilgang til brukerne.

Takk for tiden din!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me