Hva er Bitcoin-valuta?

Hva er bitcoin-valuta? Mange mennesker som hører om bitcoin for første gang, har vanskelig for å forstå hva det egentlig er og hvordan det fungerer som en valuta. Dette er ganske normalt fordi bitcoin ( BTC, XBT) er ikke en vanlig fiat-valuta eller investeringsmiddel i det hele tatt.

Som den første av mange kryptovalutaer, har bitcoin tiltrukket milliarder dollar investeringskapital fra hele verden, og dens revolusjonerende blockchain-teknologi endrer prosessene i det moderne samfunnet på mange forskjellige måter..

Hvorfor er bitcoin så utrolig populær? Hvis du leter etter en bitcoin-guide eller en omfattende bitcoin-forklaring, er denne artikkelen akkurat det du trenger.

Hva er Bitcoin Currency 1 (bitcoin image)

Bitcoin-bilder som dette er bare symbolsk for den virkelige bitcoinvalutaen som er helt digital og usynlig.

Hva er Bitcoin / Bitcoin forklart

Bitcoin er en digital eller virtuell valuta som opprettes (utvinnes), lagres, handles og overføres elektronisk. Bitcoin ( BTC, XBT) er ikke regulert av noen sentralbank eller sentralmyndighet og kan lett overføres mellom enkeltpersoner eller bedrifter over hele verden.

Tempoet bitcoin kan utvinnes og også dets maksimale forsyning er begrenset ved hjelp av SHA-256 synkende forsyningsalgoritme. Dette betyr i utgangspunktet at det blir stadig vanskeligere og vanskeligere å gruve bitcoin. SHA-256-algoritmen begrenser også mengden bitcoin som kan utvinnes til 21 millioner enheter.

Denne mekanismen er positiv for prisen på bitcoin fordi den forhindrer at markedet oversvømmes av bitcoin, noe som ville være negativt for prisen.

Bitcoin har blitt et kraftig finansielt instrument som handles og spekuleres i mer og mer hver dag.

Bitcoin historie

Hvem oppfant Bitcoin?

Noen intelligente matematiske hjerner med pseudonymet Satoshi Nakamoto oppfant et kraftig peer-to-peer pengeoverføringssystem i 2009 basert på desentralisert blockchain-ledger teknologi.

* En blockchain reskontro er en digital, desentralisert reskontro som fordeles mellom mange noder (datamaskiner) der posten for en bestemt transaksjon ikke kan endres med tilbakevirkende kraft uten å endre de påfølgende blokkene som er knyttet til blokken som inneholder posten for den aktuelle transaksjonen. Transaksjoner og prosedyrer utført i en blockchain styres av visse regler og innstillinger som ikke kan endres under normale forhold.

I prosessen opprettet denne personen en desentralisert kryptovaluta og et smart betalingssystem som har blitt mye mer enn bare verktøy for å overføre verdi mellom venner, familie og andre parter. Både bitcoin og den underliggende blockchain-teknologien har tiltrukket seg utrolig mye interesse og investeringskapital siden de ble oppfunnet og implementert av den legendariske Satoshi Nakamoto som utvannet tilblokkingen av bitcoins i januar 2009.

Hvorfor ble Bitcoin oppfunnet?


Bitcoin ble oppfunnet for å gi et middel til å overføre penger elektronisk uten å bli styrt av en sentral myndighet. Hensikten var å muliggjøre raske og billige peer-to-peer pengeoverføringer med et pålitelig desentralisert system som effektivt forhindrer dobbeltbruk.

* Dobbeltbruk betyr ganske enkelt å bruke samme bitcoin (eller mengden bitcoin) to ganger. Dobbeltbruk kan være et problem med digitale kontanttransaksjoner fordi hver del av digital valuta har en digital fil som kan dupliseres og brukes til å bruke den samme ‘mynten’ mer enn en gang hvis ikke riktige forholdsregler tas. Med tradisjonelle papirpenger er ikke dette et problem. For eksempel kan et barn som deler ut en $ 10-regning for noen søtsaker på en godteributikk på ingen måte bruke den samme $ 10-regningen igjen fordi etter at transaksjonen er bekreftet er regningen ikke lenger i hans eie.

Bitcoin bruker en veldig effektiv bekreftelsesmekanisme som registrerer hver transaksjon som gjøres på blockchain og gir den et tidsstempel. På denne måten er hver transaksjon som noen gang har blitt utført på bitcoin-nettverket organisert kronologisk, og en logg over digitale signaturer følger hver ‘enhet’ av bitcoin-valuta, og sporer eierstien som valutaen er overført til. Hvis noen prøver å bruke samme bitcoin to ganger samtidig, vil bare en transaksjon bli bekreftet, mens den andre blir avvist. Alle bitcoin-transaksjoner spores i en offentlig, desentralisert hovedbok som kan undersøkes av hvem som helst.

Bitcoin Mekanikk

Blockchain Technology / Decentralized Blockchain Ledger

Hele bitcoin-nettverket forvaltes av en distribuert hovedbok som bruker blockchain-teknologi for å holde rede på transaksjonsbaner og for å forhindre dobbeltbruk. Hovedboka vedlikeholdes av tusenvis av noder eller datamaskiner som behandler transaksjonene i nettverket og mottar en belønning (bitcoin og i noen tilfeller transaksjonsgebyrer) for deres behandlingsinnsats (etter at hovedbokinformasjonen er organisert og plassert i nye blokker i blockchain og en gyldig hash er funnet). Disse nodene utfører det som er kjent som bitcoin mining.

Bitcoin blockchain hovedbok forenklet:

 • Husk at en reskontro er en kontobok, et register eller en logg.
 • Hele bitcoin-hovedboken eller transaksjonsregisteret er tilgjengelig av de forskjellige datamaskinene (noder) over hele verden samtidig.
 • Hovedbokene oppdateres kontinuerlig, noe som betyr at hver datamaskin alltid ser på den mest oppdaterte versjonen.
 • Når en transaksjon initieres på bitcoin-nettverket, fordeles handlingen mellom alle datamaskiner i nettverket.
 • Datamaskinene som behandler transaksjonen, må verifisere den mot spesifikke betingelser og regler angitt i bitcoin-protokollen.
 • Når transaksjonen endelig er bekreftet, pakkes den inn i en datablokk som består av flere bitcoin-transaksjoner.
 • Blokkene er som leddene til en kjede. Når en blokk er fullført, festes den i en kronologisk rekkefølge til den eksisterende blockchain.
 • Når transaksjoner er bekreftet og lagt til blockchain, kan de ikke reverseres. Blokker kan ikke fjernes eller erstattes. Når en blokk er lagt til i blockchain, er den endelig.

Begrenset Bitcoin Supply

Den synkende forsyningsalgoritmen som styrer gruvedrift av bitcoin og andre aktiviteter setter en grense for tempoet som bitcoin kan utvinnes i. Det begrenser også den totale bitcoinforsyningen til 21 millioner. Det anslås at den siste bitcoin først vil bli utvunnet i 2140. Den begrensede tilgangen på bitcoin bidrar til å støtte prisen og er nøyaktig det motsatte av hvordan tilbudet av fiat-valutaer fungerer i mange tilfeller.

Bitcoin markedsverdi og handelsvolum

Markedsverdi for bitcoin svinger hele tiden. På et tidspunkt i oktober 2017 var det mer enn $ 95.000.000.000.

Bitcoin har et imponerende daglig handelsvolum på rundt $ 1,95 milliarder (oktober 2017). Selv om det er et stort tall for en kryptovaluta, er den veldig liten i forhold til EUR / USD med sin massive daglige omsetning på mer enn 1,1 billion amerikanske dollar.

Bitcoin-overføringer / transaksjoner

Bitcoin kan overføres fra en bitcoin-lommebok til en annen med minimale transaksjonsgebyrer, hvis noen. Bitcoins kan sendes i små porsjoner som er mye mindre enn en bitcoin. Minimumsbeløpet for transaksjonen er forskjellig mellom de forskjellige bitcoin-lommebøkene og børsene. Med bitcoin-lommebøker bør ikke transaksjoner større enn 0,000055 bitcoin være noe problem. Bitcoin-børser har ofte høyere minimumstransaksjoner enn lommebøker, men relativt små transaksjoner er fremdeles mulig.

Hvordan Bitcoin …

Hvordan kjøpe Bitcoin med Fiat-valutaer (dollar, pund, euro osv.)

Å betale for noe med bitcoin ( BTC, XBT) eller for å sende bitcoin til noen, må du åpenbart ha litt bitcoin. For å motta en bitcoinbetaling / overføring trenger du bare å sette opp en bitcoin-lommebok og gi bitcoin-avsenderen adressen til lommeboken din. Partene som trenger å finansiere bitcoin-lommeboken, kan konvertere fiat-valutaer til bitcoin på forskjellige måter:

 1. Kryptovaluta / Bitcoin-børser – Åpne en konto med en pålitelig bitcoin eller kryptokursutveksling og sette inn penger via kredittkortet ditt, debetkort eller bankoverføring (elektronisk pengeoverføring). Etter å ha satt inn dollar, euro, pund eller annen fiat-valuta kan du bytte den mot bitcoin på børsen. Når du har bitcoin, kan du sende den til alle som gir deg en gyldig bitcoin-adresse. Du kan også motta bitcoinbetalinger til kontoen du har med kryptovalutautvekslingen. Noen kryptovaluta-børser tilbyr muligheten for å konvertere bitcoin og visse fiat-valutaer til andre kryptovalutaer i tillegg til bitcoin.
 2. Bitcoin markedsplasser – Bitcoin kan anskaffes med kontanter, kredittkort, bankoverføringer osv. Ved å lokalisere enkeltpersoner på bitcoin-markedsplasser som ønsker å selge bitcoin. Selvfølgelig, hvis bitcoin kjøpes med kontanter, må kjøperen finne en selger i nærheten av ham. Kjøperen trenger åpenbart å ha en bitcoin-lommebok klar for å motta bitcoin-overføringen fra selgeren etter å ha gjort avtalen.

Hva er Bitcoin Currency 2 (bitcoin ordre)

Bitcoin kan kjøpes på mange forskjellige måter med fiat-valutaer på bitcoin-markedsplasser, inkludert kontanter og bankoverføringstransaksjoner.
 1. Bitcoin-minibanker – Bitcoin-minibanker dukker opp over hele verden. For å kjøpe bitcoin med kontanter i en bitcoin-minibank kreves følgende trinn:
 • Mobil nummeret ditt.
 • Motta en valideringskode og skriv den inn.
 • Velg bitcoin-beløpet du vil kjøpe.
 • Velg om du allerede har en bitcoin-konto / lommebok eller ikke. Hvis du ikke gjør det, kan minibanken generere en for deg og skrive ut detaljene.
 • Skann QR-koden hvis aktuelt.
 • Sett inn kontanter i minibanken og vent på bekreftelse av transaksjonen. Den kjøpte bitcoin vil bli sendt til bitcoin-lommeboken din, og det kan ta opptil en time å reflektere.
Hva er Bitcoin Currency 3 (bitcoin ATM)
Bitcoin-minibanker tillater folk å kjøpe bitcoin med kontanter.

Om Bitcoin lommebøker og børser

En av hovedforskjellene mellom bitcoin lommebøker og børser er at med en bitcoin-børs kan fiat-valutaer konverteres til bitcoin og omvendt. Noen børser tilbyr også bitcoin-konvertering til andre kryptovalutaer og / eller konvertering mellom fiat-valutaer og andre kryptovalutaer i tillegg til bitcoin. Partene som bruker bitcoin-børser, kan sende bitcoin til bitcoin-lommebøker eller andre bitcoin-børser og kan også motta bitcoinbetalinger fra bitcoin-lommebøker og børser.

På den annen side brukes en bitcoin lommebok i utgangspunktet som et lagringsmedium for bitcoin som også kan motta og sende bitcoin. Bitcoin-lommebøker handler med andre bitcoin-lommebøker, bitcoin-børser eller selgere som godtar bitcoinbetalinger.

Typer Bitcoin lommebøker

Desktop Wallets

Bitcoin-klienter

Bitcoin-klienter fungerer på samme måte som den originale bitcoin-lommeboken, BitcoinQt, som nå kalles Bitcoin Core. Bitcoin core er en ‘full klient’ eller en full node klient som krever sterk datakraft. Det er den mest pålitelige bitcoin-klienten, for med den kan du uavhengig verifisere transaksjoner på bitcoin-nettverket. Når Bitcoin Core blir lastet ned, blir imidlertid hele blockchain lastet ned til datamaskinen din. Lette kunder som Electrum er enklere å bruke og kan til og med betjenes fra en smarttelefon.

Andre stasjonære lommebøker

Andre lommebøker enn bitcoin-klienter inkluderer Exodus, mSIGNA, Armory og mange andre.

Mobile lommebøker

Mobile lommebøker er bitcoin lommebøker som er skreddersydd for smarttelefonen din, og en av fordelene som tilbys er QR-kodefunksjonen som muliggjør øyeblikkelig bitcoin-betaling.

Fysiske lommebøker

Papirlommebøker er en pålitelig form for fryselager der bitcoin kan lagres trygt. Papirlommebøker har i utgangspunktet den offentlige adressen til bitcoin-lommeboken din (som du trenger for å motta bitcoinoverføringer) og den private nøkkelen som trengs for å overføre bitcoin til en annen adresse, skrevet eller skrevet på den. En enkel og praktisk måte å lage papirlommebøker på er å bruke nettsteder som bitaddress.org. Det tar noen sekunder å lage, hvoretter papirlommeboken din enkelt kan skrives ut og lagres på et trygt sted.

Online lommebøker

Med dette alternativet lagres dine private nøkler online. Dette gir fordelen av å kunne få tilgang til dem fra hvor som helst når som helst. Du kan imidlertid miste kontrollen over dine private nøkler hvis den elektroniske tjenesteleverandøren ikke tar de nødvendige forholdsregler for å sikre den.

Hardware lommebøker

Maskinvarelommebøker som Trezor kan lette sikre bitcoinbetalinger og lagre private nøkler elektronisk. Fordelen med å bruke en maskinvarelommebok er at sikre bitcoin-transaksjoner kan gjøres på en datamaskin som kanskje ikke er sikker. Den andre fordelen er at parter med store mengder bitcoin trygt kan lagre bitcoin og utføre bitcoin-transaksjoner uten å måtte stole på tredjeparter for sikkerhet..

Kan Bitcoin gå tapt eller stjålet?

Ja. Bitcoin-eiere bør ta de nødvendige forholdsregler for å sikre sine bitcoin-beholdninger fra hackere, tyver og fra å miste private nøkler eller lommebøker. Hvis det håndteres riktig, bør bitcoin-eiere imidlertid ikke ha noen problemer med å miste bitcoin.

Hvorfor er Bitcoin så populær?

 • Billige og raske transaksjoner – Bitcoin-transaksjoner er ofte gratis eller veldig billige. Å flytte bitcoin verdt $ 1.000.000 dollar fra Sør-Afrika til Hawaii (Hawaii er i utgangspunktet antipodal til Sør-Afrika) kan gjøres for mindre enn $ 10 … på mindre enn en time. Nå er det kjempebra!
 • Anonymitet
 • Ekstrem prisvolatilitet og prisøkning har gitt gode spekulative og investeringsmuligheter.
 • Arbitrage muligheter mellom forskjellige bitcoin-børser og andre muligheter knyttet til bitcoin-boom har trukket mye kapital til denne kryptovalutaen.]
Hva er Bitcoin Currency 4 (Michael Schumacher kommentert)
Raske bitcoin-transaksjoner har trukket mange brukere til denne fantastiske kryptovalutaen.

Kunne Bitcoin ‘Crash and Burn’?

Det er definitivt mulig, men på grunn av den økende tilliten til bitcoin og den enorme populariteten, er det ikke sannsynlig at et stort krasj vil skje veldig snart. For øyeblikket er det en stor ‘trend’ av kapital som strømmer inn i bitcoin, som støtter prisen hardt. Det vil trolig ta mye energi å stoppe denne trenden og å krasje prisen på bitcoin, selv om den ‘mektige’ bitcoin har veldig liten egenverdi og er en god kandidat for en stor krasj..

Er Bitcoin en safe-haven eiendel?

Mange anser bitcoin for å være en stor butikk med verdi og en sikring mot sentralbanksvikt. Med tanke på volatiliteten og relativt tynn likviditeten til bitcoin (spesielt sammenlignet med store valutapar), anser de fleste fagfolk i finansnæringen ikke at det er en solid eiendel. Gull og den japanske yenen er eksempler på allment aksepterte verdier for fristed.

En annen stor ulempe med bitcoin er at den har veldig liten egenverdi, som vi allerede har nevnt. Kanskje det vil bli mer en trygg havn i fremtiden, spesielt hvis volatiliteten minker og likviditeten øker. Eller kanskje bitcoin vil være historie en gang i fremtiden, hvem vet?

Bitcoin Investment / Bitcoin Spekulasjon

Bitcoin ( BTC, XBT) har vært et fantastisk investeringsmiddel som har fylt mange investorers lommer med kjekke gevinster. Buy-and-hold har vært en populær bitcoin-handelsstrategi som har prestert veldig bra så langt. Bitcoin kan handles på valutahandelsplattformer og bitcoin-børser for spekulative eller investeringsformål. På bitcoin-børser kan bitcoin vanligvis kjøpes med fiat-valutaer eller andre kryptovalutaer.

Når du handler bitcoin på valutahandelsplattformer, inngår handelsmenn og investorer vanligvis kontrakter for differansetransaksjoner (CFD), og ikke ‘fysisk’ eier bitcoin. Fortjeneste eller tap beregnes på grunn av svingningene i den underliggende bitcoin-prisen og krediteres eller belastes handelshandelskontoen.

Å handle bitcoin CFD-er med forex-meglere kan ha fordeler over å handle på bitcoin-børser. Noen av fordelene inkluderer tilgang til dypere likviditet i noen tilfeller, total sikkerhet fordi bitcoin ikke eies (og derfor ikke kan hackes), riktig meglerregulering, muligheten til å kortslutte bitcoin, tilgang til stopptap, fortjeneste og annet ordrer og avanserte kart- og handelsverktøy.

* Utnytt kryptovalutamarkedet med prisaksjon!

Bitcoin kan også handles på sosiale handelsplattformer som eToro og ZuluTrade med CFD-er. På disse plattformene kan investorer kopiere handler med listige handelsmenn direkte og automatisk til sine handelskontoer.

eToro tilbyr også et spennende nytt finansielt produkt kalt CopyPortfolios som gjør det mulig for investorer å investere i en CopyPortfolios som består av forskjellige kryptovalutaer, inkludert bitcoin. Denne CopyPortfolios administreres av profesjonelle analytikere på eToro-teamet og balanseres om nødvendig hver måned. Dette er en praktisk og smart måte å få eksponering mot forskjellige kryptovalutaer samtidig uten å måtte administrere det selv. Minste CopyPortfolios-investering er $ 5000. Følg denne lenken for grundig informasjon om handel med bitcoin og andre kryptovalutaer med eToro.

Bitcoin-alternativer

Investorer og spekulanter kan handle mange kryptokurver i tillegg til bitcoin. Noen av de mest fremtredende kryptovalutaene inkluderer eter, litecoin, dash, monero og ripple. Selvfølgelig er det andre måter å investere eller spekulere i finansmarkedene, og handelsmenn kan enkelt få tilgang til valuta, aksje, obligasjon, rente, råvare, opsjoner og futuresmarkeder, online.

Populære Bitcoin-rykter

Det er ofte rykter om at bitcoin enten vil krasje eller bli mye dyrere. Bitcoin har gjort mange skarpe tilbaketrekninger gjennom årene, men har fortsatt å handle høyere. Hvem vet hvor prisen på bitcoin vil gå i fremtiden? Noen sier at bitcoin vil slå $ 1.000.000 før 2030. Andre forhandler $ 100.000 innen 2027. La oss se hva som skjer …

Bitcoin i perspektiv

En ting med bitcoin er sikkert – den har overgått alle ‘tradisjonelle’ investeringsprodukter siden den ble oppfunnet. Det skal imidlertid bemerkes at det kanskje ikke gjør det samme i løpet av de neste tiårene. Kanskje det vil, men hvor lenge vil penger strømme inn i en eller annen merkelig virtuell valuta der den eneste egenverdien er verdien som et byttemiddel. Hva annet er bitcoin bra for?

Hva er Bitcoin Currency 5 (Balance)
Erfarne investorer opprettholder balanserte porteføljer. Er alle pengene dine i bitcoin?

For det første er det mange alternativer til bitcoin. For eksempel eter, litecoin, dash og krusning, for bare å nevne noen få. Kanskje vil mye av kapitalen som for øyeblikket er investert i bitcoin gradvis strømme inn i noen av disse andre kryptovalutaene. Mye av opposisjonen rettet mot kryptokurver er fokusert på bitcoin som også kan oppmuntre til en økning i bruken av alternative kryptokurver.

Det er potensielt mange ukjente faktorer som kan plage prisen på bitcoin i fremtiden. Det siste investorer bør gjøre er å være for sikre på hva bitcoin-prisen vil gjøre i fremtiden. Tross alt er en bitcoin bare verdt det noen er villige til å betale eller gi i bytte for det. Hva driver prisen på bitcoin i tillegg til investeringsvanskap og verdien som et byttemiddel? Kan du spise bitcoin eller lage noe av det? Eller støttes bitcoin av noen myndighet, fysisk eiendel eller myndighet? Har noen noen gang sett en bitcoin? Det er sikkert lite stoff for å hindre at bitcoin tumler helt ned til bakken.

Når det gjelder handel og investering i bitcoin, bør riktig risikostyring utøves til enhver tid. Det er potensielt mye penger å tjene med bitcoinhandel, men handelsmenn bør være forsiktige når de handler. Prisen på bitcoin er veldig ustabil og må håndteres forsiktig. Følgende investeringsregler bør brukes når du handler eller investerer i bitcoin:

 • Ikke risikere alle pengene dine på bitcoin.
 • Bare invester eller handel med penger du har råd til å tape.
 • Handle med den rådende trenden.
 • Ikke bruk mye gearing, hvis noen.

For å konkludere

Når det gjelder egenverdi og andre aspekter, er bitcoin helt forskjellig fra tradisjonelle eiendeler som fiat-valutaer, aksjer og råvarer. Likevel har bitcoin klart bedre enn alle disse aktivaklassene og kan fortsette å gjøre det en god stund. Bitcoins ekstreme volatilitet og vedvarende trendadferd gjør det til en stor mester på handelsarenaen for de som har lyst på eksponentielle gevinster.

Handlere som ønsker å engasjere seg i det fenomenale bitcoin-markedet, er invitert til å bruke FXLeaders lønnsomme bitcoin-signaler. De som ikke har tilgang til en pålitelig bitcoin-megler, kan velge en fra denne listen over cryptocurrency-meglere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector