Kan dette utveksle trone-binanse? Hvordan FCoin steg til $ 17,3 milliarder USD daglig volum

Det er den hotteste utvekslingen i byen, og du har sannsynligvis aldri hørt om det.

Den har for øyeblikket det høyeste transaksjonsvolumet i verden, og den er ikke engang oppført på CoinMarketCap.com.

The Rise of FCoin

FCoin, den Kina-baserte børsen som ble opprettet av den tidligere CTO i Huobi, Zhang Jian begynte å handle tidlig i mai.

Det har sett en meteorisk økning i volum de siste to ukene. Ingenting av dette fanges opp av store datautsalg, siden de fleste av dem, for eksempel Coinmarketcap.com, ennå ikke har lagt til datafeeden til sine nettsteder..

Og det er virkelig meteorisk. Du kan se selv fra et øyeblikksbilde av det siste 24-timersvolumet som ble handlet fra deres nettside nedenfor.

26. juni 2018, 11:00 HKT

Mainstream Zone:

Mainstream Zone

Innovasjonssone:

Innovasjonssone

Disse volumene er hentet fra nettstedet https://www.fcoin.com og er delt inn i to seksjoner:

 1. “Mainstream Zone”, som er en liste over store krypto- og USDT-par, sammen med deres helt egen token FT (FCoin Token) handlet.
 2. “Innovasjonssonen” som handler for et lite volum på de mindre kjente parene.

FCoin’s Eye Popping Numbers

 • Ja, øynene dine tar ikke feil, det siste døgnet, a hele $ 17,3 milliarder dollar volum ble handlet på børsen.
 • For å sette dette i perspektiv svever summen av $ -verdien på de 10 beste børsene på rundt 6 milliarder dollar
 • Av de 17,3 milliarder dollar som ble handlet det siste døgnet, 8,9 milliarder dollar er bare på FT-parene! Dette betyr at det er mye fanfare eller i det minste aktivitet rundt FCoin Token som står for 51,1% av hele børsens volum.
 • Det er et par store spørsmålstegn her. Hvor mye av dette volumet er ekte (dvs. ikke vaskehandel), og hvor bærekraftig er dette volumet. I begge tilfeller, selv om vi tar en konservativ tilnærming og bruker en enorm rabatt på volumtallene, er det fortsatt en veldig stor verdi som handles.

Hvordan oppnådde FC en slik meteorisk vekst?

Husk at FCoin-børs begynte å handle noen store par tidlig i mai med liten eller ingen fanfare og minimalt volum, men det var ikke før for to uker siden da volumet begynte å øke eksponentielt.

Så hva skjedde? Enkelt, FCoin Token (FT) ble født.

I hvitt papir for FT de viktigste token-verktøyene er beskrevet som følger:

 1. Inntektsfordeling på 80%
 2. Beslutningsrettigheter – smart kontraktstemming om viktige beslutninger
 3. Valg & Tilsynsrettigheter – Å gjøre med medlemmer av FCoin community

Men det viktigste å merke seg er tokenfordelingsmetoden, som de kaller ‘Trans-Fee Mining Model’:

Trans-fee Mining

Er FCoins ‘Trans-Fee Mining Model’ den nye formen for ICO?

Hvordan fungerer denne nye modellen? Når du handler på FCoin-børsen, som alle andre børser, betaler du et transaksjonsgebyr på 0,1% av volumet du handlet.

Mesteparten av tiden betaler du i basisvalutaen, som for det meste er i BTC eller ETH. FCoin på slutten av dagen krediterer kontoen din med tilsvarende verdi i FT, noe som teoretisk gjør FCoin til en feeless-utveksling!

Denne distribusjonen vil fortsette til 51% eller 5,1 milliarder tokens er fullstendig distribuert.

Interessant, hvis vi antar at FCoin-volumet fortsetter å handle på 5 milliarder dollar (17,4 milliarder dollar om dagen vil absolutt dø), til 0,42 dollar som prisen på FT, it tar 214 dager for at 51% av tokens til slutt distribueres.

Her er et enkelt eksempel; du handler $ 1000 i verdi av BTC / USDT, slik at transaksjonsgebyret ditt vil være $ 1 som du vil bli belastet i BTC. La oss si at på slutten av dagen handler FT til $ 0,5, vil børsen kreditere deg 2 FT.

Noen viktige ting å merke seg:

 • Transaksjonsavgift gratis betyr ikke gratis FT-tokens – i det vesentlige bytter du BTC & ETH for FT. Dette er faktisk en veldig ny måte for utvekslingen å gjennomføre en ICO på egen hånd, og med de nåværende volumene den ser, har det absolutt fungert.
 • Inntektsandelen på 80% er potensielt veldig attraktiv, og kombinert med å motta FT-tokens, gir det stort incitament for handelsmenn til å hoppe på børsen – hvorfor ikke? De betaler bare avgifter andre steder.
 • Imidlertid fordi du bytter ETH & BTC for FT, betyr det at du effektivt tar en risiko. Hvis prisen på FT synker betydelig før du utbetaler, vil du faktisk bære kostnadene ved handel på børsen.

Beslutningen om handelsmenn skal bytte børs, koker ned til hva prisen på FT-token er, for det er fornuftig å kjøpe og selge kryptoen din på FCoin, siden du får noe tilbake – mens du på andre børser er fortsatt nettobetalingsgebyr.

Hva er verdien av FCoin?

Den nåværende prisen på FCoin (FT-par handler på egen børs) er rundt $ 0,42, og gitt en samlet tilførsel av mynter på 10 milliarder kroner, ser vi på en total forsyningsmarkedsverdi på $ 4,2 milliarder.

Dette er større enn den totale markedsverdi for BNB (Binance Exchange Token), som er verdsatt til 2,85 milliarder dollar.

Mens vi kan diskutere verdien av forskjellen i token-verktøy, for en utveksling som ble til for mindre enn 2 måneder siden, har ‘Trans Fee Mining’ -modellen absolutt vært en suksess.

Et notat om 80% inntektsandel

Et av hovedverktøyene i token er inntektsandelen på 80% som starter august 2018.

Med det enorme volumet av BTC og ETH som allerede er samlet inn via Trans Fee Mining Model, gjør det FTs inntektsandel veldig attraktiv. Dette skaper en positiv tilbakemeldingssløyfe der brukere bruker FCoin for å få FT-tokens, og bruken gir verdi til FT-tokens, noe som gjør han trans fee mining-modellen til et strålende “growth hack” for FCoin.

Men skeptiske observatører vil lure på hvordan en børs som distribuerer 80% av inntektene effektivt kan drive en virksomhet. Det er verdt å merke seg at FCoin-interessenter har de andre 49% av tilbudet og derfor vil indirekte beholde 40% av inntektene.

Binance CEO tar oppmerksomhet

FCoin-børsens meteoriske økning har absolutt fått oppmerksomhet fra konkurrentene, som det fremgår av Binance CEO CZ’s svar på modellen deres publisert på Weibo.

Her er et sammendrag for de som ikke leser kinesisk:

 • “Trans-Fee Mining Model” er ikke bare en ICO, den er en veldig billig ICO. Brukere bør handle med forsiktighet.
 • Du bruker BTC eller ETH til å betale for transaksjonsgebyret til børsen, der det betaler deg 100% tilbake via byttetokenene. Er det ikke det samme med å bruke BTC eller ETH for å kjøpe byttetokenene? Hva er forskjellen mellom dette og en ICO?
 • Hvis en børs ikke krever transaksjonsgebyr, er den eneste måten å tjene penger på å øke sin token-pris, ellers kan de ikke overleve. Tror du at du kan vinne i dette spillet?
 • Når tokens blir låst opp for selskapets aksjonærer, tror du de fortsatt vil ha motivasjon til å fortsette utvekslingen? Fra et langsiktig perspektiv, tror du denne typen utveksling kommer til å være konkurransedyktig?
 • Når vi snakker om konkurranse, har denne modellen ikke mye barriere. Alle kan gjøre det. Jo lavere baren er satt for innreise, desto mindre profesjonalitet. Noen børser hevder at de skal gjøre 100 franchise-børser. Snart mister den verdien.
 • Binance beskytter brukerne. Vi bruker ikke denne modellen.

CZs svar fortsatte:

“Jeg innså at matematikk ikke er din sterke farge for mange av dere. La meg bruke Binance som et eksempel for å sammenligne.

Børs A: 80% utbytte, 0,1% transaksjonsgebyr. Tokens for aksjonærer låses opp i samme takt.

Binance: 0,1 transaksjonsgebyr, bruk BNB for å få 50% avslag, pluss 40% henvisningsgebyr.

Si at du handlet 10.000 ETH.

Utveksling A får 10ETH og gir tilbake 8ETH til samfunnet. Samtidig ble 10ETH låst opp for laget. Så laget får 12 ETH. 50% av ETH som blir gitt tilbake til samfunnet, blir faktisk gitt til teamet fordi de burde ha rundt 50% av byttetokenene hvis de ikke har solgt noen. Derfor får teamet 16ETH og samfunnet får 4ETH-utbytte.

Hos Binance, hvis du har BNB, belaster vi bare 5ETH, som er 0,05%. 40% av 5ETH blir gitt tilbake til personen som henviste deg (ikke engang komme meg i gang med saken du henviste selv). Så teamet vårt får bare 3ETH, ingen utbytte.

Hvilken modell er bedre for deg, som bruker?

Foretrekker du byttet å ta 20ETH fra deg, så gi 4ETH tilbake til deg med den faktiske ladningen som er 16ETH, eller foretrekker du en vekslingsgebyr bare 3ETH?

Hvor gikk det ikke belastede transaksjonsgebyret hos Binance? Det er direkte gitt tilbake selve handelsmannen!

Hvis du tror at en børs tilbyr utbytte, er det bra fordi andre betaler transaksjonsgebyr, og du får utbyttet. Men tror du virkelig folk vil fortsette å handle på den børsen i lang tid? Hvem ville være så dum å fortsette å betale transaksjonsgebyret? Er vekslingstoken fortsatt verdt 50 milliarder? Det er allerede 500% høyere enn BNB.

Dette er et spill for å se hvem som dumper tokens raskt.

Bransjedisiplin avhenger også av brukerdisiplin. Ikke skyld på byttet når du taper penger. Vær ansvarlig for beslutningene og valgene du tar nå. Hvis du kommer ut sent, må du ikke skylde noen på at du ikke advarer deg. “

Til tross for CZs kritikk, virker FCoin uheldig. De oppførte til og med BNB-par i “Innovation Zone”, noe som sannsynligvis er gjort med den hensikt å pochere Binances klientbase eller i det minste røre potten litt – veldig frekk, faktisk.

Vil denne nye modellen overleve?

Som med de fleste ting i krypto, er det vanskelig å si om denne “Trans-Fee Mining Model” som har katapultet FCoin til toppen, vil fortsette å holde den der oppe.

Videre gjenstår det å se om forretningsmodellen for 80% inntektsandel vil være selvbærende (CZ tror absolutt ikke det), men noen få ting er sikkert:

 • “Trans-Fee Mining Model” har vært et vellykket alternativ til en ICO i den forstand at den har samlet inn midler til en verdivurdering høyere enn det største veksletoken BNB, og samtidig fungert som en genial kundeoppkjøpsstrategi ved å gi insentiver for handelsmenn å bytte til plattformen sin
 • Selv om FCoin ikke opprettholder topplasseringen, vil handelsvolumet de har tatt fra andre børser føre til at andre børser revurderer tokenmodellene sine og kanskje reviderer det for å gi flere incentiver til handelsmenn. Mer børskonkurranse betyr bedre vilkår for handelsmenn.
 • Kanskje CZ endelig kan implementere tokenverktøyet jeg foreslo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me