Bitcoin (BTC) mot Bitcoin Cash (BCH)

Da Blockchain først ble introdusert gjennom Bitcoin-papiret i 2009 av Satoshi Nakamoto, var det ingen debatt som Bitcoin vs Bitcoin Cash, og om en av dem er bedre enn den andre kryptovalutaen. Dette skyldes at Bitcoin kontanter oppsto fra en hard gaffel fra Bitcoin, som fant sted i 2017. En hard gaffel er drevet av gruvesamfunnet og skjer bare hvis gruvearbeiderne ikke kan forene seg om en kommende oppdatering som adresserer fremtiden av den utvinnede mynten. Dette betyr i hovedsak at en mynt følger den nye, oppgraderte blockchain, og den andre mynten fortsetter langs den gamle ruten.

Så du lurer kanskje på hvilken oppgradering som forårsaket uenigheten om Bitcoins potensielle vei og hva som er Bitcoin Cash?

Svaret ligger i Blockchain Trilemma, et begrep faret av Ethereums grunnlegger Vitalik Butterin, som beskriver utfordringen med å utvikle en blockchain-teknologi som tilbyr skalerbarhet, desentralisering og sikkerhet, uten å gå på bekostning av noen faktor for den andres skyld..

F.eks. Vitalik selv mener at på grunnleggende nivå kan blokkjeder bare oppnå 2 av 3 av disse attributtene samtidig.

Bitcoin kontra Bitcoin Cash

La oss se om Bitcoin vil forbli bullish eller gå tilbake til bearish igjenBitcoin (BTC) mot Bitcoin Cash

Bitcoin ble for eksempel sagt å være desentralisert og sikker, men manglet betydelig skalerbarhet, da Bitcoin-nettverket bare kunne behandle en transaksjon hvert sjuende sekund. I forhold til Visa, som behandler 1700 transaksjoner per sekund, er Bitcoins transaksjonshastighet altfor langsom til å gjøre det i stand til å bli mye brukt og masseadoptert.

Dermed stemte store gruvebassenger som representerte nesten 90 prosent av Bitcoin datakraft, for å benytte seg av en teknologi kjent som et segregert vitne (SegWit) i juli 2017. Oppdateringen var ment for å redusere problemet med begrensning av blokkjedestørrelse for å redusere transaksjonshastigheten. Dette oppnås ved å dele opp transaksjonen i to fragmenter, fjerne signaturen (“vitne” -data) fra blokken og legge den til som en egen struktur på slutten. Den opprinnelige delen vil fortsette å inkludere avsender- og mottakerdata, og den nye “vitnestrukturen” vil inneholde skript og signaturer. Den opprinnelige datadelen ville bli talt normalt, men “vitne” -segmentet ville i sin tur telles som en fjerdedel av den reelle størrelsen.

Hver post av en enhet av Bitcoins kalles en “blokk”, og alle blokkene blir samlet sammen sekvensielt ved å bruke en kryptografisk hash på den tidligere blokken og lagre utdataene i neste blokk. Dette danner blockchain, som egentlig bare er en blokkjede.

Segwit bør ikke forveksles med Segwit2x, den harde gaffelen som ville ha økt blokkstørrelsen til 2 megabyte, men ble kansellert på grunn av manglende enighet.

SegWit løser transaksjonsmulighet, og muliggjør derved Lightning Network, en skaleringsløsning utenfor kjeden, og løser skaleringsproblemet ved å muliggjøre praktisk talt ubegrenset antall øyeblikkelige, lave gebyrtransaksjoner. The Lightning Network er en betalingsprotokoll som opererer på toppen av en blockchain-basert kryptokurrency (som Bitcoin). Det muliggjør raske transaksjoner mellom deltakende noder og har blitt promotert som en løsning på Bitcoin-skalerbarhetsproblemet. Den har et peer-to-peer-system for å foreta mikrobetalinger av kryptovaluta gjennom et nettverk av toveis betalingskanaler uten å tillate forvaring av midler. Implementering av Lightning Network forenkler også atombytter, som muliggjør utveksling av en kryptovaluta mot en annen uten å bruke mellomledd, for eksempel utveksling.

Pågående tvister rundt Bitcoins teknologi har vært opptatt av dette grunnleggende problemet med å skalere og øke hastigheten på transaksjonsbekreftelsesprosessen. Det er to hovedløsninger på dette problemet: enten å gjøre datamengden som må verifiseres i hver blokk mindre, og dermed skape transaksjoner som er raskere og mer kostnadseffektive, eller å gjøre datablokkene større, slik at mer informasjon kan behandles samtidig.

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin spretter tilbakeBitcoin spretter tilbake

Bitcoin Cash gikk motsatt vei, og oppgraderte blokkstørrelsen fra 8MB til 32MB 15. mai 2018. Minearbeiderne var av den oppfatning at skaleringsløsningen forhindrer Bitcoin fra å være et “peer to peer cash system” som strider mot de opprinnelige vilkårene som er oppgitt i whitepaper, som ble utgitt av Satoshi Nakamoto i 2009. I tillegg fant gruvearbeiderne at prosessen bak SegWit manglet gjennomsiktighet som muligens kunne undergrave desentralisering og demokratisering av Bitcoin.


Dette forårsaket en hard gaffel i august 2017, som skapte en ny valuta: Bitcoin Cash. Bitcoin Cashs økning i blokkstørrelse ble designet for å fremskynde bekreftelsesmetoden, med et vanskelighetsnivå som kan endres for å sikre kjedens overlevelse og bekreftelseshastighet, uavhengig av antall gruvearbeidere som støtter den. Dette har selvfølgelig forårsaket opprør om sikkerheten til Bitcoin Cash fortsatt er garantert.

Bitcoin Cash kan til slutt behandle transaksjoner på mindre enn tre minutter. Imidlertid er sikkerheten til Bitcoin Cash-blockchain tvilsom.

Den viktigste talsmann for Bitcoin Cash er Roger Ver, en veldig fremtredende og kontroversiell figur i blockchain-verdenen. Han eier domenet bitcoin.com og refererer til Bitcoin Cash som den virkelige Bitcoin siden han er av den oppfatning at skaleringsløsningen strider mot de opprinnelige ideene til Satoshi Nakamoto, som publisert i whitepaper.

Hvordan konverterer jeg Bitcoin Cash til Bitcoin?

Den enkleste måten er å åpne en konto på Coinbase.com, en kryptokursutveksling. Etter at du har registrert deg, kan du selge Bitcoin direkte for Bitcoin Cash.

Kryptovalutaer gjorde et plutselig bullish trekk i morges

Skal jeg kjøpe Bitcoin eller Bitcoin Cash?

Det avhenger av hva du tror på. Det er et faktum at Blockchain Trilemma ennå ikke skal løses, og skaleringsforsvarere er enten veldig optimistiske eller uvitende om at skaleringsløsninger for Bitcoin ikke harmonerer nødvendigvis med den opprinnelige ideen om en peer to peer cash system. Det avhenger også av hvilke grunner du kjøper Bitcoin for, om du skal tjene penger, for å sikre deg mot andre aktivaklasser, som en digital erstatning for gull eller for å støtte en idealistisk ide om sunne penger.

For tiden er BCH blant de mest populære kryptovalutaene etter markedsverdi.

Kan jeg kjøpe Bitcoin Cash i India?

Ja, ved å gå til Coinmama.com.

Hva er den enkleste måten å kjøpe Bitcoin Cash på?

I skrivende stund er Coinbase fortsatt den enkleste måten å kjøpe Bitcoin Cash. Men et veldig enkelt alternativ er å besøke Bitcoin.com. Hvis du vil kjøpe Bitcoin Cash, er det fornuftig å støtte sin viktigste talsmann Roger Ver ved å besøke domenet hans Bitcoin.com.

Det er bemerkelsesverdig å nevne at Roger Ver gjorde en offentlig innsats i 2013 om at Bitcoin kommer til å krysse $ 1.000.000.

Les mer:

Hva er Cryptocurrency?

Topp 10 kryptovalutaer

Bitcoin Bubble

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector