2 ting du aldri bør glemme som handelsmann! Japanese Yen og S&P 500 i fokus

Risikosentiment. For en viktig faktor i finansverdenen! Kreftene til frykt og grådighet kolliderer i markedene hver dag. Når store trekk skjer, og penger flyr over alt, kan noen instrumenter gi oss ledetråder til om markedsaktørene er redde eller grådige..

Ser du, når investorer er sultne på avkastning, liker de ikke å lure med eiendeler som ikke gir god avkastning. Som den japanske yenen og den sveitsiske franken. Disse valutaene gir ikke høye renter og anses å være sikre eiendeler. Det samme teller gull, som er et populært instrument i tider med politisk og økonomisk usikkerhet. La oss ikke glemme den amerikanske dollaren, som av mange også regnes som en trygg havn, selv om den normalt ikke reagerer på risikoaversjon med samme intensitet som den japanske yenen, for eksempel.  

Så hva kjøper investorer når de når utbytte? Det er mange forskjellige eiendeler som gir bedre avkastning enn for eksempel gull eller japansk yen. Investorer kjøper ofte aksjer når de leter etter høyere avkastning på investeringen. Når de flytter penger til aksjer, vil de ofte selge sikrere eiendeler med lavere avkastning som den japanske yenen for å frigjøre de nødvendige midlene de kan kjøpe disse aksjene med. Andre eiendeler med høyere avkastning inkluderer valutapar med høye renter. Ved å kjøpe disse mot valutaer med lavere avkastning som for eksempel den japanske yenen, tjener investorer renter for hver dag de holder på posisjonen. Dette kalles a bære handel. Det bringer oss til vårt første instrument og leksjon for i dag. La oss se på USD / JPY:

 

USD / JPY – Klar til å flytte høyere igjen?

2 ting du aldri bør glemme 1USD / JPY daglig diagram

USD / JPY har trendet lavere for en god stund nå. Dagens utsalg i den japanske yenen er imidlertid noe bjørnene må merke seg. Dagens kraftige daglige lys er en trussel mot den bearish strukturen på dette valutaparet. Selv om paret fremdeles er i en nedadgående tendens på kort sikt, på 200 dager glidende gjennomsnitt antyder at paret er i en uptrend når vi ser på det større bildet.

I et sunt nedadgående trend, du vil ikke se hvilken type lys vi så i dag, og du vil heller ikke se en så lav vinkel i trenden. En annen ting å være oppmerksom på er om vi ser mye mer røde lys enn blå lys. I en sterk nedadgående trend vil de fleste lysene være røde i fargen, noe som indikerer at sterk salg er til stede og at bjørnene har full kontroll. For øyeblikket ser vi ikke denne kvaliteten, og vi ser flere og flere bullish lys. Bjørnene må være forsiktige her.

Det første vi ikke bør glemme som handelsmenn er at vi ikke har råd til å gifte oss med en viss retningsskjevhet i et marked. Selvfølgelig må vi identifisere trenden og handle i retning av den. Men vi bør være oppmerksomme på strukturelle endringer i markedet og bli kvitt vår skjevhet så snart det er tilstrekkelig bevis for at en trend er over. Nybegynnere handler ofte på troen på et finansielt instrument til de har tapt mye penger, i stedet for å tilpasse seg dynamiske markedsforhold som en proff. Sier jeg at USD / JPY-nedturen er over? Ikke nødvendigvis; men hold øye med strukturen til denne trenden.

Her er et ukentlig diagram, bare for å gi deg litt mer perspektiv:

2 ting du aldri bør glemme 2Ukentlig USD / JPY

Her kan vi tydelig se at den langsiktige trenden er oppe, og at prisen holder seg over 20-EMA og 200-ukers glidende gjennomsnitt. Den kortsiktige nedturen vi har opplevd de siste ukene, er bare en rettelse i den større okseutviklingen. La oss se om dette paret vil holde seg over det 20-ukers eksponentielle glidende gjennomsnittet og gjøre noe mer fremgang høyere i ukene som kommer.

 

S&P 500 – The Amazing Bull Trend fortsetter

2 ting du aldri bør glemme


S&P 500 Daglig diagram

For å komme tilbake til hele sentimentet, la jeg merke til i ettermiddag at da den japanske yenen begynte å selge seg aggressivt rundt klokken 15:00 GMT,&P 500 og andre aksjeindekser begynte å bevege seg høyere ganske impulsivt. Dette viser hvordan risikosentiment påvirket pengestrømmen i dag. Vi så også et utsalg i sveitsiske franc og i gull, som, som jeg nevnte tidligere, begge er sikre fremmede eiendeler. Så de sikrere eiendelene ble handlet for risikofylte eiendeler med høyere avkastning.

Om S&P 500 – styrken og utholdenheten til denne trenden er bare fantastisk. Den andre tingen vi aldri skal glemme er å handle med trenden. Trenden er din venn. Dette er det viktigste prinsippet i handel med finansielle instrumenter! Du kunne ha kjøpt S&P 500 når som helst i løpet av de siste tiårene, og du ville ha hatt fortjeneste i dag hvis du bare holdt på stillingen (e) dine. Foruten dette har de siste ukene også gitt fantastiske handelsmuligheter. Jeg håper du brukte handelstipset mitt 31. januar da jeg skrev om å kjøpe S&P 500. Her er en lenke til artikkelen: Amerikanske dollar handler på baksiden mens aksjer korrigerer lavere. Dette ville ha gjort deg til en kjekk fortjeneste. Jeg er fortsatt i den lange stillingen jeg nevnte i den artikkelen. Tyretrenden er veldig sunn, så jeg har ikke hastverk med å ta noe av overskuddet mitt for øyeblikket. Stopptapet mitt er selvfølgelig brutt til breakeven. Jeg vil definitivt være på utkikk etter flere kjøpsmuligheter på S&P i dagene som kommer. 

Det fører oss til slutten av dagens analyse. Husk å tilpasse deg endrede markedsforhold, og å handle i retning av den rådende trenden. Det er mye penger å tjene der ute. La oss klare det!

Lykke til med handelsgutta dine!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector