Amerikansk oljelager midt i en svak USD – et raskt grunnleggende utsikter

Under onsdagens tidlige asiatiske handelssesjon, ble WTI Prisene på råolje tok opprinnelig beskjedne bud over midten av 41-nivået, hovedsakelig etter at US Energy Information Administration (EIA) rapporterte om et massivt trekk i råoljelagrene. Men senere begrenset den pågående usikkerheten rundt den nye COVID-19 hjelpepakken ytterligere gevinster i råoljeprisene. Bortsett fra dette førte den andre bølgen av koronavirustilfeller til et lavt oljeetterspørsel globalt, noe som veide oljeprisen og oppfordret investorer til å avstå fra å plassere noen sterke posisjoner. I mellomtiden ble svakheten til den bredbaserte amerikanske dollaren, utløst av den amerikanske amerikanske sentralbankens (Fed) ‘s baisse skjevhet i sitt siste pengepolitiske møte, nøkkelfaktoren som satte tak på oljeprisen ytterligere mot nedsiden, og ga noe støtte til den . På pressetiden handles WTI råolje til $ 41,16 og konsolideres i området mellom 41,15 og 41,39.

 

Til tross for den enorme inntrekkingen av råoljelagre, klarte ikke investorer å gi noen meningsfulle bud på råolje på dagen, muligens på grunn av tilfeller av koronavirus. Den pågående krigen mellom USA og Kina etterlot seg også en negativ innvirkning på oljeprisen og takket ytterligere gevinster. Det bør bemerkes at økningen i koronavirusinfeksjoner rundt om i verden økte frykten for en negativ rebound når det gjelder drivstoffetterspørsel. 

 

I henhold til de nyeste dataene overstiger antall rapporterte tilfeller globalt nesten 17 millioner, mens 4,4 millioner bekreftede tilfeller og mer enn 150 000 dødsfall er rapportert fra USA alene, ifølge data fra Johns Hopkins University. I mellomtiden har Kina, Sør-Korea og Japan også rapportert om en kraftig økning i bekreftede tilfeller, siden begynnelsen av uken. Japanske medier rapporterte at 365 nye infeksjoner ble registrert i Tokyo torsdag. Antall virussaker i USA øker kontinuerlig, med et gjennomsnitt på rundt 65 000 nye tilfeller som rapporteres hver dag, noe som til slutt bremser opp bedringen av økonomiske aktiviteter og knuste håpet om en V-formet utvinning.. 

Bortsett fra virusproblemene, kan råoljens manglende evne til å heie på de positive beholdningsdataene også være assosiert med opptrappingen av USA-Kina-kranglingen. Tit-for-tat-nedleggelsene av konsulatkontorene i Houston og Chengdu har utløst den alvorligste opptrapping av spenningen mellom USA og Kina så langt. Som et resultat kan de to nasjonene være på vei mot en total sammenbrudd i løpet av de neste månedene, noe som kan skade handelsavtalen som eksisterer mellom de to landene.. 

 

Videre veide den pågående usikkerheten rundt den amerikanske finanspakke, utløst av forskjellene mellom medlemmene i det amerikanske senatet, også risikosentimentet og bidro til tap i råolje. I henhold til den amerikanske presidenten Donald Trumps uttalelse, var den amerikanske administrasjonen og demokratene fortsatt sterkt adskilt fra neste runde av amerikanske finanspolitiske stimulansetiltak, og dette spilte også en rolle i å undergrave handelsstemningen..

 

På USD-fronten rapporterte den bredbaserte amerikanske dollaren tap på dagen, og falt under det toårige lavpunktet, da Fed lovet å dempe skaden fra coronavirus ved å holde renten nær null, på baksiden av non-stop rapporter om nye infeksjoner som hemmer økonomien. Som et resultat utøver de lave rentene press på den amerikanske dollaren, noe som får den til å svekkes, og dette har hjulpet oljeprisene, noe som har gjort svart gull mye rimeligere globalt. Andre steder kan tapene i amerikanske dollar også være knyttet til beslutningstakernes fastlåsthet over fase 4 av stimuleringspakken. Tapene i amerikanske dollar bidro imidlertid til å holde oljeprisene høyere, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. I mellomtiden falt den amerikanske dollarindeksen med 0,52% på onsdag, og holdt seg på rundt 93,275, det laveste nivået på mer enn to år..

 

Markedsaktørene vil holde øye med den kritiske amerikanske Q2 foreløpige BNP-rapporten for fersk drivkraft i råolje. Handlerne vil også holde øye med USD-prisdynamikken og coronavirus-overskriftene, noe som kan spille en nøkkelrolle for å påvirke intradagmomentet. Lykke til! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me