Amerikansk Thanksgiving Holiday kan redusere dollarens stigning

Amerikanske dollar handles for tiden på 13-årige høyder. Donald Trumps valg som den nye amerikanske presidenten har forårsaket en fantastisk økning i den amerikanske valutaens verdi. Dette okseløpet kan fortsette i lengre tid, men en pause i dette fremskrittet kan veldig godt skje i uken framover. Her er et daglig diagram over US Dollar-indeksen:

 

Amerikanske dollarindeks, daglig diagram

 

Bare som en påminnelse er dette en indeks over den amerikanske dollarens ytelse mot fire hovedvalutaer, nemlig den australske dollaren, den japanske yenen, Euro og det britiske pundet..

 

Viktige amerikanske økonomiske nyheter denne uken

 

Eksisterende boligsalg – tirsdag 15:00 GMT

Kjerneordrer for varige varer – onsdag 13:30 GMT

Nytt boligsalg – onsdag 15:00 GMT

Råoljelager – onsdag 15:30 GMT

FOMC møtereferat – onsdag 19:00 GMT

 

USD / JPY

 


USD / JPY har presset aggressivt høyere de siste 39 handelsdagene, og har fått mer enn tusen pips, noe som gir en gevinst på ca 10,5 prosent. Vi har ikke sett en så imponerende økning på en god stund.

 

USD / JPY 4-timers diagram

 

Sannsynligheten for en amerikansk renteøkning i desember ligger for tiden på 100 prosent. Dette har også bidratt til den nylige styrken i amerikanske dollar. Utsiktene for amerikansk økonomisk vekst ser bra ut, spesielt med Trumps løfte om å øke infrastrukturutgiftene og redusere beskatningen. Selv om alt dette legger til Greenback-appellen, garanterer det imidlertid ikke en ytterligere gevinst i verdien. Ingenting er garantert i finansverdenen. Markedsaktører har en tendens til å frontkjørte grunnleggende økonomiske katalysatorer, og du kan være sikker på at mye (om ikke det meste) av en renteforhøyelse i desember allerede er priset inn av markedet. Jeg sier ikke at vi skal begynne å selge dollar denne uken. Dette ville være i strid med god handelspraksis. Vi ønsker ikke å bekjempe denne kraftige okseutviklingen. Imidlertid kan dette massive fremskrittet møte en viss utmattelse, spesielt i en uke som er kjent for sin grunne likviditet. USD / JPY kan følgelig oppleve en tilbakeføring i uken (e) som kan gi bedre inngangsnivåer for lange posisjoner.

 

AUD / USD

 

AUD / USD har falt aggressivt siden det amerikanske presidentvalget. La oss se på et daglig diagram for dette paret:

 

AUD / USD daglig diagram

 

Når vi gikk inn i valget, var forspenningen på dette paret bullish. Fra og med dagen etter valget gikk paret inn i en nedadgående spiral som fortsatt spiller ut for øyeblikket. Paret har mistet ca 430 pips siden 9. november (dagen etter valget).

 

Denne impulsive nedgangen de siste dagene har tatt ut et viktig teknisk nivå: det 200-dagers glidende gjennomsnittet. Du har kanskje lagt merke til på diagrammet ovenfor at paret først spratt av dette glidende gjennomsnittet før de brøt gjennom det med mye kraft. Det er ikke uvanlig å se prisen reagere på dette glidende gjennomsnittet på denne måten – det 200-dagers glidende gjennomsnittet er en mye observert teknisk indikator i investeringsverdenen..

 

Det tekniske oppsettet av AUD / USD har gjennomgått en betydelig morfose de siste par dagene. De bullish markedsaktørene er blitt tørket av arenaen, og bjørnene har nå full kontroll.

 

Det kan være anstendig fortjeneste å oppnå ved å selge paret snart, selv om det kanskje ikke er det perfekte tidspunktet å komme inn på markedet akkurat nå. Den sterke nedgangen de siste dagene kan nærme seg en korreksjon – paret er absolutt oversolgt for øyeblikket. Jeg vil gjerne se en retracement på minst 80 pips før jeg går kort igjen. Dette er selvfølgelig ikke de eneste kriteriene; Jeg må også se gunstige lysestakeformasjoner og prisreaksjoner på visse motstandssoner. For eksempel ville det være bra å se paret handle opp til det 20 eksponensielle glidende gjennomsnittet på et 4-timers diagram. Deretter må prisaksjonen overholdes for å se hvordan den reagerer på dette dynamiske motstandsnivået. Kanskje noen lyspinner som for eksempel avviser det. Her er et eksempel på hvordan 20-EMA fungerte som en motstand mot prisen:

 

AUD / USD 4-timers diagram

 

GBP / USD

 

GBP / USD stengte godt under det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet igjen på fredag. Det er vanskelig å si hvor dette paret vil gå i løpet av den neste uken eller to, men jeg regner med at vi kunne se noen sidelengs bevegelse. Direkte etter Brexit-avtalen handlet paret i et bredt utvalg av 600 pip som varte i flere uker. Kanskje den samme typen oppsett kan spille inn nå. Vi bør imidlertid ikke glemme at den langsiktige trenden er baisse, og kanskje den nylige utsalget kan føre til en gjenopptakelse av denne nedturen.

 

GBP / USD daglig diagram

 

Fredag ​​offentliggjøres BNP (bruttonasjonalprodukt) i Storbritannia klokken 09:30 GMT. Dette er viktige data som kan forårsake mye volatilitet for britiske pundpar.

 

EUR / USD

 

På fredag ​​fortsatte EUR / USD å synke kraftig og skrev ut det tiende lyset av ti påfølgende bearish daglige barer.

 

EUR / USD daglig diagram

 

Slik ser aggressiv salg ut. Prisen er for tiden på et ekstremt oversolgt nivå. Selv om nedturen er veldig sterk og veldefinert, ville det ikke være lurt å gå inn i nye korte posisjoner med en gang. Potensialet for en korreksjon er for stort på dette stadiet. Jeg vil gjerne se en anstendig retracement-form før jeg selger dette paret igjen. På diagrammet ovenfor vil du legge merke til at prisen for øyeblikket er langt fra det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet. Du vil også legge merke til at den langsomme stokastiske oscillatoren er i oversolgt territorium med K- og D-linjene i ferd med å krysse over. Dette støtter sannsynligheten for at en retracement kan oppstå snart. Fra et syklisk synspunkt er sjansen for å se en tilbaketrekning snart god. Du kan se tilbake på det daglige diagrammet ditt og se om du finner en forekomst der EUR / USD har avvist i ti påfølgende dager. Vi vil nesten helt sikkert se et hausse daglig stearinlys på dette paret de neste tre dagene, om ikke på mandag.

 

Viktige økonomiske nyheter ut av Europa denne uken

 

Tysk produsent PMI – onsdag 08:30 GMT

Tysk BNP – torsdag 07:00 GMT

Tysk IFO Business Climate Index – torsdag 09:00 GMT

     

USD / CAD

 

Den kanadiske dollaren presterte bra på fredag ​​og var den eneste store valutaen som fikk mot den sterke amerikanske dollaren på dagen. Oljeprisen gikk frem fredag, noe som hjalp den kanadiske dollaren. Dette endrer imidlertid ikke det tekniske oppsettet på USD / CAD. Utsiktene for dette paret forblir fortsatt sterkt hausse, og det bør bemerkes at det tekniske bildet på råolje ikke ser veldig støttende ut. Hvis oljeprisen faller lenger og bryter det 200-dagers glidende gjennomsnittet, kan det hjelpe USD / CAD-bull-run enormt. Her er et daglig diagram over paret:

 

USD / CAD daglig diagram

 

Som du kan se, er prisen komfortabelt over det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet. Selv om denne uken kan være relativt stille, regner jeg med at paret snart kan bryte høyere, spesielt hvis vi ser fortsatt amerikansk dollarstyrke og et brudd i oljeprisen..

 

På tirsdag vil de kanadiske Core-detaljhandelsnumrene bli utgitt klokken 13:30. Dette er en viktig versjon som du må holde øye med hvis du handler kanadiske dollarpar.

 

USD / CHF

 

USD / CHF har overbevist ut av sitt utvalg. Det bullish momentumet er fremdeles sterkt, men det bør snart møte utmattelse. Akkurat som flyttingen i EUR / USD er ekstremt oversolgt, er dette trekket i USD / CHF langt utvidet og overkjøpt.

 

USD / CHF daglig diagram

 

Som du kan se nederst i dette diagrammet, er indikatoren for langsom stokastikk i overkjøpt territorium. Prisen er også langt over 20-EMA. Dette er ikke det perfekte tidspunktet for å starte nye lange posisjoner på dette paret. Det ville sannsynligvis være bedre å vente på en retracement til enten 20-EMA eller til toppen av området der paret handlet for en stund siden.

 

Ferier denne uken

 

Torsdag er det høsttakkefestdag i USA.

 

Onsdag er det høsttakkefest i Labour i Japan.

 

Ha en lønnsom uke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector