Amerikanske dollar beveger seg lavere inn i den siste handelsdagen i 2016, Pound beholder sin Bearish Tilt

De siste par dagene har føltes som en dårlig dag på havdypet. Valutamarkedet hakket bare meningsløst rundt og presset opp og ned og frem og tilbake.

 

I dag opplevde vi også en ganske forfengelig dag, med mange valutapar som korrigerte noe, noe som betyr at mange trendhandlere ikke likte en god handelsdag. Kanskje noen av dem fikk noen gode bidrag på tilbaketrekninger, men jeg er sikker på at mange handelsmenn ga tilbake noen fortjeneste i dag.

 

Personlig er jeg ikke skuffet over de siste handelsdagene. Jeg forventet disse svake handelsforholdene, noe som er en normal ting for denne illikvide tiden av året. Jeg var imidlertid klar for handling, for du vet aldri når dette markedet vil bryte ut i ekstrem volatilitet. La oss se om vi kan få øye på noen gode muligheter for å starte det nye året med …

 

Det ”skøre” pundet – GBP / USD

 

Jeg kaller det Brittle Pound fordi denne valutaen akkurat er så skjør for øyeblikket og virkelig har falt fra hverandre de siste to og et halvt årene – der den har mistet massive 28,7 prosent mot Buck. Hvis du ser på denne ukentlige oversikten over GBP / USD, vil du forstå hva jeg mener:

 

Ukentabell GBP / USD

For en massiv tilbakegang! Selvfølgelig har hele Brexit-temaet veid tungt for det britiske pundet og fortsetter å plage denne valutaen.

 

De fleste av de største valutaene klarte seg ganske bra mot den amerikanske dollaren i dag. Mens pundet klarte å trykke en bullish dag mot dollaren, var forskuddet veldig dårlig sammenlignet med de andre store valutaene. Se på dette daglige diagrammet over GBP / USD:

 

GBP / USD daglig diagram

La meg zoome inn litt …

 

GBP / USD daglig diagram

Jeg liker å se på en valutas relative styrke eller svakhet. Det trenger ikke nødvendigvis å være en fancy, komplisert beregning. En erfaren handelsmann kan enkelt hente valutaens relative styrke ved bare å skanne gjennom noen få diagrammer.

 

Svakheten vi ser i pundet, kan være noe vi kan tjene på det nye året hvis det vedvarer. Vennligst ikke bare selg pundet blindt. Vi trenger alltid å handle med en plan og søke de mest optimale mulighetene for å komme inn på markedet. Det er selvfølgelig unntak – hvis du driver med en langsiktig handel (som også kalles posisjonshandel), trenger du tydeligvis ikke tid til å komme inn i den siste pipen. Denne typen handel innebærer et stort stopptap, og et mål som det kan ta måneder eller til og med år å nå.

 

For meg ville det være viktig å se at paret brytes ned og skriver ut ferske nedturer, for eksempel på et 4-timers diagram. Først da ville jeg se på å komme inn kort igjen. For øyeblikket paret trekker tilbake noen av sine nylige tap, så vi må se bjørnene ta ledelsen igjen før vi kan kalle det trygt å spille kortsiden. Jeg liker spesielt denne tilnærmingen på denne tiden av året på grunn av unormale handelsforhold og lett likviditet. Noen handelsmenn vil selvfølgelig bruke gjeldende retracement for å komme inn til en bedre pris.

 

Dollar sveitsisk (USD / CHF)

 

Til tross for nedgangen i dag, liker jeg fortsatt den tekniske strukturen til USD / CHF. Bildet jeg får av dette paret er fortsatt overveldende bullish, og jeg regner med at vi fortsatt har en god vei å gå i denne oksetrenden. Her er et daglig diagram over dette store valutaparet:

 

USD / CHF daglig diagram

Jeg liker virkelig denne tidligere motstandssonen som har blitt en støttesone. Vi har allerede hatt fire innslag av denne sonen de siste par handelsdagene, og ved hver anledning lukket markedet seg over den. Jeg er ikke glad i dagens svake nærhet, men oppsiden ser fremdeles veldig attraktiv ut for meg. Hvis denne blå støttesonen holder, er det en god sjanse for et sterkt trykk høyere i dagene og ukene som kommer.

 

Nyhetshendelser på årets siste handelsdag

 

I morgen er det ingen viktige økonomiske datahendelser verdt å nevne. Storbritannia og Tyskland stenger imidlertid tidlig, noe som vil tømme mye likviditet fra markedet. Dette og den generelle mangelen på likviditet kan begrense markedsbevegelsen i morgen. Dette er imidlertid ikke garantert, og det kan muligens være betydelig volatilitet forårsaket av strømmer ved året og porteføljejusteringer. De mulige effektene av eksterne faktorer bør også regnes med, da dette kan føre til markedssjokk selv på årets siste handelsdag. For eksempel store naturkatastrofer, politisk usikkerhet, kriger osv.

Hvis du handler i morgen, lykke til! Og alt det beste for 2017 – kan du få et usedvanlig velstående år!!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me