Anonym kryptovaluta under utvikling av Norsk sentralbank

Starten på mai 2017 ga definitivt det digitale valutamiljøet noen gode nyheter. For det første har bitcoin offisielt brutt sin rekord som en enkelt mynt solgt for over $ 1400. Samtidig nådde eter en pris på over $ 80, og fortsatte en spektakulær stigning for en relativt ny digital eiendel. Med alt dette skjer, kan ingen klandre så mange enkeltpersoner og til og med selskaper i dette domenet som er begeistret for den nærmeste fremtiden og hva det gir.

Men mens nyhetene fra markedene ofte er positive, er det nå en utvikling på nasjonal skala som er relatert til spesialbygd digital valuta. Dette er ikke noe nytt, men i dette tilfellet er det som er imponerende det faktum at Norge og dets nasjonale sentralbank begynte å undersøke en måte å skape og kickstarte sin egen digitale valuta på..

I et klima hvor mange utviklede land, paradoksalt nok, enten skyr eller ignorerer digital valuta, ser det ut som man bestemte seg for å gå videre med en annen plan. De fleste elementene i denne planen blir fremdeles hamret ut, nyhetene viser fortsatt at det er steder hvor ideen om å bruke digital valuta ikke bare er noe som må sparkes nedover veien til neste beslutningsenhet.

Her er nøkkelfakta knyttet til det faktum at Den norske sentralbanken går inn i feltet blockchain forskning og utvikling.

Norges digitale valuta

Norges, Norges sentralbank avslørte nylig at den er i startfasen med å undersøke potensialet for å utstede sin egen digitale valuta. Uttalelsen kom fra Norges Banks assisterende guvernør, Jon Nicolaisen, som snakket ved Norges vitenskapsakademi.

Han sa at det er en klar stigning i digitale valutaer, som i dag brukes mye for ting som spenner fra bitcoin bingo til ting som flere millioner kapitalinvesteringer utelukkende gjort i kryptovaluta, inkludert bitcoininvestering. På grunn av dette sa visestatsguvernøren at det er viktig å oppfatte Norges forskningsprosjekt i lys av en verden der bruk av kryptokurver vil være en vanlig forekomst.

Han la til at denne typen pengeverdi er spesielt interessant for noen typer brukere, inkludert faktorer som peer-to-peer-operativsystemene og anonymiteten til brukerne. Her ser det ut som Norges nærmet seg saken med en interessant dose pragmatisk tenkning. I samme uttalelse sa Nicolaisen at det allerede er private blokkjeder, inkludert bitcoin, som allerede er på markedet og gir disse funksjonene.

Disse kan ifølge ham fortsette å fungere selv i tilfelle en total svikt i banksystemene. Bare en internettforbindelse er nødvendig, og de kan fortsette å jobbe uforminsket, akkurat som systemene som bruker den i stor skala, som eSports og mange andre online-bare virksomheter.

Potensielle digitale valutafunksjoner

Takket være alle disse realitetene i det nåværende digitale valutadomenet bestemte Norges Bank seg for å prøve å etterligne noen av dem for sitt eget prosjekt. Derfor vurderer det nå å bygge en digital valuta som kundene deres kan ha på en konto i banken, og eliminere behovet for en ekstra, ekstern digital lommebok..

Et annet alternativ inkluderer at Norges Bank oppretter en app som tillater anonyme betalinger som ligner på kontanter enn tradisjonelle transaksjoner. Det ser også ut til at banken er villig til å utforske enda dristigere alternativer i sin forskning og finne en modell som passer både deres referanseramme for utvikling og kundenes behov..

Foreløpig virker begge alternativene som en gyldig vei for videre utforskning og potensielle pilotprosjekter. Når valget var validert, ville ikke Norges bank ha store problemer med å transportere ideen til nivået på et aktivt produkt som er tilgjengelig under merkevaren. Dette ville i det minste være sant for hjemmemarkedet.

Nok et sentralbankinitiativ

Spesielt for alle som dekker domenet til digitale valutaer og blockchain, er det ingen nyheter i ideen om at en sentralbank eksperimenterer med denne formen for FinTech. Akkurat nå jobber flere store sentralbanker med lignende tiltak, inkludert Central Bank of China, som samtidig prøver å slå fast på innenlandske bitcoin-børser. Men Norges-representanten uttalte likevel at deres innsats er avgjørende for den fremtidige tilstanden til det økonomiske økosystemet.

Han sa at for mange forbrukere kan de elektroniske pengene være et godt alternativ hvis de ikke ønsker å sette inn penger i kontantform i en tradisjonell bank, slik prosessen fungerer i dag. I den andre enden av denne ligningen har bankene muligheten til å tiltrekke seg kunder ved hjelp av de interesserte rentene de tilbyr.

Det er imidlertid en tro på Norges Bank at bankenes evne til å generere overskudd og utvide kreditt vil kunne bli vesentlig påvirket når de nye formene for elektroniske penger blir utbredt. I denne enkle ideen kan hele sentralbankens motivasjon hevdes: endre eller møte potensielle problemer på grunn av den globale endringen som kommer uansett hva.

Norges økosystem

Bortsett fra den sentrale bankens smarte posisjon, har hele landet Norge en rekke fordeler som vil lette i enhver nasjonalbasert digital valuta. For det første er befolkningen i landet liten, men den støttes av et svært velstående statsapparat og en stabil sosialdemokratisk agenda. Dette vil gi grunnlag for lik tilgang til digital valuta, uavhengig av form.

Da er ikke landet i EU, noe som gjør det mulig å omgå eventuelle problemer som medlemsland potensielt møter når slike initiativer kommer til spill andre steder. I tillegg har landet et utviklet og mangfoldig økonomisk system, slik at disse typer FinTech-tjenester lett kan aksepteres av innbyggere, spesielt de som bor i fjerntliggende regioner der enhver form for pendling krever mye innsats..

Her kan det være en stor fordel å ha en ekstra online-måte å administrere personlig økonomi, eller til og med de som tilhører små selskaper. Med alt dette som skjer for Norges Bank, er det ingen grunn til å tvile på at den nåværende forskningen lett kan bli en av de første nasjonale digitale økonomiske eiendelene i verden.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me