AUD / USD bryter med nedadgående trendlinje – En rask handelsplan

Under onsdagens asiatiske handelssession klarte ikke AUD / USD-valutaparet å stoppe den tapende strekningen tidlig på dagen, og traff intradagen lavt på godt under 0,7100-nivået, hovedsakelig på grunn av styrken til den bredbaserte amerikanske dollar, støttet av Trumps seier i Florida, som umiddelbart ga en ganske god løft for den amerikanske dollaren, og presset valutaparet AUD / USD under 0,7100-nivået. Bortsett fra dette, har den pågående usikkerheten om en mulig forsinkelse i utfallet av det amerikanske valget temperert investorens lyst til eiendeler som oppleves som risikofylte, som den australske dollaren, og bidratt til nedgangen i valutaparet..

På den annen side klarte ikke de positive australske dataene, som viste at Australias detaljomsetning falt 1,1% MoM i september mot -1,5% forventet, å gi noen meningsfull støtte til den australske dollaren, noe som igjen resulterte i en utvidelse av den fallende strek for AUD / USD. Bortsett fra dette, kan den bearish tonen rundt valutaparet også være forbundet med den pågående frykten for økende antall COVID-19-tilfeller i USA, Europa og noen store asiatiske nasjoner. Dette fortsetter å gi bekymringer over økonomisk utvinning, og har presset investorene mot eiendeler i trygge omgivelser. Tvert imot ga de positive kinesiske PMI-tallene noe utsettelse for AUD-valutaen, og dette har blitt en nøkkelfaktor som er med på å begrense dypere tap i valutaparet. AUD / USD valutapar handles for øyeblikket til 0.7116, og konsolideres i området mellom 0.7050 og 0.7220.

Markedshandelsstemningen har imidlertid vært dominert av amerikanske valgresultater siden dagen startet, noe som har temperert investorenes appetitt for den australske dollaren, som oppleves som mer risikofylt, og bidratt til fallet i valutaparet. I henhold til den siste rapporten har sannsynligheten for at Trump vinner andre periode blitt økt de siste par timene, noe som igjen har tvunget markedene til å prisstille utsiktene til en enkel seier for den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden, og jo større finanspolitisk stimulansepakke som var forventet å komme med den. Motsatt har den demokratiske kandidaten Joe Biden vunnet i Arizona, noe som øker sannsynligheten for en blå bølge i den amerikanske kongressen. Men tellingen av stemmene vil fortsette i flere dager, noe som vil fortsette å gi oss usikkerhet.

Som et resultat klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å beholde gevinsten gjennom dagen, ettersom handelsmennene fremdeles heiet president Donald Trumps seier i Florida. Men budtonen rundt safe-greenbacken ser ut til å ha økt som svar på at tippemarkedene har president Trump som favoritt til å vinne valget. Gevinstene i den amerikanske dollaren virker imidlertid ganske upåvirket av markedssentimentet. Dermed har greenback-gevinster blitt en nøkkelfaktor som holder valutaparet under press. I mellomtiden har den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en kurv med andre valutaer, steget til 93.898.

Andre steder ble tapene i valutaparet styrket ytterligere av den pågående frykten for økende antall COVID-19 tilfeller i USA, Europa og noen av de bemerkelsesverdige asiatiske nasjonene, som kontinuerlig gir bekymringer over økonomisk utvinning, og bidrar derfor til tapene for dette valutaparet. Det er verdt å huske at Europa pålegger restriksjoner for å låse tilbake, blant økende antall koronavirustilfeller. Bortsett fra dette, innfører også Storbritannia, som er en av Europas største økonomier, begrensninger for låsing, mens Belgia har kommet tilbake til en landsdekkende låsing. I mellomtiden økte Composite Output Index fra 54,5 i september til 55,7 i oktober.

Tvert imot er den australske dollaren lite imponert over de positive Chinese PMI-tallene, som viser at Kinas Caixin Services PMI på 56,8 slo estimatene i oktober. På datafronten kom Kinas PMI for Caixin-tjenester for oktober inn på 56,8 mot forrige 54,8, noe som indikerer at veksten når det gjelder forretningsaktivitet har blitt bedre, på grunn av sterkere kundebehov.

Over dammen kunne de optimistiske australske dataene ikke gi noen meningsfull støtte til den australske dollaren. Australias forbruk, som representert ved detaljhandel, falt mindre enn forventet i september måned. På datafronten kom detaljomsetningen inn på -1,1% måned-til-måned (MoM), mot forventet -1,5%. Kvartalsvis steg tall for 3. kvartal (3. kvartal), forbi estimatet -6% og forrige -3,4%, til + 6,5% QoQ.

I mangel av noen større data / hendelser på dagen, vil markedshandlerne holde øye med det kontinuerlige dramaet rundt det amerikanske valget og oppdateringer om den amerikanske stimulanspakken. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som geopolitikk, koronavirusproblemer og brexit, også være nøkkelen til å se etter ny retning.

Daglig støtte og motstand

S 1 0,6829

S 2 0,6976

S 3 0,707

Pivot Point 0.7122


R 1 0,7217

R 2 0,7269

R 3 0.7416 AUD / USD fortsetter å handle sidelengs, og vender mot øyeblikkelig motstand på 0.7140 nivå, sammen med et støtteområde på 0,7065. Det hausseutbruddet på 0.7140-nivået kan utvide kjøpstrenden til 0.7206-nivået; omvendt kan det bearish utbruddet på 0,7065-nivå føre salgsforstyrrelsen til 0,6994. I mellomtiden forblir alle øyne rettet mot utfallet av det amerikanske valget. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector