Bearish Bias dominerer råolje – eskalerende Coronavirus veier!

Under tirsdagens asiatiske handelssesjon, ble WTI Råoljeprisene klarte ikke å stoppe den tidlige daglige biasen, og var fortsatt deprimert rundt $ 52,50-nivået, da COVID-19-induserte lockdowns fortsetter globalt, noe som øker frykten for drivstoffetterspørsel og bidrar til de beskjedne tapene på råolje. Bortsett fra dette, kan tapene i olje også tilskrives den fornyede bekymringen for salg av drivstoff i India, som var den 3. største råoljeimportøren globalt i 2020. Men i januar har importen falt, sammenlignet med desember. I mellomtiden gir den svake utbyggingen av vaksiner også bekymringer for at en gjenoppretting av drivstoffetterspørselen vil forbli vanskelig. Dette ble sett på som en annen faktor som holdt råoljeprisene under press.

På den positive siden er den bredt baserte pågående svakheten i amerikanske dollar med på å begrense dypere tap i de høyere avkastningene av råoljepris, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på greenback. Imidlertid ble tapene i amerikanske dollar hovedsakelig sponset av den forsiktige følelsen før innvielsen av Joe Bidens regjering og koronavirus (COVID-19). I mellomtiden holder forventningene til rekordlave renter også amerikanske dollar under press. Over Atlanterhavet har Kinas positive økonomiske data gitt litt ekstra støtte til råoljeprisene, noe som begrenser det baisse rallyet. For øyeblikket handler råolje til $ 52,28, og konsolideres i området mellom 52,17 og 52,49.

Investorene er fortsatt bekymret for innvirkningen av den nye belastningen av COVID-19 på den globale økonomiske utvinningen. I henhold til den siste rapporten markerte Kina en økning på 9 nye tilfeller av covid mens antallet innlagt på sykehus for COVID-19 var høyere for den andre dagen, på 25 584, som er den høyeste frekvensen på en måned. I tillegg til dette tynger de virusledede restriksjonene i Storbritannia, Japan og USA økonomiene og øker frykten for drivstoffetterspørselen..

Bortsett fra dette, kan de baisse råoljeprisene også være forbundet med bekymringene om fallende drivstoffsalg i India. Det er verdt å nevne at dette landet var den 3. største råoljeimportøren globalt i 2020, men tallene har falt i januar, sammenlignet med desember. I mellomtiden gir den svake utbyggingen av vaksiner også bekymringer for at en gjenoppretting i etterspørselen vil forbli vanskelig.

Til tross for disse negative bekymringene, lyktes det i handelshandelsstemningen å stoppe den negative utviklingen fra forrige dag, blinkende grønt på dagen, ettersom markedene forbereder seg på en varm velkomstfest for den valgte presidenten i USA, Joe Biden og selskapet, sannsynligvis på grunn finanspolitiske nødhjelpsmål. Det forventes at Joe Biden og hans tjenestemenn sprøyter den lovede hjelpepakken på 1,9 billioner dollar i samfunnet. Investorene vil holde øye med finansministerkandidaten Janet Yellens kommentarer til de amerikanske stimulansetiltakene. Bidens optimistiske plan trenger godkjenning fra Senatet, og det er her hans teammedlem, Janet Yellen, vil spille en stor rolle; hennes siste notater, utarbeidet for dagens senattale, antyder at hun er for den enorme hjelpepakken, med tanke på de rekordlave rentene.

De siste positive kinesiske dataene fra hele havet spilte også en viktig rolle for å støtte markedets handelsstemning. Den positive tonen rundt markedssentimentet favoriserer råolje på grunn av svakheten i USD. Data viser at raffinaderiproduksjonen økte med 3%, til en ny rekord i 2020. Dataene, som ble offentliggjort av National Bureau of Statistics mandag, viste også at industriproduksjonen økte med 7,3% fra året før i desember. I 4. kvartal klatret BNP 6,5% i forhold til året, og 2,6% kvartal mot kvartal. Disse positive dataene indikerer at Kina også var den eneste hovedøkonomien som unngikk en lavkonjunktur i 2020, mens mange land fremdeles kjemper for å kontrollere spredningen av COVID-19.

Som et resultat av den risikofylte stemningen klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noe positivt trekkraft, og var fortsatt bearish på dagen. I mellomtiden ble tapene i greenback ytterligere forsterket av den forsiktige følelsen før innvielsen av Joe Bidens regjering og coronavirus (COVID-19). Tapene i amerikanske dollar er en nøkkelfaktor som har bidratt til å begrense ytterligere tap i oljeprisen på grunn av det omvendte forholdet mellom oljeprisen og prisen på den amerikanske dollaren. 23:03 ET (04:03 GMT) hadde den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,11% til 90,653.

Ser fremover, vil markedshandlere holde øye med viktige taler fra Yellen, Biden og ECB. I mellomtiden kan eventuelle ytterligere hint om stimulanspakken, og selvfølgelig coronavirusoppdateringene, som skal dekorere kalenderen i løpet av de neste dagene, legge til oppsiden av varen. Selvfølgelig vil de vanlige risikokatalysatorene, som geopolitikk og COVID-19-ulemper, fortsette å påvirke markedet. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me