Bearish Bias i råolje fortsetter – Sterkere dollar dominerer!

I dag, under den asiatiske handelssesjonen, WTI Råolje klarte ikke å stoppe den tapende streken tidlig på dagen, og var fortsatt deprimert rundt $ 52,50-nivået, ettersom det stadig økende antallet COVID-19-tilfeller har ført til bekymring for svekket drivstoffetterspørsel, etter at Storbritannia innførte reisebegrensninger. I mellomtiden har Kina (verdens nest største oljeforbruker) også besluttet å begrense måne nyttårsreiser, i et forsøk på å forhindre en økning i COVID-19 tilfeller, noe som legger et ekstra press på råoljeprisene.

Videre kan det bearish sentimentet rundt råoljeprisene også tilskrives den syrlige stemningen på markedet, som favoriserte den trygge amerikanske dollar og veide på råolje, ettersom amerikanske dollar vanligvis beveger seg omvendt til råolje. Den amerikanske stimuluslåsen og EU-UK-krangelen om mangelen på vaksiner i Unionen spilte også en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. I motsetning til dette utfordrer de positive EIA-dataene som ble utgitt i går, og som viste en større enn forventet trekk i amerikansk råolje, stadig den baisse forspenningen i råolje. Optimismen knyttet til utrullingen av COVID-19-vaksiner hjelper også til å begrense dypere tap i råoljeprisene. For øyeblikket handler råolje til $ 52,61, og konsolideres i området mellom 52,31 og 52,80.

 

Som vi allerede har nevnt, fikk råolje et løft fra de positive EIA-dataene, noe som indikerte en større trekk i USAs råoljeforsyning enn forventet, som investorer akkrediterte til en økning i USAs råeksport og en nedgang i importen. På datafronten viste MKB-rapporten en uavgjort på 9.910 millioner fat for uken som endte 22. januar, sammenlignet med 430.000 fat trekk i prognosene og 4,351 millioner fat rapportert i løpet av forrige uke. Det er også verdt å huske at denne trekningen var den største registrert siden juli 2020.

Til tross for støttedataene har det stadig økende antallet COVID-19-tilfeller globalt presset flere land, som Storbritannia og Kina, til dype låsingstiltak, noe som resulterer i økte bekymringer for drivstoffetterspørsel, noe som har bidratt til tapet i råolje. I henhold til den siste rapporten, har Storbritannias statsminister Boris Johnson erklært en klemme på reisende fra 22 høyrisikoland som har rapportert varianter av viruset, inkludert Sør-Afrika. Reisende fra disse landene vil være pålagt å være i karantene i ti dager, og er utestengt fra utreise, med mindre det er eksepsjonelle grunner. Det er verdt å huske at Storbritannia har vært i låsing siden januar, med skoler, restauranter og puber stengt, og folk rådet til å bli hjemme så mye som mulig. Skottland, Wales og Nord-Irland, hvis regjeringer tar sine egne beslutninger om tiltak mot koronavirus, står også overfor mange restriksjoner.

 

På den andre siden av planeten får bekymringene for drivstoffetterspørsel i Kina (verdens største oljeimportør) mer oppmerksomhet, ettersom det nylig utbruddet av COVID-19-tilfeller forventes å sette en strikk i reisen. Det er verdt å nevne at flyreiser fra Shanghai allerede kanselleres. Derfor holder COVID-elendighetene energiindustrien under press, noe som igjen legger press på den mer avkastende råoljen.

 

Det globale aksjemarkedet klarte ikke å stoppe den negative utviklingen fra forrige dag, og forble sur på dagen, på grunn av mangel på større data / hendelser. I mellomtiden har USAs impulser og EU-UK kranglet over mangelen på vaksine i området, også utøvd et nedsettende press på markedssentimentet. I tillegg til dette, kan en annen årsak til det risikofrie markedssentimentet også være assosiert med koronavirus (COVID-19) og tvil om global økonomisk utvinning.

 

Som et resultat klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å utvide sin seiersrekke tidlig på dagen, og forbli bullish under den asiatiske økten, ettersom investorene fremdeles foretrekker å investere i safe-haven eiendeler i kjølvannet av det risikofrie markedssentimentet. Det er verdt å huske at amerikanske aksjer så den største 1-dagers prosentvise nedgangen på 3 måneder i løpet av forrige sesjon, med asiatiske aksjer stort sett en nedadgående trend torsdag. Gevinstene i greenbacken ble imidlertid sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt oljeprisene under press, ettersom den svakere USD har en tendens til å gjøre det billigere for innehavere av andre valutaer å kjøpe råolje. I mellomtiden hadde klokka 20:54 ET (1:54 GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, steget med 0,06% til 90,642.

Videre vil markedshandlerne holde øye med den foreløpige avlesningen av fjerde kvartal (4. kvartal) USAs BNP, som forventes å komme inn på 3,9% QoQ, mot forrige 33,4%. I mellomtiden vil de kjente risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, også være nøkkelen til å se på. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me