Bitcoin eller sentralbankens digitale valutaer: Hvilken er den beste innsatsen?

På en eller annen måte er digital valuta i fremtiden vår. Siden Bitcoins blockchain ble lansert i 2009, har flere og flere konvertitter blitt purister og akseptert ideen om at en desentralisert valuta uten en autoritet som fører tilsyn med bruken, ikke bare er en tydelig mulighet, men muligens fremtiden.

Når det er sagt, er folk som virkelig selges på ideen om å leve av Bitcoin eller annen desentralisert valuta fortsatt i mindretall. De fleste mennesker er komfortable med å bruke kreditt- og debetkort i dag for kontantløse transaksjoner, og mange flere vil sannsynligvis støtte ideen om at en regjering bare skal gjøre opp papirpenger helt og tilby innbyggerne et alternativ for digital valuta som fremdeles er knyttet til sentralbankene..

Odds er at de fleste vil bruke sistnevnte hvis regjeringer gjør det enkelt å gjøre det. Men det virkelige spørsmålet er, hva er bedre innsats i det lange løp? Blir det enklere eller mer fruktbart å bruke Bitcoin og desentraliserte valutaer? Eller vil den gjennomsnittlige personen bare nøye seg med å bruke statlige penger som ikke lenger krever papir eller mynter?

Å svare på disse spørsmålene krever å ta en litt dypere titt på utviklingen av penger og ideen om å overføre verdi mellom hverandre.

En kort historie om pengens utvikling

For tusenvis av år siden sporet hulemenn verdien ved hjelp av pinner og steiner. Flere hundre år senere, fjær, pels, gull og sølv, byttehandel, papirpenger og nå har digitale penger funnet sted av pinnene og steinene for korte øyeblikk i tid.

Virkeligheten er at enhver form for verdi som mennesker noen gang har brukt, er ment å være nettopp det, en måte å kommunisere verdi på. Papirpenger i seg selv har ingen verdi bortsett fra at regjeringer og borgere er enige om at de har verdi. Derfor har en desentralisert digital valuta som Bitcoin en kampsjanse for å erstatte tradisjonelle penger. Det er også mer praktisk å bruke digitale penger enn å stemple mynter eller trykke papir og overvåke fordelingen i fysisk form. Derfor kan den digitaliserte nasjonen med statlig støttede penger også ha mye å si om måten vi kommuniserer verdi på i fremtiden.

Fordeler og ulemper med statlige digitale penger

Kinas føderale regjering planlegger allerede å utvide et pilotprogram som involverer snu den kinesiske yuanen inn i strengt en myndighetsstøttet digital valuta. Det vil sannsynligvis ta av, gitt at den kinesiske regjeringen holder øye med innbyggerne sine enn nesten noe annet land i verden. Legg det til det faktum at mange kinesiske investorer henter eiendelene sine i Bitcoin som en måte å unnslippe regjeringens øye, og det er bare fornuftig at Kinas dominerende måte å utveksle verdi uunngåelig vil være digital på en eller annen måte.

Oppsiden av det er åpenbart bekvemmelighet, men ulempen er når en regjering som gjentatte ganger blir avhørt for brudd på menneskerettighetene, har kontroll. Kan det være at den digitale yuanen faktisk vil drive kinesere mot Bitcoin?

Fordeler og ulemper ved å velge Bitcoin fremfor statlige penger

Enten du lever under oppsyn av en undertrykkende regjering eller ikke, er Bitcoin verdt et spill fordi det lar deg være din egen bank. For det andre kontrollerer Bitcoin og de fleste andre kryptovaluta inflasjon algoritmisk, noe som betyr at ingen kan få systemet eller devaluere valutaen. Det er oppsiden av det. Ulempen er at hvis du taper pengene dine, er det ingen bank-, myndighets- eller kundeservicetelefon å klage på. Den andre ulempen er at utbredt bruk av kryptokurver som daglig utveksling av verdi fremdeles sannsynligvis er flere tiår unna.

Bitcoin er Better Gamble

Bitcoin må være det bedre langsiktige gamblet. Om noe vil myndighetsstøttede digitale valutaer fungere som en påkjøring av Bitcoin. Det vil sannsynligvis bli gamblere og vanlige folk vant til ideen om å bruke valuta i et strengt digitalt format, og ikke bare gjennom debet- og kredittkort, men til og med via USB-nøkler eller hardware-lommebøker. Når folk ser at de kan investere i en digital valuta som ikke kunstig kan devalueres av krefter som har baktanker, er det fornuftig å gamble på virkelig desentraliserte digitale valutaer..

Legg til det faktum at Bitcoin og andre digitale valutaer allerede er mye brukt gjennom bitcoin-spillnettsteder, institusjonelle investeringsplattformer og i land der inflasjonen går voldsomt, og det er bare et spørsmål om tid før Bitcoin øker både din frihet og bankrollen din..


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map