Bitcoin’s Place in the Future of Vietnam

Bitcoin, som de fleste andre kryptovalutaer, er noe som veier tungt for hodet til regulatorer og økonomer i utviklede land. Som et betalingsmiddel og generell pengeverdi som ikke er basert på nasjonale fiat-valutaer, har konseptet vært i stand til å radikalt endre måten transaksjoner, men også ting som BTC-investering, fungerer over hele verden.

Imidlertid er bitcoin-konseptet for det meste noe som hovedsakelig er knyttet til landene i den såkalte “første verden” eller de utviklede nasjoner over hele verden. Når det gjelder land som er i utvikling og de som fremdeles er uutviklede (bortsett fra overføringsfunksjonen til digitale valutaer), oppfatter mange de samme nasjonene som å være utenfor kryptovalutasløyfen.

Men dette er ikke en fast regel, og det er mange eksempler som viser et annet bilde. Nylig gikk nasjonen Vietnam inn i kampen som en av disse statene med et ønske om å legalisere og anerkjenne BTC i landet. Dette kan ha en betydelig innvirkning på ikke bare den digitale valutaen, men også den samme nasjonen og regionen Sørøst-Asia.

Hanoi 2018-planen

Nyhetene fra Vietnam stammer fra det høyeste kontoret i landet – statsministeren. I følge en uttalelse har landet en nå godkjent plan for å formelt anerkjenne bitcoin som en form for gyldig betaling. Planen bestemmer at denne anerkjennelsen vil finne sted innen 2018, som setter den i et tidsvindu på omtrent 18 måneder, avhengig av tolkningen av sluttdatoen.

Statsminister Nguyen Xuan Phuc fra Vietnam ga landets sentralbank oppgaven med å skape den juridiske rammen for at dette skal finne sted. Vietnams departement for offentlig sikkerhet og finansdepartementet skal delta i den samme prosessen.

Foreløpig ble det avslørt at det første trinnet i prosessen vil være en mellomstatlig vurdering av hvordan den samme prosessen skal tilnærmes. Den må være ferdig før august 2018, hvorpå rammene for legaliseringen vil bli laget.

Skatt

Når dokumentet om legaliseringer er utarbeidet, vil Vietnams tjenestemenn ha en ekstra oppgave – å finne ut av beskatning av kryptovaluta. Skattes parallelt med legaliseringen, er beskatningsspørsmålet satt til å bli løst innen juni 2019.

Dette betyr at innen 2020 planlegger Vietnam å ha både et lovlig system for kryptokurrencybruk (minst BTC) og en måte å beskatte det samme økosystemet på. Selv om den er ambisiøs, er planen på ingen måte umulig for den store asiatiske nasjonen.

Samtidig signaliserer det et stort skifte i Vietnams tilnærming til kryptovalutaer. I 2014 uttalte regjeringen at forbrukerne må være bevisste på risikoen som er involvert i digitale valutaer. Men samtidig har sentralbanken tydeligvis jobbet med en slags adopsjonsplan. Foreløpig ser det ut som den samme planen er i full gang.

En vanskelig historie

Av alle nasjonene i verden som kjempet for sin uavhengighet fra kolonimakten, har ikke mange hatt en så forferdelig nyere historie som Vietnam. Tidligere kjent som Indokina, kjempet den en bitter krig på 1950-tallet for å få uavhengighet fra Frankrike. Men dette var ingen steder på skalaen til det som skulle komme i form av borgerkrigen som delte landet i to, og satte nord mot sør.

I konflikten som fungerte som en fullmektig for fiendene fra den kalde krigen, endte nasjonen Vietnam helt ødelagt med millioner av døde, men førte også til en klar seier av det kommunistiske nord, som forente landet og ble en av de viktigste regionale spillere, men alltid fra en mindre enn fremtredende rolle.

I tiårene etter Vietnam-krigen kjempet landet for å frigjøre Kambodsja fra Khmer Rouge og mot sin juggernaut av nabo Kina, alt sammen resulterte i ødeleggelse og død for den kjempende nasjonen. Det kan hevdes at først etter slutten av 1980-tallet og sammenbruddet av Warszawapakten falt et skinn av fred over Vietnam.


Likevel, som historien noen ganger viste, kan vanskeligheter og motgang føre til en spektakulær kapasitet for gjenoppbygging og endring. I Vietnams tilfelle var lignende krefter i spill de siste tiårene, og nå ser det ut til at en annen nasjon våger å bli med i den asiatiske tigerklubben..

Skiftende tider

Etter den komplekse geopolitiske isolasjonen og mange konflikter, både store og små, begynte siden å vende seg til Vietnam med begynnelsen av det 21. århundre. På det tidspunktet opprettet nasjonen diplomatiske forbindelser med alle andre land i verden og startet et program for økonomisk utvikling.

Siden den gang har Vietnam en av de raskest voksende økonomiene i verden. Dette skyldtes delvis den generelle tilstanden til industrielle og økonomiske vanskeligheter, hvor oppbyggingen var lettere på grunn av den katastrofale veksten som Vietnam tidligere hadde.

Syklusen med forbedringer og utvikling fortsetter, spesielt takket være landets geografi – det er i utgangspunktet omgitt av sterke industrielle produksjonssentre, hovedsakelig Kina, men også andre nasjoner i Fjernøsten. Å bygge mot det samme målet ser ut som et logisk alternativ for enhver utvikling som Vietnam ser etter.

En digital fremtid

Det faktum at Vietnam er i ferd med å gjøre bitcoin til en lovlig ekvivalent med annen fiat-valuta, viser imidlertid en annen tankegang. I denne fremtiden Vietnam virker muligheten for å generere jobber og inntekter knyttet til digitale valutaer som en smart idé. I dag bruker millioner bitcoin å gamble online, oppnå lån, selge og kjøpe ting på nettet og gjøre mye mer.

Å komme til en posisjon der Vietnam kunne utnytte sitt intellektuelle potensial i stedet for rent manuelt, er et fantastisk alternativ for en regional nasjon, ikke bare Hanoi. Det samme ville bedre forberede Vietnam på fremtiden der produksjonen vil bli forstyrret, akkurat som de fleste tradisjonelle næringer.

Å ha bitcoin som en lovlig valuta virker mer enn rimelig, spesielt fordi mange nasjoner i hele regionen fortsatt vil bruke digitale valutaer bare gjennom humanitære programmer. Hvis Vietnam kommer til BTC-legaliseringen i den planlagte tidsrammen, er det nesten sikkert at dette vil hjelpe det sterkt å oppnå deres høye vekstnivå i det neste tiåret.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector