Blockchain-talsmenn prøver å fjerne Blockchain fra nylig ransomware

Den jevne strek av stor publisitet for bitcoin, generert hovedsakelig av spektakulært stigende pris, ble kuttet kort etter at Ransomware Wanna Cry traff mer enn 200 000 datamaskiner over hele verden. I det største digitale angrepet som hittil skjedde, kapret det samme viruset datamaskiner og truer med å slette filer hvis en løsepenger ikke ble betalt.

Forbindelsen til bitcoin kommer med metoden der betalingene skulle ha blitt fullført – ved hjelp av BTC. Ved å be om rundt $ 300 eller mer i bitcoin, ønsket folkene som laget viruset å presse ut penger fra de som har viktige data på datamaskinene sine. Naturligvis har viruset eller dets skapere ingenting å gjøre med bitcoin-samfunnet, men hendelsen fører fremdeles til problemet med BTC-egenskaper, som blant annet inkluderer personvern og identitetsbeskyttelse for brukerne..

På grunn av dette blir hele domenet til blockchain, som utvikles mer enn noensinne både i forretningsøyemed, men også statlige og samfunnsroller, også et mål for negativ presse. For å sikre at det ikke er noe giftig nedfall for blockchain-domenet, har forskjellige talsmenn for samme teknologi begynt å gå ut i den offentlige diskursen med det formål å fjerne det fra de negative fenomenene som bare bruker digitale valutaer for deres formål..

Vil gråte

Som med Stuxnet og andre viktige øyeblikk i historien om cybertrusler og online sikkerhet, er opprinnelsen til denne spesielle skadelige programvaren kompleks og inkluderer flere forskjellige fraksjoner. Per nå ser det ut til at gjerningsmennene av angrepet brukte et sett med NSA-sårbarheter (eller til og med bare en) i de eldre Windows OS-versjonene..

Denne sårbarheten ble imidlertid avslørt av en serie Wikileaks som rystet etterretningssamfunnet, men ble igjen ganske mye som en åpen kildekildressurs som snart ble oppdaget og analysert av den for tiden ukjente gruppen. Med ytterligere innsats klarte de samme gruppene eller gruppene å utnytte den samme sikkerhetstilgangen og opprettet et malware-virus som ville spre seg og spre seg over internett, og åpne nye infeksjonsvektorer.

Resultatene har vært katastrofale, bortsett fra private datamaskiner, infiserte viruset også mange offentlige tjenestesektorer over hele verden. Dette er grunnen til at institusjoner som spenner fra sykehus i Storbritannia til tyske togtjenester, følte effekten av den samme Ransomware.

Umiddelbart slo de globale mediene seg fast på dette fenomenet og ga det patruljert dekning. Naturligvis, på grunn av dette, flyttet fokuset også til betalingsmetoden som virusskaperne satte i gang. Ved å legge til et litt bisarrt og ironisk preg inkluderer virusets hovedskjerm som bærer trusselen om fil ødeleggelse også en lenke med en forklaring på hvordan folk kan lage digitale lommebøker og kjøpe bitcoin.

På grunn av dette gikk mange tilbake til sin tidligere tro på at bitcoin ikke er noe annet enn et kjøretøy for skyggefulle forretninger. Nå prøver blockchain-samfunnets talsmenn å gå inn og skille mellom teknologien og deres mest populære bruk, som i dag brukes i ting som spenner fra BTC poker til enorme risikovillige kapitalinvesteringer.

Advocacy Response

I Washington gikk en rekke forskjellige advokatgrupper og enkeltpersoner i en PR-offensiv og prøvde å sørge for at forskjellene mellom bitcoin og teknologien som driver den er tydelig kjent. En av dem var en advokatgruppe som presenterte bruk av blockchain-teknologi for kongressmedarbeidere relatert til deres anvendelse i helsesystemet. I presentasjonen erkjente de at angrepet åpnet gamle sår som forbinder teknologien med bitcoin-bruken i ulovlige eller potensielt ulovlige aktiviteter.

I tillegg prøvde andre å plassere bitcoin i en kategori som bare er en av applikasjonene til den bredere teknologien. Her sa Srinivas Attili, som er partner og administrerende direktør i IBM Global Business Services, at blockchain får et dårlig rykte på grunn av BTC, men at det ikke representerer hele feltet av denne fremvoksende teknologien..

Andre har påpekt at betalingsmåten for en bestemt ulovlig aktivitet ikke representerer valutaen som brukes. På samme måte kan amerikanske dollar beskyldes for å drive narkotikahandel, det er et av de dominerende måtene for global betaling i denne handelen.

Andre ekko en lignende linje i den forstand at det er en distanseringsprosess som skal sikre at begrepene bitcoin og blockchain ikke er plassert i samme kategori når det gjelder publikum. Selv om det er forståelig, er denne prosessen til slutt veldig skadelig for hele feltet og kan kompromittere mye mer når det gjelder den fremtidige utviklingen av kryptovalutaer og blockchain-basert løsning enn noen problematisk offentlig oppfatning..

Regjeringsreaksjonen


I tilfelle av denne spesielle Ransomware svarte den amerikanske regjeringen med å be Homeland Security om å se på kildene til de samme betalingene. Så langt ble det oppdaget en vag forbindelse til Nord-Korea, men det er ingen andre konkrete pekepinner til de skyldige. På samme tid, når det gjelder spørsmålet om bitcoin og blockchain, ville det å finne de skyldige ikke endre den globale skaden forårsaket av hendelsen..

Det er grunnen til at medarbeidere i kongressen, som snakket privat, påpekte at det må gjøres en klar avstand mellom bitcoin og blockchain-interessen representert av advokatgruppene. Uten dette, ifølge disse lavtstående tjenestemenn, vil enhver trekkraft i lovgivningsarenaen kjempes hardt.

Selvfølgelig er problemet med hele prosessen det faktum at mange av sårbarhetene som presenteres med Wanna Cry i helsevesenet, kunne unngås med et blockchain-system. Med sin desentraliserte natur ville problemer med individuelle datamaskiner være irrelevante.

Et oppfatningsproblem

Som så mange ganger tidligere, er spørsmålet om bitcoinoppfatning igjen plettet av aktivitetene til de utenfor det samme økosystemet. Denne gangen presenteres et ekstra problem med innsatsen til noen deler av blockchain-samfunnet for å isolere seg fra BTC, i stedet for bare å omfavne det som en av de gyldige formene for denne teknologien..

Med denne interne splintringen er det ingenting å hente og mye å gå tapt for fremtidig utvikling og samarbeid. Dette kan være et stort problem og ikke i en fjern fremtid, spesielt i land som USA.

Forhåpentligvis må posisjonene i blockchain-samfunnet akseptere at bitcoin er en av de mest fremtredende representantene for teknologien, på godt og vondt. Selv om de nekter å gjøre dette, vil publikum fortsatt fortsette å oppfatte ting på denne måten i årene som kommer.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector