Bør ‘Craig Wright, Satoshi’ tro på det hele tatt?

Hvis hans ord skulle bli trodd, så er han Satoshi Nakamoto. Men mangelen på bevis – eller i det minste sannheten til bevisene hans – overtaler noen til å tro noe annet.

Craig Wright ble offentlig mandag om sitt engasjement i etableringen av Bitcoin og blockchain-teknologien. Ikke så lenge etter at nyheten brøt ut, ble tvil raskt kastet, spesielt på Reddit, da det så ut til at den digitale signaturen Wright presenterte langt fra var nøkkelen til Nakamotos sanne identitet.

Signaturen er ikke publisert på Wrights blogginnlegg og er ikke en ‘Sartre’ -tekst, men en offentlig tilgjengelig signatur fra en Bitcoin-transaksjon datert 12. januar 2009, ifølge en Reddit-bruker..

Reddit Post

Spekulasjoner som Wright er en svindel og spørsmål som søker sannhet fortsetter å sirkulere ettersom Bitcoin-samfunnet krever avklaring. Denne situasjonen forverres ytterligere av det faktum at to nøkkelpersoner i Bitcoin-økosystemet – Bitcoin Foundation Chief Scientist Gavin Andresen og Founding Director Jon Matonis – mener Craig Wright er Satoshi Nakamoto.

Og så er alle igjen og spør, spekulerer og ønsker desperat å vite sannheten om Wright som hevdet å være den virkelige Bitcoin-skaperen.

Kan det bare være et annet bedrag?

Det ble rapportert at Wright beviste privat påstanden om å bare velge mennesker. BBC skrev også at han planlegger å offentliggjøre alle detaljer for andre interesserte for å verifisere identiteten hans. Imidlertid er publikum nå delt, og oppfordrer Wright til å frigjøre den samme informasjonen som overbeviste Andresen og Matonis om å godta ham som den sanne oppfinneren av Bitcoin.

Wrights troverdighet settes på banen etter at han i blogginnlegget innrømmet at signaturen er autentisk, som senere ikke klarte å overholde offentlig gransking:

“Den spesifikke filen vi skal bruke er en som vi har kalt Sartre. Innholdet i denne filen er vist i figuren nedenfor. ”

Noen sier at Wrights lange forklaring på bloggen hans er å overbevise publikum om at han er det han sier han er, men likevel valgte å holde seg privat – bortsett fra noen få – viktige biter av informasjon.

I tilfelle Wrights innrømmelse er falsk, vil Andresen og Matonis raskt miste offentlig tillit, med Bitcoin Foundation som går ned med dem.

Blir Wright kontrollert?

Demaskere det virkelige formålet

Så mange plot-vendinger har siden den gang blitt avbildet av de kreative sinnene, og noen av disse kan være sanne.

Wright delte med BBC at han selv ikke mottok tilbedelse eller priser. I stedet ville han bare være alene, sammen med menneskene nær ham. Hans åpenbaring i seg selv er imidlertid allerede i tvil av noen, enn si hans virkelige hensikt med det.

Han nevnte også at han ble presset til å avsløre seg. Av hvem sa han ikke, men dette førte bare til flere spørsmål.

Bør han virkelig være Satoshi Nakamoto, er det mennesker eller organisasjoner som presser Craig Wright til å innrømme sin rolle i Bitcoin-etableringen? Tilsvarende blir han kontrollert for å oppføre seg som om han oppfant Bitcoin?

Når vi går tilbake til Andresen og Matonis ’støtte for Wright, kan det ikke hjelpe å stille spørsmål om Bitcoin Foundation er en del av ligningen. Det kan huskes at den nevnte stiftelsen er blitt ødelagt av kontroverser, med Bitcoin Foundation fiasko som konkursutstedelsen. Derfor prøver Bitcoin Foundation å redde navnet sitt gjennom Wright?

I tillegg har dette noe å gjøre med den pågående striden mellom Bitcoin Core og Bitcoin Classic? Eller enda bedre, forteller Wright bare verden at han eier $ 450 millioner dollar i Bitcoin, og at han kan kontrollere høyere Bitcoin-pris bevegelser med bare noen få klikk?

Uansett om Wright sier sannheten eller ikke, kan åpenbaringen skade blockchain-teknologien. Det er mulig at den offentlige tillit til den nevnte teknologien kan svekkes, vel vitende om at Bitcoin-skaperen – når den får en ordre eller handler på personlige interesser – lett kan tilpasse den til fordel for noen parter.

Dette kan påvirke flere sektorer som allerede opererer på det, og dette er også hvordan Bitcoin-spillnisje vil føle konsekvensene av det pågående oppdraget for å verifisere Wrights påstander om å være Satoshi Nakamoto.

Bitcoin-gambling, som er stolt av beviselig rettferdig spill – en funksjon som er fraværende i online og landbasert spill – er sterkt avhengig av kryptografi og blockchain-teknologien. Hvis den nevnte teknologien kan endres, hvor pålitelig vil beviselig rettferdig spill være?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me