Bruke Blockchain for å gi gjennomsiktighet til veldedighetsorganisasjoner

I verden som ble laget på nytt gjennom serien av industrielle revolusjoner, ble styresystemet mer variert enn noen gang før. Samtidig er økonomiske strukturer som er grunnlaget for de samme myndighetsalternativene også vesentlig forskjellige fra hverandre. Derfor er den moderne verden ofte lagdelt i tre særegne klasser – de utviklede landene, de utviklende og de uutviklede. Det er andre vilkår for den lignende ideen, men alle deler i utgangspunktet planeten i rike land, fattige og de imellom.

Men etter hvert som verden flettet seg sammen ved hjelp av teknologi, spesielt IT-fremskritt, fant mennesker i den utviklede verden plutselig muligheten til å hjelpe andre mindre heldige, også de som bor på den andre siden av kloden. En mekanisme som tillater dette kommer også i forskjellige former, men en av de mest dominerende er forestillingen om veldedige organisasjoner.

Siden de stammer fra Europa over det 18. og 19. århundre, har veldedighetsorganisasjoner av forskjellige typer og årsaker spredt seg over hele verden. Noen steder inkorporerte de seg i en eksisterende kulturell eller religiøs mentalitet som inkluderte en form for direkte handling veldedighet. I andre skapte den gradvis infrastrukturen for enten prosessen med å samle inn midler eller deres tildeling til den definerte årsaken til veldedigheten.

Dessverre endte det med at et stort antall av disse organisasjonene arbeidet på en måte som er alt annet enn veldedig. Her holdt til og med de som tildelte midler til prosjektene, en stor del av det til egne formål, som for eksempel markedsføring av samme organisasjon, og ble i hovedsak en lett versjon av en klassisk forretningsorganisasjon..

Etter hvert som antall veldedige organisasjoner vokser og muligheten til å få tilgang til dem, takket være ting som bitcoin eller digitale betalingstjenester, også øker, fortsetter problemet med veldedighetsansvar å vedvare. I dag kan folk ansette BTC for å støtte en veldedighet på samme måte som de ville ha tilgang til nettcasino, men spørsmålet om hvor pengene egentlig går, henger på. Nå har det dukket opp et konsept som ønsker å bruke blockchain som en måte å gjøre omgang med veldedighetsorganisasjoner mer gjennomsiktig og tryggere for alle involverte..

Ant Financial

Ant Financial er Alibabas betalingsfilial, og nylig kunngjorde det at de flytter til domenet til veldedighetsprosjekt som vil bli støttet med et blockchain-nettverk. Prosjektet vil bli ledet av Ant Love, en veldedighetsarm fra Ant Financial, og den første informasjonen om dette initiativet kom sommeren 2016. På den tiden forklarte den samme organisasjonen at deres mål var å begynne å bruke denne teknologien til å gi veldedige organisasjoner mer åpenhet.

Mer presist, er plattformen som for tiden er under utvikling ment å gi økt innsyn i ting som veldedighetsinformasjon, donorhistorikk og mye mer relevant informasjon når det gjelder de økonomiske prosedyrene i disse veldedige organisasjonene. For mange mennesker som er interessert i å støtte en veldedighet, kan disse dataene bety forskjellen mellom å si ja eller nei.

Cheng Li, CTO i Ant Financial uttalte at blockchainens desentraliserte funksjoner gjør det mulig å blande det inn i veldedighetsprosessene veldig bra. I tillegg betyr blockchain at transaksjonshistorikken er mye mer pålitelig og veldig motstandsdyktig mot all slags manipulering.

Utvide initiativet

Mens alle de tidligere oppgitte detaljene skjedde for nesten et år siden, rapporterer nyhetskilder fra Kina at Ant Financial kommer til å inkludere flere selskaper på utviklingsplattformen, sammen med veldedighetsorganisasjoner, mediegrupper og giverorganisasjoner. For mange er selskapets suksess med Alipay, den dedikerte Alibaba-tjenesten for betalinger som Ant Financial utviklet, en god indikator på deres evner.

For tiden betjener den over 450 millioner brukere, noe som er et svimlende antall, spesielt i lys av nylig angrep mot den digitale valutaindustrien i Kina. Dette prestasjonsnivået viser at selskapet enkelt kunne utvikle en plattform som kan spore donasjoner til veldedighet og måten de distribueres til brukergruppen..

Samtidig kan Kina også raskt tilby plattformen til en rekke interesserte nasjonale veldedighetsorganisasjoner, med tanke på landets størrelse. På denne måten kan all testing på den aktive plattformen fullføres i den kinesiske staten før plattformen flytter til et globalt marked.

Veldedighetsproblemet

Det kan hevdes at veldedighetsorganisasjoner alltid hadde problemet med å utvikle en pålitelig regnskapsføringsprosess som ville holde hver eneste av sine givere i løkken. Problemet er ikke bare relatert til ideen om svindel, som bare påvirker et veldig lite antall organisasjoner, men den generelle prosessen med bevegelse av penger. Live Aid er for eksempel et av de mest kjente eksemplene på at midler havner i hendene på etiopiske tjenestemenn som tok dem med til våpenmarkedet og videre drev konflikten som veldedighetsorganisasjonen prøvde å påvirke på en positiv måte.


Selvfølgelig er dette kjennetegnet for den moderne verden, og problemer av forskjellige slag vil sikkert skje. En av de siste kontroversene rundt veldedighetsorganisasjoner var knyttet til spørsmålet om hvilke midler som faktisk går til mottakerne. En undersøkelse oppdaget at det ikke er sjelden å ha organisasjoner der 90% av alle samlete donasjoner går til videre forplantning av samme veldedighet. Selv om dette ikke er kriminelt, er ubalansen mellom bare en dollar i $ 10 som går til folket og årsakene som faktisk trenger det, svimlende.

På grunn av dette kan plattformen utviklet av Ant Love være det ideelle middelet for samme problem. Med det kunne givere spore pengene sine når de beveger seg gjennom veldedighetsrørledningen og på denne måten få full offentliggjøring. Naturligvis vil ikke alle veldedige organisasjoner hoppe på muligheten for å oppnå denne typen plattform, men selv de som sier “nei” uten god grunn, vil sende en melding som vil gi gjenklang høyt og tydelig med potensielle givere..

Ved hjelp av en blockchain-plattform som vil gjøre veldedighetsorganisasjoner mer gjennomsiktige, kan prosessen med å hjelpe de individene og årsakene som er i behov forbedres betydelig..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector