Bullish Bias dominerer råolje – understøttet av optimisme over en potensiell vaksine!

I løpet av tirsdagens asiatiske åpningstider klarte WTI råoljeprisene å forlenge den bullish strekningen fra forrige dag. De nådde det høyeste nivået siden mars, over midten av $ 43,00, hovedsakelig på grunn av den utbredte optimismen over en potensiell vaksine for det svært smittsomme koronaviruset, som til slutt ga håp om en bedring i drivstoffetterspørselen og bidro til gevinsten i råolje.

Bortsett fra dette, kan årsaken til gevinsten i råolje også være knyttet til ferske rapporter som antyder at den amerikanske presidentovergangen endelig har startet, noe som gir politisk sikkerhet. Videre ble følelsen rundt råolje ytterligere forbedret av det fornyede håpet om at organisasjonen for oljeeksporterende land (OPEC) og dets allierte vil opprettholde sine nåværende produksjonsbegrensninger. Dette har en tendens til å lette frykt for overforsyning og øker oljeprisene.

Det optimistiske markedssentimentet spiller også en viktig rolle i å understøtte de høyere avkastningene av råoljepriser over dammen. Det optimistiske markedstemningen støttes av håp om en koronavirusvaksine og Brexit-samtaler, noe som har bidratt til at den brede amerikanske dollaren ikke har oppnådd eventuelle fristedstilbud, noe som får den til å bli lavere på dagen. I sin tur har dette også spilt en ledende rolle for å understøtte råoljeprisene, ettersom oljeprisen er omvendt knyttet til prisen på amerikanske dollar. Omvendt kan gevinsten i råoljeprisene begrenses av bekymringene for opptrappingen av COVID-19-pandemien, som stadig bringer frykten for fornyede lockdowns i flere land. WTI råolje handles for tiden til 43,50, og konsolideres i et område mellom 42,83 og 43,56.

Som vi allerede har nevnt, utviklet markedssentimentet seg positivt på dagen, ettersom det bullish utseendet til Asia-Stillehavsaksjer og gevinster i de amerikanske aksjene i fremtiden har en tendens til å markere risikoen. Imidlertid kan årsaken bak risiko-på-markedssentimentet tilskrives en kombinasjon av faktorer – det være seg den fornyede optimismen over en mulig vaksine for det svært smittsomme koronaviruset eller sikkerheten rundt den amerikanske valgovergangen, for ikke å glemme de kommende Brexit-samtalene. , alt har favorisert markedene på Wall Street nylig. Det ble vitne til etter S&P 500 Futures steg over 18 poeng, eller 0,52% intradag. Dette optimistiske markedssentimentet spilte en viktig rolle i å understøtte de høyere avkastningene på råoljeprisene.

Det er verdt å huske at det for tiden er tre levedyktige koronavirusvaksiner, med AstraZeneca PLC (LON: NASDAQ: AZN) som legger til kandidaten til Pfizer Inc (NYSE: NYSE: PFE) og Moderna Inc (NASDAQ: NASDAQ: MRNA). USA har kunngjort at de sannsynligvis vil starte et vaksinasjonsprogram innen 12. desember. Denne positive utviklingen rundt COVID-19-vaksinen favoriserer den risikofulle stemningen i markedet. Andre steder gir de optimistiske utskriftene til de amerikanske PMI-ene for november ytterligere støtte til optimistene.

På forsiden har det amerikanske aksjemarkedet fått et ekstra løft fra nyheten om at USAs president Donald Trump til slutt har akseptert sin fiasko i det siste valget, og har beordret General Services Administration om å starte maktforskyvningen til valgt president Joe Biden. Dette har skapt politisk sikkerhet og økt følelsen på aksjemarkedene. I mellomtiden har samtalene om Janet Yellens retur til det amerikanske styret, denne gangen som statssekretær, også gitt noe støtte til aksjemarkedene.

Som et resultat klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noe bullish trekkraft, og fortsatt være baisse på dagen, ettersom tvilen vedvarer over den globale økonomiske utvinningen fra COVID-19. I tillegg til dette, spilte også markedssentimentet, støttet av optimismen over en potensiell vaksine for det svært smittsomme koronaviruset, en viktig rolle i å undergrave den usikre amerikanske dollar. Imidlertid har tapene i amerikanske dollar blitt en nøkkelfaktor som har holdt lokk på ytterligere tap i råoljepris, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på greenback. I mellomtiden hadde klokka 22:02 ET (02:02 GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,03% til 92,487.

Over havet ble gevinsten i råolje ytterligere forsterket av håpet om at organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) og dets allierte, en gruppe ledet av Russland og kjent som OPEC +, vil opprettholde sine nåværende produksjonsrestriksjoner. Denne nyheten har en tendens til å lette bekymringene for overforsyning og øke råoljeprisene. Videre har de økende oddsen for en myk Brexit-avtale også hatt en bullish innvirkning på råoljeprisene.

Omvendt kan gevinsten i råolje begrenses av den pågående frykten for økende antall COVID-19 tilfeller i USA, Europa og noen av de bemerkelsesverdige asiatiske nasjonene, som kontinuerlig gir næring til frykten for fornyede lockdowns i flere land. Dette har også blitt en nøkkelfaktor som har lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. Det er verdt å minne om at Europa og USA pålegger restriksjoner for å låse ryggen mot ryggen, blant økende antall koronavirustilfeller.

Ser vi fremover, vil handelshandlerne holde øye med kommentarer fra BOJ og Federal Reserve-beslutningstakere, som sannsynligvis vil underholde markedsaktører, midt i en lett datakalender. Alt i alt mister ikke oppdateringene rundt Brexit, koronavirusproblemer og amerikanske stimulanspakke nyheter. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map