Bullish Bias understøtter priser på råolje – Risiko for sentiment i spill!

WTI Råolje støttes, men den klarte ikke å forlenge sitt bullish rally i forrige dag, og var fortsatt deprimert på rundt 41,40-nivå, ettersom den neste bølgen av lockdowns over hele verden truer med å undergrave råoljebehovet igjen, noe som holder på råoljeprisen under press. La meg minne deg om at råoljeprisene gjenopprettet tidligere i uken, etter at Pfizer kunngjorde at de hadde nådd 92% suksessrate i sin prøve for en COVID-19-vaksine. Oljeprisene forbedret seg ytterligere da OPEC-medlem Algerie antydet at OPEC + kunne utdype konsernets produksjonskutt i januar.

Til tross for dette var gevinsten i råoljeprisene midlertidig eller kortvarig, blant blandede signaler angående koronavirus (COVID-19) og det amerikanske valgresultatet, for ikke å glemme OPECs etterspørselsutsikter. Bortsett fra dette, kan de store tapene i råoljeprisene også tilskrives de siste rapportene som antyder at OPECs oljeproduksjon for oktober økte med 320 000 BPD, i kjølvannet av gjenopptakelsen i Libyas produksjon. I mellomtiden styrken til det bredbaserte USA. dollar, støttet av det blandede markedssentimentet, spiller også en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar.

Men tapet på råolje ble begrenset av det utbredte håpet om ytterligere stimulans og en koronavirus-vaksine, noe som noe gjenopplivet håpet om en jevn oppgang i det globale energibehovet. For øyeblikket handles råolje til $ 41,47 og konsolideres i området mellom 41,39 og 41,67.

Når vi snakker om negative ting, bekymringene over den andre bølgen av coronavirus og frykten for fornyede låsingstiltak over hele verden truer kontinuerlig utvinningen av etterspørselen etter råolje. Det skal bemerkes at coronavirus (COVID-19) tar en betydelig toll på USA. I henhold til den siste rapporten rapporterer landet daglige saker, til en verdi av mer enn 100 000 per dag. I det vesentlige leverer alle amerikanske stater COVID-19-statusrapporter, samt rekordmange sykehusinnleggelser og daglige tilfeller som overstiger 100.000 de siste dagene. Som et resultat har New York erklært 22:00. portforbud på barer, treningssentre og restauranter, i et forsøk på å dempe spredningen. Det er verdt å nevne at sykehusinnleggelsene i COVID-19 i USA for tiden er på over 60 000.

I tillegg til USA innførte Europa også låsing igjen i forrige uke, noe som legger ytterligere press på oljeetterspørselen. I henhold til den siste rapporten har Sverige erklært en delvis låsing og stengt barer og restauranter for første gang siden viruset startet. Dermed vil begrensningene for låsing av rygg mot rygg ha en øyeblikkelig negativ innvirkning på transportdrivstoff, ettersom flere mennesker blir hjemme om kvelden.

Foruten virusproblemene, kan årsaken til den baisse råoljeprisene også være knyttet til den langvarige kranglingen mellom USA og Kina, som kontinuerlig tar fart. På forsiden fortsetter gjenopptakelsen av den libyske oljeproduksjonen fortsatt bekymringene for overforsyning, noe som også spilte en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. Det ble også reportert at OPECs oljeproduksjon for oktober økte med 320 000 BPD.

Bortsett fra dette ble fallet i råoljeprisene ytterligere styrket etter at OPEC senket prognosen for en vekst i den globale oljeetterspørselen, til 6,25 millioner fat per dag (BPD) i 2021 fra 7 millioner BPD i juli-rapporten. OPEC la til at etterspørselen etter råolje forventes å bli alvorlig hemmet når det gjelder transport.

 

Imidlertid har markedets handelsstemming blinket blandede signaler siden dagen startet. Som et resultat kan blandet handel tilskrives blandede signaler angående coronavirus (COVID-19), og den globale pengepolitikken beveger seg, for ikke å glemme de amerikanske valgresultatene. Det skal bemerkes at de ledende vaksineprodusentene som Pfizer og Moderna kjemper konstant for å finne den beste kuren mot det dødelige viruset. Ryktene rundt stimulansen i USA og en ytterligere forbedring i forholdet mellom USA og Japan under demokratisk ledelse har også bidratt til å begrense tapene når det gjelder markedets handelsstemning.

Som et resultat klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å forlenge sin økende stripe over natten og kom under noe salgspress på dagen, midt i et utbredt risiko-på-markedssentiment. Videre kan tapene i greenbacken også være forbundet med økende COVID-19-infeksjonsrater i USA og Europa, noe som fortsetter å gi tvil om den økonomiske utvinningen i USA. Tapene i amerikanske dollar har imidlertid blitt en nøkkelfaktor som har bidratt til å begrense tapene i råoljeprisen. Dette presset oljeprisene høyere, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden falt US Dollar Index, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, til 92,922.

.

På den bullish siden ble tapene i råoljeprisene ytterligere begrenset da OPEC-medlem Algerie antydet at OPEC + kunne utdype konsernets produksjonskutt i januar. Det skal bemerkes at Algerias energiminister Mohamed Arab, i forrige dag, sa at OPEC + sannsynligvis ville utvide kutt i oljeproduksjonen til 2021, eller utdype dem, avhengig av markedsforholdene. Disse positive kommentarene var med på å begrense tap av olje i depper.

Fremover vil markedshandlerne holde øye med den amerikanske økonomiske kalenderen, som fremhever de siste dataene om amerikansk inflasjon og arbeidsløse krav. I mellomtiden vil ikke oppdateringer om Brexit-handelsforhandlingene miste noen betydning dagen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me