Bullish handel med råolje i lek, midt i Saudi Arabian Production Cut!

I løpet av torsdagens asiatiske åpningstider, WTI Råolje lyktes i å utvide sin forrige tre-dagers vinnerrekke, og gikk høyere mot $ 51-nivået etter å ha brutt seg over $ 50-nivået for første gang siden februar. Imidlertid var den utbredte bullish bias rundt råoljeprisene hovedsakelig knyttet til det større enn forventede fallet i amerikanske råoljer, noe som umiddelbart lindret bekymringsforbruket og bidro til økningen i råolje. I mellomtiden fikk råoljeprisene en ekstra løft etter at Saudi-Arabia lovet å kutte produksjonen ytterligere i Febraury, med en million fat om dagen..

I tillegg til dette, spilte optimismen over en mulig koronavirusvaksine og sannsynligheten for en ekstra amerikansk økonomisk hjelpepakke også en viktig rolle for å understøtte råoljeprisene. Det optimistiske markedssentimentet, i kjølvannet av demokratens overraskelsesfeie i Georgia, gir ytterligere støtte til de høyere avkastningene av råoljepriser. Som et resultat av det positive markedet, hjelper svakheten til den bredbaserte amerikanske dollaren også til oppsvinget i olje, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Alternativt har de økte bekymringene om økningen i COVID-19-tilfeller og økonomisk smertefulle harde lockdowns blitt en nøkkelfaktor som kan redusere gevinsten av råolje. I mellomtiden gir den langvarige kinesisk-amerikanske krangelen også en negativ innvirkning på råoljeprisene. WTI råolje handles for øyeblikket til 51,09, og konsolideres i området mellom 50,39 og 51,14.

På datafronten viser de amerikanske råoljeforsyningsdataene fra Energy Information Administration at råoljelagrene i USA falt med 8,1 millioner fat i forrige uke, noe som var mer enn det gjennomsnittlige anslaget til et fall på 2,7 millioner fat. Videre fikk råoljeprisene en ekstra løft etter det bemerkelsesverdige løftet fra Saudi-Arabia om å redusere råoljeproduksjonen ytterligere i februar, med en million fat om dagen. Det er verdt å huske at Saudi-Arabia, verdens største oljeeksportør, kunngjorde at de ville kutte produksjonen med en million fat per dag (BPD) i februar og mars, etter OPEC +, en gruppe bestående av organisasjonen for petroleumseksportlandene og andre produsenter, inkludert Russland, møttes tidligere denne uken. Disse positive grepene har bidratt til at den amerikanske råvareindeksen brøt avgjørende over $ 51 fatet for første gang siden februar. Over havet kan oppgangene i råoljeprisene også være assosiert med det positive markedet, støttet av demokratens overraskende feie. i Georgia. Det er verdt å huske at demokratene vant begge senatplassene på plass, og ryddet seg totalt 50 mandater for neste kongresperiode, mot republikanernes 50 mandater. Demokratenes seire ved senatvalget i Georgia vil sannsynligvis rydde vei for flere amerikanske stimulanspakker, som vil støtte energibehovet i verdens største økonomi.

På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe sine tidlige bearish bevegelser, og sviktet lavere på dagen etter hvert som etterspørselen etter eiendeler i trygt havn ble redusert, midt i fremgangen mot å bli enige om den amerikanske finanspolitiske stimulansen. Videre kan nedgangene i greenbacken også være knyttet til håp om at Fed vil holde renten lavere i en lengre periode. Tapene i amerikanske dollar hjalp imidlertid råolje til å holde bud. 23:31 ET (04:31 GMT) hadde den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, sunket med 0,12% til 89,392

I motsetning til dette utfordrer bekymringene om økende antall COVID-19 tilfeller og økonomisk smertefulle harde låsinger den positive markedet, noe som har blitt en nøkkelfaktor som kan takke gevinster i råoljeprisene. I henhold til den siste rapporten registrerte Storbritannia mer enn 1000 daglige dødsfall for første gang siden april, Japan er klar til å erklære unntakstilstand i Tokyo og omegn, og Kina har rapportert om flere infeksjoner i nærheten av Beijing.

Fremover vil markedshandlerne holde øye med utgivelsen av den amerikanske ISM Services PMI for desember, som forventes å komme inn på 54,5, mot 55,9. I mellomtiden mistet ikke oppdateringene om den kinesisk-amerikanske krangelen og virusproblemene sin betydning på dagen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector