Crude klarer ikke å utvide vinnestrek – kombinasjon av faktorer i spill!

Under onsdagens asiatiske handelssesjon klarte ikke WTI råoljeprisene å utvide vinnerserien fra forrige dag, og falt fra det høyeste på $ 39,81 til $ 38,53-nivået, hovedsakelig på grunn av nedslående varetall fra American Petroleum Institute (API), som drev bekymringer for oljeetterspørselen. Bortsett fra dette, har gjenoppblomstringen av coronavirus (COVID-19), som har ført til ytterligere utvidelser av restriksjoner i lockdown, også lagt en byrde på råoljeprisene. Videre kan bekymringene over tilbudssiden, utløst av rapportene som antyder at Libyas oljeproduksjon / eksport forventes å komme tilbake til full kapasitet, også betraktes som en av nøkkelfaktorene som holdt oljeprisene under press.

I mellomtiden økte mangelen på fremgang med å komme til enighet om en amerikansk koronavirushjelpspakke pessimismen rundt råoljeprisene. Tvert imot vil Saudi-Arabia og Russland bli enige om å utvide kutt i oljeproduksjonen og å utsette planlagte økninger, som ble nøkkelfaktoren som holdt lokk på eventuelle ekstra tap i råoljeprisene. I mellomtiden ble tapene på råolje begrenset av det potensielle fallet i amerikansk produksjon, da oljeselskaper begynte å stenge rigger til havs, fordi en orkan nærmer seg i Mexicogolfen. Råolje handles til $ 38,80 og konsolideres i området mellom 38,67 og 39,00.

Som vi allerede har nevnt, økte de amerikanske oljelagrene kraftig i forrige uke, noe som fornyet bekymringene for styrken av etterspørselen i en tid da stormrelaterte forstyrrelser i den oljerike amerikanske Mexicogolfen har dempet produksjonen. På datafronten vokste amerikanske råbeholdninger med 4,58 millioner fat i forrige uke, etter et bygg på 584.000 fat uken før, i henhold til estimatet som ble utgitt av American Petroleum Institute. Imidlertid kommer bygningen en dag før den offisielle regjeringsrapporten, som forventes å vise at ukentlig råoljeforsyning i USA falt med 1,2 millioner fat i forrige uke..

Bortsett fra dette ble bekymringene for oljeetterspørselen også drevet av det økende antallet koronavirusinfeksjoner. Den andre bølgen av coronavirus har intensivert over hele USA, Russland, Frankrike og mange andre land, og undergraver de globale økonomiske utsiktene. Dette tvang i sin tur noen stater til å innføre nye restriksjoner når vinteren raser. I henhold til den siste rapporten rapporterte USA om lag 74 300 nye tilfeller av koronavirus, og presset landets daglige gjennomsnitt i løpet av den siste uken over 71.000. I Europa nådde antall tilfeller av koronavirus det høyeste nivået noensinne og nådde mer enn 52 000 på søndag; Frankrike forbereder seg på en ny låsing. I mellomtiden rapporterte også det tidligere verdens hotspot, Italia, en ny rekordhøy sak, i likhet med Nederland. I tillegg til dette, har Spania også kunngjort en nasjonal nødsituasjon og innført et portforbud om natten.

I tillegg til virusproblemene, kan en annen årsak bak investorenes forsiktige følelse også være forbundet med den langvarige kranglingen mellom USA og Kina, som kontinuerlig tar fart, og har intensivert ytterligere på grunn av det potensielle salget av amerikanskproduserte raketter til Taiwan. . Den økende usikkerheten før det amerikanske presidentvalget om president Donald Trump får beholde Det hvite hus eller om hans utfordrer Joe Biden vil gjøre rent ved valget 3. november, har holdt markedsinvestorene forsiktige.

På den positive siden vil Saudi-Arabia og Russland sannsynligvis bli enige om å forlenge kutt i oljeproduksjonen og utsette planlagte økninger når de møtes for samtaler med sine OPEC + -partnere i slutten av november, og dette kan bidra til å begrense dypere tap i oljeprisen..

I mellomtiden ble nedgangen i råoljeprisene begrenset av det mulige fallet i amerikansk produksjon, da oljeselskaper begynte å stenge rigger til havs på grunn av en orkan som nærmet seg i Mexicogolfen. Louisiana er i ferd med å møte den sjette surringen i år, fra et Gulf Coast-system kjent som Tropical Storm Zeta, som påskynder Yucatan-halvøya, og bringer sterk vind og regn til en region, som fremdeles styrter av en rekke stormer. I følge den siste rapporten var Zeta ca. 720 km fra munningen av Mississippi-elven, og forventet å treffe et område mellom Louisiana og Mississippi-Alabama-grensen sent på onsdag, på eller nær orkanstyrken..

Det er også verdt å rapportere at stormen kan føre til orkanstyrkevind og en storm på 1,8 meter fra Port Fourchon, Louisiana, til Pearl River i Mississippi. Regnvarselet er 5-10 cm ved kysten. På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noe positivt trekkraft, noe som gikk ned på dagen, ettersom tvilen vedvarer over den globale økonomiske utvinningen fra COVID-19. I tillegg til dette viste de amerikanske dataene at Conference Boards Consumer Confidence Index gikk ned til 100,9 i oktober, fra 101,3 i september, som også spilte en viktig rolle i å undergrave den amerikanske dollaren..

Imidlertid ble tapene i amerikanske dollar nøkkelfaktoren som holdt lokk på ytterligere tap i råoljepris, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. I mellomtiden var den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en kurv med andre valutaer, ned 0,2%, til 92,84, klokken 14:00 ET (18:00 GMT).

Andre steder ble råoljegevinsten begrenset av den pågående tvilen om den amerikanske stimulanspakken, som holder markedets handelsstemning under press; i tillegg til dette, har spenningene mellom USA og Kina økt tempoet. Dette har i sin tur undergravd markedets handelsstemning og blitt en nøkkelfaktor som begrenser oljeprisens ytterligere oppside..

Ser fremover, vil markedshandlerne holde øye med USD-bevegelsen, i mangel på store data / hendelser på dagen. Videre vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og koronavirusproblemer, for ikke å glemme Brexit, også være nøkkelen til å se etter ny retning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map