Daglig kortfattet 30. september – Alt du trenger å vite om gull i dag!

God morgen fyrer,

Gullprisene stengte på 1 977,50, etter å ha plassert en høyde på 1 899,11, og en lav på 1,875,50. Samlet sett var bevegelsen av gull fortsatt bullish gjennom hele dagen. Gullprisene utvidet sin gevinst fra forrige dag, økte for andre dag på rad tirsdag, på grunn av svakheten i den amerikanske dollaren og økende håp om ytterligere stimuleringstiltak fra den amerikanske kongressen.

På tirsdag sa administrerende direktør i New York Federal Reserve, John C. Williams, at til tross for den koronavirusinduserte lavkonjunkturen, var den amerikanske økonomien sunnere enn forventet. Han sa også at økonomien ville ta omtrent tre år å gjenvinne sin styrke og gå tilbake til nivåene før pandemien.

Han anslått at sysselsettingen ville trenge tre år for å komme tilbake til det normale, og maksimale sysselsettingsnivåer skulle nås så snart som mulig, for at økonomien kunne komme seg.

I mellomtiden sa presidenten til Philadelphia Federal Reserve, Patrick Harker, tirsdag at den økonomiske utvinningen i USA er avhengig av at folk følger SOP-ene. Han sa at utvikling av vaksiner og bremsing av spredningen av viruset, gjennom bruk av masker av amerikanske borgere, vil spille en viktig rolle i den økonomiske utvinningen..

Harker la til at til tross for at den økonomiske veksten var raskere enn forventet siden lavkonjunkturen i fjor, er det fortsatt behov for en vedvarende nedgang i graden av nye infeksjoner for vekst. Harker mener at nedgangen i smittespredningen skyldes bruk av masker, spesielt innendørs.

På den amerikanske stimulansepakkefronten sa Harker at arbeidsledige arbeidere og små bedrifter, sammen med andre som ble hardt rammet av pandemien, trengte en ny statlig hjelpepakke, og føderale tjenestemenn burde levere den. Han foreslo at det skulle tilveiebringes minst 1 billion dollar i finanspolitisk stimulans for å forhindre at BNP faller ytterligere.

På den annen side sa nestleder i Federal Reserve, Richard Clarida, tirsdag at Fed ikke vil øke rentene før arbeidsmarkedet kommer seg helt tilbake. Han sa også at rentene ikke vil bli hevet før inflasjonsmålet på 2% er nådd og målet har blitt overgått i noen tid.

Imidlertid har USAs sentralbank allerede anslått at disse vilkårene ikke vil bli oppfylt før i 2023. Doviske kommentarer fra Fed-tjenestemenn på dagen forårsaket et fall i den amerikanske dollaren, som presset de gule metallprisene på oppsiden..

I mellomtiden støttet de siste kommentarene fra den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin og husets høyttaler Nancy Pelosi stimulusmiljøet. På tirsdag sa Pelosi at hun håpet å få til en avtale med Det hvite hus om coronavirus-hjelpepakken innen denne uken. Pelosi snakket etter at hun møtte Steven Mnuchin, og kommentarene hennes støttet optimismen om at USA snart vil kunngjøre neste runde stimuleringstiltak.

Mandag sa Pelosi at demokratiske lovgivere hadde avduket en ny hjelpepakke på $ 2,2 billioner koronavirus. Markedshandlere jublet denne nyheten og begynte å kjøpe gull og presset prisene nær 1900-nivået.

I mellomtiden var USAs data blandet på tirsdag, men det hadde liten innvirkning på amerikanske dollar og klarte ikke å gi noe fart for prisene på gult metall. Videre fortsatte spenningen mellom USA og Kina å øke, da USAs president Trump begynte å blusse mot Kina, foran det amerikanske presidentvalget, for å sikre sin posisjon for andre periode. I tillegg til dette, reduseres Kinas sjanser for å oppfylle sine amerikanske kjøpsmål, som beskrevet i fase 1-handelsavtalen mellom verdens to største økonomier, dag for dag, noe som også støttet det risikofrie markedssentimentet og gullprisene i trygg havn..

En annen faktor som støttet gulløkningen på tirsdag, var den økende frykten for koronaviruspandemien, etter at det ble rapportert at viruset hadde tatt flere liv enn malaria, HIV, influensa og kolera i løpet av en periode på ti måneder. Det har også forårsaket global økonomisk ødeleggelse og har forstyrret den enkeltes hverdag. Frykten økte på grunn av nyheten om at det totale antallet dødsfall fra koronavirusinfeksjoner har passert en million mark, og at sykdommen fortsatt sprer seg raskt.

Markedshandlere venter nå spent på den første amerikanske presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden, som starter sent i kveld. Videre vil Steven Mnuchin og Nancy Pelosi også gi ferske oppdateringer om den amerikanske stimulanspakken på onsdag, som allerede støtter prisene på gult metall, på grunn av optimismen det genererer.

 • Daglige tekniske nivåer:

  Støtte motstand

  1 859,54 1,896,64

  1 836,77 1 910,97

  1 822,44 1 933,74

  Pivot Point: 1 873,87

Edelt metall, gull, handler på 1 882-nivå, og det har dannet et bearish oppslukende lys på timeperioden. Det overkjøpte metallet vil sannsynligvis handle med en bearish skjevhet for å fullføre et 38,2% Fibonacci retracement-nivå. På den nedre siden kan gull finne støtte på 1876-nivået, med motstanden som støtteområde. Samtidig kan det bearish utbruddet på 1.876-nivå føre gullprisene mot 1.872-nivået. En bearish skjevhet dominerer i dag. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me