Daily Brief, 01 Oct – Alt du trenger å lære om gull i dag!

God morgen fyrer,

Prisene for det edle metallet, gull, stengte ved 1885,236, etter å ha plassert en høyde på 1,902,21 og en lav på 1,881,32. Samlet sett var bevegelsen av gull fortsatt bearish gjennom dagen. Til tross for et daglig tap på onsdag, endte gullprisene tredje kvartal av året med gevinster på 4%. Den amerikanske dollaren fikk tilbake sin styrke i markedet, med vekt på prisene på det gule metallet, men US Dollar Index (DXY) var nesten flat onsdag, på 93,92 nivå. Imidlertid klarte den å postere gevinster på 2% i september. Samlet sett falt den amerikanske dollarindeksen med 3,5% i 3. kvartal, noe som hjalp gull til å oppnå gevinster for samme periode. På onsdag var den amerikanske dollaren jevn på grunn av den mislykkede amerikanske presidentdebatten tirsdag. Valgkandidatene, Donald Trump og Joe Biden, deltok i den første av tre presidentdebatter på tirsdag. De diskuterte spørsmål som Trumps ledelse, koronaviruspandemien, skatter og den amerikanske økonomien, men diskusjonen endte i kaos, hvor ingen av kandidatene fikk noen avgjørende fordel fra debatten. falt, og posterte tap onsdag etter at debatten var avsluttet.

I mellomtiden økte håpet om neste runde av amerikanske stimulansetiltak på onsdag, etter at det amerikanske husets høyttaler Nancy Pelosi sa at en avtale mellom demokratene og republikanerne var mulig innen utgangen av denne uken. Optimismen rundt den amerikanske stimulanshjelpspakken ble også hevet etter at USAs finansminister Steven Mnuchin onsdag sa at Det hvite hus ville føre samtaler med motstandsdemokrater i Kongressen.

Videre bidro også de siste kommentarene fra guvernøren i Federal Reserve, Michelle Bowman, på onsdag til å forbedre risikosentimentet. Hun sa at den økonomiske utvinningen i USA fra den koronavirusinduserte resesjonen var ujevn, ettersom arbeidsledigheten fortsatt var høy og behovet for ytterligere monetær stimulans og finanspolitisk støtte fremdeles eksisterte.

I mellomtiden sa presidenten til Federal Reserve Bank of Minneapolis, Neel Kashkari, at den slipe amerikanske økonomiske utvinningen ville fortsette, med mindre en dramatisk endring eller et gjennombrudd i vaksineutviklingen eller en dramatisk endring i politikken kom raskere enn forventet. Han sa at dagens system var full av store, uakseptable risikoer, og at den økonomiske gjenopprettingen var sammenlignbar med en bil som trengte en ny overføring..

På datafronten gikk gullet ned på grunn av den forbedrede risikosentimentet fra de positive kinesiske økonomiske dataene som ble utgitt tidligere på dagen. PMI for produksjon fra Kina kom over 50, 51,5, og avslørte at produksjonssektoren i Kina utvidet seg gjennom hele september. Videre steg ikke-produserende PMI fra Kina også over 50,0, til 55,9, i september, noe som gir støtte til optimismen om at økonomisk bedring vil være raskere enn forventet..

På den amerikanske fronten steg ADP Non-Farm Employment Change for september til 749K, mot forventet 650K, som støttet den amerikanske dollaren. Klokken 17:20 GMT steg også PMI i Chicago over forventningene på 52,0, til 62,4, noe som ga styrke til den amerikanske dollaren. Klokken 17:39 GMT viste de endelige BNP-tallene for kvartalet en sammentrekning på -31,4%, mot de anslåtte -31.7%, noe som økte dollar. Det ventende boligsalget i august steg også til 8,8% mot forventet 3,1%, og støttet den amerikanske dollaren. De sterke makroøkonomiske dataene fra USA ga greenback et løft, og utøvde press på de gule metallprisene onsdag.

Daglige tekniske nivåer

Støtte motstand

1 887,74 1,911.74

1 722,27 1 920,27

1 863,74 1 935,74

Pivot Point: 1 896,27

Det edle metallet, gull, handles til 1892, og det har dannet en serie sidelys på timeperioden, som viser et handelsområde fra 1900 til 1 886. En bullish breakout på 1900-nivå kan utløse kjøp til 1.918, nivå, sammen med et støttenivå på 1.863. La oss holde et øye med tallene i USA for ledige krav og produksjon PMI, for å bestemme den videre trenden i markedet. En bullish bias virker dominerende i dag. Lykke til!


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map