Daily Brief, 1. mars – Alt du trenger å vite om gull på mandag!

God morgen handelsmenn,

Priser for edelt metall, GULL, stengt på 1 734,37, etter å ha plassert en høyde på 1 775,75, og en lav på 1 717,22. Gull utvidet tapet, falt for andre dag i rad på fredag ​​og nådde sitt laveste nivå siden midten av juni 2020. Gull tumlet rundt 3% på den siste dagen i uken og nådde sitt laveste nivå på 8 måneder på baksiden av en sterkere amerikansk dollar og forhøyede amerikanske statsrenter. Den amerikanske dollarindeksen (DXY) steg til en ukes høyde på 90,8, med vekt på gullprisene og økte tapene på fredag. På en 10-årig note steg også amerikanske statsobligasjonsrenter og kom inn på 1,6%, som er et nivå vi ikke har sett siden februar 2020, før utbruddet av coronaviruspandemien..

Rentene har økt kontinuerlig på grunn av økte inflasjonsforventninger, ettersom markedene begynner å prise gjenåpningen av utviklede markedsøkonomier. Høyere inflasjon har et positivt forhold til gullprisene, men det har også en tendens til å øke egne avkastninger, noe som igjen øker mulighetskostnadene for å holde ikke-avkastende gull, og som et resultat har gull lidd. De siste kommentarene fra den amerikanske sentralbanken, der de sa at de ikke er bekymret for de stigende obligasjonsrentene, tilførte også drivstoff og støttet de økende rentene, og la presset på gullprisene og trakk dem ned til en 8-måneders lav.

På datafronten, klokka 18:30 GMT, kom Core PCE-prisindeksen for januar inn, og viste en økning til 0,3% mot forventet 0,1%, som støttet den amerikanske dollaren og la til tapene GULL priser. For januar viste godshandelsbalansen et underskudd på -83,7B, mot forventet -83,0B, med en vekt på den amerikanske dollar og begrenset ytterligere tap i det gule metallet. Personlig inntekt for januar steg til 10,0%, mot forventet 9,4%, og støttet den amerikanske dollar og økte presset på gull.

Personlige utgifter gikk ned til 2,4% i januar mot forventet 2,6%, med en tyngde på amerikanske dollar og hjulpet gull å gjenopprette noen av tapene. Prelim Wholesale-varelager steg til 1,3%, mot forventet 0,3%, og satte press på greenbacken og begrenset ytterligere tap i gull. Klokken 19.45 GMT ble Chicago PMI for februar utgitt, og viste en nedgang til 59,5 mot forventet 61,0, som veide den amerikanske dollaren og begrenset ulempen i gullprisene. Klokken 20.00 GMT kom Revised UoM Consumer Sentiment for February, og var fortsatt i tråd med forventningene på 76,8. De reviderte forventningene til UoM-inflasjonen forble også flate med 3,3%.

Torsdag ga USAs president Joe Biden klarsignal for luftangrep mot anlegg i det østlige Syria, som Pentagon hevder støttes av iransk støttede militser. Denne handlingen var et svar på nylige rakettangrep mot amerikanske interesser i Irak. Denne utviklingen kan øke risikostyringen på markedet og støtte gullprisene. I mellomtiden, på lørdag, registrerte president Biden sin første lovgivende seier, da Representantenes hus passerte $ 1,9 billioner koronavirushjelpspakke. Demokratene står imidlertid overfor utfordringer i sitt håp om å bruke regningen til å heve minstelønnen.

Ifølge husets høyttaler Nancy Pelosi trenger det amerikanske folket å vite at deres regjering er der for dem, og for det er en pakke for å bekjempe effekten av en pandemi som har drept mer enn 500 000 amerikanere og kastet millioner ut av arbeid, obligatorisk..

Republikanerne mener at mye av den nåværende pakken er unødvendig, da de hevder at bare 9% av den totale hjelpepakken vil gå direkte mot å bekjempe viruset. Nå som regningen er vedtatt, vil den veie på amerikanske dollar og støtte gullpriser den første dagen i uken. Imidlertid utstedte den amerikanske mat- og medisinadministrasjonen lørdag en nødbrukstillatelse for en tredje trygg og effektiv vaksine, fra Johnson & Johnson, for å bekjempe koronaviruset. Dette representerer et skritt nærmere slutten av krisen, og det har gitt alle amerikanere håp om en rask økonomisk gjenoppretting, som vil støtte den amerikanske dollaren og risikostrømmene i markedet, og dette vil igjen ha en negativ innvirkning på gullprisene mandag.

Daglige tekniske nivåer

Støtte motstand

1 757,86 1 789,96

1 740,33 1 822,53

1 716,76 1 840,06


Pivot Point: 1 781,43

GULL har begynt å komme seg, og spratt over 1715-området. Edelt metall går etter 1,754-nivået, som markerer 38,2% Fibonacci retracement-nivå på den høyere siden. En bullish breakout kan utvide kjøpet til neste målnivå på 1777, som representerer 61,8% Fibonacci-nivå. En bullish bias dominerer over 1 740,33-nivået i dag, noe som sannsynligvis vil strekke seg til pivotpunktet på 1 781,43. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector