Daily Brief, 14. desember – Alt du trenger å vite om gull på mandag!

God morgen handelsmenn,

I dag, under den asiatiske handelssesjonen, klarte ikke de gule metallprisene å stoppe deres bearish nattlig rally, og var fortsatt baisse rundt $ 1 835,66-nivået, hovedsakelig på grunn av det risikofulle markedssentimentet. Det ble vitnet om av den positive ytelsen til S&P 500 Futures. Imidlertid kan det positive handelssentimentet være assosiert med optimismen i USA på grunn av den overhengende frigjøringen av neste stimulansepakke og starten på vaksinasjoner mot koronavirus, som til slutt har undergravet edelmetallets fristed. Bortsett fra dette, har EU-kommisjonens (Ur) President Ursula von der Leyen og Storbritannias statsminister Boris Johnson blitt enige om å forlenge Brexit-samtalene med en uke til, favoriserer det risikofulle markedssentimentet og legge til ytterligere press de trygge havneprisene på gull..

I motsetning til dette fortsetter koronavirus (COVID-19) og krangelen mellom USA og Kina stadig den risikofulle stemningen i markedet, noe som har begrenset ytterligere ulempen for bullion. Videre kan svakheten til den bredbaserte amerikanske dollar også betraktes som en av nøkkelfaktorene som er med på å begrense dypere tap i gull. Det gule metallet handles for øyeblikket til 1 835,87 og konsolideres i et område mellom 1834,38 og 1841,59.

Markedshandelstonen støttes også på grunn av optimismen over en mulig vaksine og behandling for koronavirus. Disse forhåpningene ble gitt etter at US Food and Drug Administration (FDA) offisielt autoriserte Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen til nødbruk. I mellomtiden ble håpet ytterligere styrket av det nylige forslaget om at ansatte i Det hvite hus vil være blant de første som blir vaksinert. Den positive utviklingen på grunn av COVID-19-vaksinen fortsetter imidlertid å favorisere markedsrisikostemmingen og undergrave gulmetallprisene.

Over dammen kan årsaken til det risikofulle markedssentimentet også tilskrives litt av Brexit-fremgangen, som ble drevet etter at EU-kommisjonens (EF) president Ursula von der Leyen og Storbritannias statsminister Boris Johnson ble enige om å strekke Brexit-samtaler for en uke til.

Som et resultat klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å få noen positive trekkraft, og tegnet tilbud på dagen da tvilen vedvarer over den globale økonomiske utvinningen fra COVID-19. Det ble vitnet om av de nedslående amerikanske dataene i forrige uke. I mellomtiden veide risikostyringen også den amerikanske valutaen. På den annen side ble tapene i greenback ytterligere forsterket av forventningene om at Fed vil holde renten lav i en lengre periode, slik det ble bestemt på det siste politiske møtet i 2020. Tapene i amerikanske dollar bidro imidlertid til å begrense dypere tap i GULL priser, som prisen på GULL er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. 21:48 ET (1:48 GMT) hadde den amerikanske dollarindeksfuturen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,17% til 90,773.

Tvert imot, fortsetter de økende bekymringene i markedet for den kontinuerlige økningen i nye tilfeller av koronavirus i USA og Europa, som fortsetter å øke bekymringene for den globale økonomiske gjenopprettingen ved å innføre nye begrensninger for økonomiske og sosiale aktiviteter, å prøve å undersøke den positive markedet. Bortsett fra dette, utfordrer den langvarige manglende evnen til å passere den amerikanske finanspakke, og frykten for en fullverdig handel / politisk krig mellom Vesten og Kina, markedsrisikostemmingen, noe som kan bidra til å begrense tapene i prisene for gulmetall.

Fremover vil markedshandlerne holde øye med de amerikanske overskuddene på stimulans og vaksine nyheter. I mellomtiden har ikke oppdateringene rundt Brexit-handelsforhandlingene og det kinesisk-amerikanske kranglet mistet noen betydning på dagen.

 

Daglig støtte og motstand

S1 1 789,71

S2 1 813,47

S3 1 826,67

Pivot Point 1837,24

R1 1850,43

R2 1861

R3 1 884,77

GULL konsolideres i et smalt handelsintervall mellom 1847 og 1822, på bakgrunn av tynt handelsvolum og volatilitet. Markedet rapporterer ofte om så tynn volatilitet i midten av desember, ettersom handelsmenn avvikler sine posisjoner før feriesesjonen. En bullish breakout på nivåer rundt 1847 kan føre til GULL pris høyere, til neste motstandsnivå på 1851, sammen med støttenivåer på 1830 og 1824. En nøytral skjevhet råder. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me