Daily Brief, 15. januar – Alt du trenger å vite om gull på fredag!

Happy Friday-tradere, I løpet av fredagens tidlige asiatiske handelssession klarte det gule metallet å stoppe sin taperekke over natt, og tegnet noen beskjedne bud rundt midten av $ 1800-nivået, da den forverrede koronavirus-situasjonen (COVID-19) og den kinesisk-amerikanske krangelen holdt markedets handelsstemning under press, noe som igjen ga litt støtte til prisene for det sikre havnemetallet. Aksjemarkedstapene ble ytterligere styrket etter at Frankrike innførte en ny landsdekkende lockdown, som øyeblikkelig ga bekymringer for økonomisk utvinning og ga ekstra støtte til gullprisene.

I mellomtiden ga geopolitikk i Midt-Østen (spenninger mellom Iran og USA) og spenningene mellom Storbritannia og Kina, etter innstramming av importlovene, et ytterligere press på markedets handelsstemning, som sto til grunn for edelt metall. I motsetning til dette har optimismen over de potensielle koronavirusvaksinene og sannsynligheten for en ekstra amerikansk økonomisk støttepakke blitt kritiske faktorer som holder lokk på ytterligere gevinster i prisene på gult metall. Gull handles for øyeblikket til 1 851,68, og konsolideres i området mellom 1 455,55 og 1 855,68.

Imidlertid klarte ikke de globale aksjemarkedene å stoppe den negative utviklingen over natt og forble sur, blant kinesisk-amerikanske spenninger og økende koronavirusfrykt. På den kinesisk-amerikanske fronten viste USAs president Donald Trump nylig sin vilje til å innføre nye sanksjoner mot tjenestemenn og selskaper for påståtte ugjerninger i Sør-Kinahavet og innføre et investeringsforbud mot ytterligere ni kinesiske firmaer med mistanke om tilknytning til det kinesiske militæret, inkludert planmaker Comac og telefonprodusent Xiaomi (OTC: XIACF) Corp. Til gjengjeld, som svar på uttalelser fra utenriksdepartementet 7. januar, har den kinesiske ambassaden anklaget Washington for å ha “festet politiske og ideologiske merkelapper om økonomiske og handelsmessige spørsmål og utnyttet sin statsmakt til å slå ned på utenlandske selskaper, under påskudd av nasjonal sikkerhet. ” Disse grepene vil øke spenningen med Kina ytterligere, og frykten for en fullverdig handel / politisk krig mellom USA og Kina har tynget markedssentimentet og blir sett på som kritiske faktorer som har holdt GULL prisene høyere.

I tillegg til dette, kan årsaken til den bearish handelsstemningen også være forbundet med bekymringer om økende antall COVID-19-tilfeller og økonomisk smertefulle harde låser. Med det økende tempoet i nye virussaker, blir de globale låsingene også aggressive. I henhold til den siste rapporten har Frankrike innført en ny landsdekkende lockdown, mens den tyske forbundskansler Merkel angivelig ønsker å herde den tyske lockdownen. I tillegg til dette er over 22 millioner mennesker for tiden under strenge låseforhold i Kinas Hebei-provins, som omgir Beijing. Restriksjonene ble innført etter at landet onsdag lanserte det største antallet nye Covid-19-infeksjoner på over fem måneder.

Som et resultat klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å avslutte tapstrekningen over natten, og økte høyere under den tidlige asiatiske økten, ettersom investorene begynte å vise preferanse for safe-haven eiendeler, i kjølvannet av en risikofri markedssentiment. Gevinstene i amerikanske dollar virker imidlertid relativt upåvirket av fremgangen på den amerikanske stimuleringspakken, som har en tendens til å undergrave den amerikanske valutaen. Som vi allerede har nevnt flere ganger, forventes den amerikanske presidenten Joe Biden å avsløre sine planer for neste runde av amerikansk finanspolitisk stimulans (som kan være verdt $ 2T) klokken 00:15 GMT. Dermed har gevinsten i amerikanske dollar blitt en kritisk faktor som har begrenset eventuelle økninger i GULL priser, ettersom prisen på gull er omvendt relatert til prisen på greenback. Ser fremover vil markedsaktørene holde øye med utgivelsen av US Core Retail Sales m / m, sammen med Retail Sales m / m. Bortsett fra dette, vil den valgte presidenten Biden’s tale også følges nøye. I mellomtiden forventes også den britiske BNP m / m og handelsbalansen Goods å bli frigitt senere i dag. Og selvfølgelig vil ikke oppdateringer rundt den kinesisk-amerikanske krangelen og virusproblemene miste sin betydning på dagen.

Daglig støtte og motstand

S1 1 803,95

S2 1 825,34

S3 1 835,82

Pivot Point 1 846,73

R1 1 857,21

R2 1868,12

R3 1 889,51


GULL fortsetter å handle sidelengs, innenfor et bredt handelsområde fra 1862 til 1829. Det edle metallet, GULL, vil sannsynligvis finne umiddelbar motstand på 1 853 og 1 863. På den nedre siden forventes edelt metall å støtte 1833. Brudd på dette 1833 støttenivået kan åpne for ytterligere rom for salg til 1820-nivået i dag. De 50 periodene EMA og RSI støtter salgsforutsetninger. Mangelen på økonomiske begivenheter holder imidlertid markedet hakket, mellom 1843 og 1829 nivåer. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector