Daily Brief, 18. januar – Alt du trenger å vite om gull på mandag!

I løpet av mandagens asiatiske åpningstider lyktes det gule metallet å stoppe den tapende strekningen tidlig på dagen og plukket opp noen beskjedne bud rundt $ 1 830-nivå, da markedsinvestorene vendte seg til det edelmetall i trygg havn på grunn av det økende antallet av COVID-19 tilfeller og dystre amerikanske økonomiske data.

Bortsett fra dette, har den forsiktige følelsen før starten av den valgte presidenten til den amerikanske presidenten Joe Biden, og mangelen på større data / hendelser, kombinert med en langhelg i USA, holdt risikoen tung, og gir litt ekstra støtte til de sikre prisene på metall. Som vi alle er klar over, har Mr. Biden allerede rullet ut en enorm coronavirus (COVID-19) stimuluspakke til $ 1,9 billioner, men den siste skravlingen rundt kanselleringen av Keystone XL-rørledningstillatelsen via utøvende handling på hans første kontordag utøver press på markedssentimentet.

I motsetning til dette viste den utbredte bullish bias rundt amerikanske dollar, støttet av risikofri markedstemning, seg å være en av de ledende faktorene som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i gulmetallprisene, som prisen av GULL er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden er den siste påstanden fra vaksineprodusenter, om at de har evnen til å temme koronavirusvarianter, med på å begrense dypere tap i markedets handelsstemning, noe som kan legge press på prisene på gult metall. Gull handles for øyeblikket til 1 837,93, og konsolideres i området mellom 1 804,39 og 1 839,54.

Det globale aksjemarkedet klarte ikke å stoppe den negative utviklingen i forrige uke, og forble sur på dagen i mangel på større data / hendelser og en lang helg i USA. I mellomtiden har den forsiktige følelsen foran den valgte presidenten i USA, Joe Biden, første dag i kontoret også utøvd et press på markedet. I henhold til de siste ryktene forventes Biden å kansellere Canadas Keystone XL-rørledningstillatelse, og dette legger press på markedssentimentet og støtter eiendeler som er i fredelige omgivelser. I tillegg til dette kan en annen årsak til det risikofrie markedssentimentet også være knyttet til den kommende finansminister Janet Yellens forpliktelse til den markedsbestemte verdien av dollaren. I tillegg er koronavirus (COVID-19) ulykker og tvil om økonomiene i USA og Kina skaper en ekstra byrde som tynger markedets handelsstemning. Tvilen om økonomisk utvinning ble drevet etter at USA og Kina ga ut blandede økonomiske data.

 

På den amerikanske datafronten falt kjerneutsalget med 1,4% fra måned til måned i desember, noe som var høyere enn både 0,1% i prognosene og 1,3% i november. I mellomtiden økte produsentprisindeksen (PPI) med 0,3% måned i måned i desember, mens detaljhandel gikk ned med 0,7% i samme måned..

På den kinesiske datafronten økte Kinas 4. kvartal (4. kvartal) BNP fra 6,1% til 6,5% året før, men det lette på QoQ-basis, til 2,6%, mot de anslåtte 3,2%, og de forrige 2,7%. Videre vokste industriproduksjonen i desember forbi de forventede 6,9%, til 7,3% året før, mens detaljomsetningen falt under forrige avlesning på 5,0% og 5,5% markedskonsensus..

Foruten sidene av dette, kan en annen årsak til den negative handelsstemmingen også tilskrives bekymringene om økende antall COVID-19-tilfeller og økonomisk smertefulle harde lockdowns, noe som økte den trygge amerikanske dollar..

Den bredbaserte amerikanske dollaren klarte å utvide sine gevinster over natten, og forbli hausse på dagen, ettersom investorer fortsatt foretrekker å investere i safe-haven eiendeler, i kjølvannet av den risikofrie markedsstemningen. Gevinsten i den amerikanske dollaren virker imidlertid ganske upåvirket av de nedslående amerikanske dataene. Dermed har gevinstene i amerikanske dollar blitt en nøkkelfaktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i gullprisene, på grunn av det omvendte forholdet mellom prisene på GULL og greenbacken.

Omvendt har det synkende antallet koronavirustilfeller i Storbritannia bidratt til å begrense dypere tap i markedets handelsstemming. I henhold til den siste rapporten rapporterte Storbritannia 38 598 nye tilfeller av koronavirus på søndag, som er det laveste tallet siden 27. desember. Storbritannia vil begynne å tilby doser med vaksine til personer over 70 år og til dem som anses som klinisk ekstremt sårbare for koronavirus. Dermed vil utrulling av vaksinene lette noen av de økonomisk skadelige begrensningsbegrensningene i mars.

I mangel av noen større data / hendelser på dagen, vil markedshandlerne holde øye med talen fra BOE Gov Bailey og Candian Housing Starts. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, også være avgjørende å se på.

Daglig støtte og motstand

S1 1,769,19


S2 1 802,78

S3 1 815,73

Pivot Point 1 836,36

R1 1849,32

R2 1869,95

R3 1 903,53

 

Handel med GULL var kraftig baisse, på 1801, før den spratt til handel på 1831-nivå, som fungerte som motstand. På den høyere siden kan en bullish utbrudd på 1831 utvide kjøpstrenden og føre gullprisen mot de neste målområdene 1841 og 1846, mens støtten kan forbli på 1831. RSI og MACD antyder sjanser for at kjøpstrenden kan fortsette i dag. Lykke til!

10m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector