Daily Brief, 23. desember – Alt du trenger å vite om gull i dag!

I går stengte edelt metall, gull, 1 859,88, etter å ha plassert en høyde på 1 884,18 og en lav på 1 858,87. Gullprisene falt for tredje dag på rad tirsdag, midt i frykten for en ny coronavirus-variant i Storbritannia, noe som ga den amerikanske dollaren et løft. 

Den nye mutanten av coronavirus som først dukket opp i Storbritannia og har blitt rapportert av Storbritannias øverste helsedirektør som “ut av kontroll” oppfordret den britiske regjeringen til å innføre strengere nasjonale restriksjoner i et forsøk på å inneholde viruset. Den nye mutanten var angivelig mye mer smittsom enn den vanlige formen; Det er imidlertid ikke bevist at det er farligere enn det opprinnelige viruset. 

Rapporter antydet at denne nye koronavirusvarianten kunne spre seg nesten 70% raskere enn den opprinnelige, og derfor økte antall infeksjoner i Storbritannia til de høyeste rekordnivåene på bare noen få dager. Gitt omstendighetene innførte alle europeiske land og 40 andre nasjoner rundt om i verden et reiseforbud for innkommende flyreiser fra Storbritannia, noe som økte den eksisterende frykten for global økonomisk gjenoppretting. Den økende frykten økte appellen om fristeder, og til slutt tilførte styrken til greenbacken, ettersom investorer foretrakk den amerikanske dollaren fremfor det gule metallet i denne forbindelse. Den økende etterspørselen etter amerikanske dollar la gullprisene til ytterligere press, og de holdt seg i negativt territorium for tredje dag på rad tirsdag. 

På den annen side har amerikanske lovgivere godkjent en hjelpepakke på 900 milliarder dollar for verdens største økonomi, som vil gi et ettertraktet løft for millioner av amerikanske mennesker og bedrifter som er utsatt for koronaviruspandemien. Demokratene og republikanerne godkjente lovforslaget i Senatet, og Representantenes hus ryddet veien for at lovgivning skulle sendes til president Donald Trump for å bli undertegnet i kraft. Det økende antall koronavirus-tilfeller i USA har ytterligere truet økonomien, noe som har ført til at demokrater og republikanere endelig når en avtale om regningen etter måneder med forhandlinger og uenigheter. Imidlertid skader virkningen av slik hjelp alltid den lokale valutaen, og den amerikanske dollaren kom under press etter denne nyheten, som til slutt begrenset ytterligere tap i det gule metallet på tirsdag..

På datafronten, klokka 18:30 GMT, kom det endelige bruttonasjonalproduktet for tredje kvartal inn, og viste en økning til 33,4% mot de anslåtte 33,1%, og støttet den amerikanske dollaren og til slutt satte press på gullprisene. Klokka 18:32 GMT kom kvartalets endelige BNP-prisindeks inn. Det var i tråd med forventningene på 3,5%. Klokken 19: 59GMT ble Richmond Manufacturing Index for desember for USA utgitt, noe som indikerer en økning til 19, mot forventet 11, noe som økte dollar og økte tapene i gulmetallprisene. Klokken 20.00 GMT viste CBs forbrukertillitstall for desember et fall til 88,6 mot estimert 97,1, med en vekt på amerikanske dollar. Eksisterende boligsalg for november kom i tråd med den forventede 6,70M. På grunn av sterke makroøkonomiske data samlet den amerikanske dollaren, som allerede var høy om bord, ytterligere styrke og veide tungt på de gule metallprisene tirsdag.

I mellomtiden var tapene i gullprisene begrenset på grunn av den økende etterspørselen etter fristeder, etter at forholdet mellom USA og Kina kom inn i overskriftene igjen. Det amerikanske utenriksdepartementet utstedte ytterligere visumbegrensninger på kinesiske tjenestemenn som mistenkes for brudd på menneskerettighetene. Mandag sa utenriksminister Mike Pompeo at visumbegrensningene påvirker kinesiske tjenestemenn som USA mener er ansvarlige for eller medvirker til å undertrykke religiøse og åndelige utøvere, medlemmer av etniske minoritetsgrupper, dissidenter, menneskerettighetsforkjempere, journalister og andre..

Pompeo sa at USA har gjort det klart at gjerningsmenn av menneskerettighetsbrudd ikke er velkomne i landet. Han sa at familiemedlemmene til de målrettede individene også kunne møte visumrestriksjoner. Disse begrensningene la til tvisten mellom USA & Kina og reiste den sikre havneanken, og begrenset tapene for det gule metallet tirsdag.

 

Daglige tekniske nivåer

Støtte motstand

1 858,49 1 884,19

1 848,22 1 899,62

1 832,79 1 909,89

Pivot Point: 1 873,92

Gull handles i et smalt handelsintervall mellom 1884 og 1874, og brudd på dette området til den nedre siden kan utvide salgstrenden til 1.862-nivået. Samtidig kan en bullish breakout på 1 884 motstandsnivå utvide kjøpet til neste målnivå på 1 895 i dag. Ideen er å selge under 1872 og kun kjøpe over 1885. Samtidig kan det forventes urolig handel mellom 1872 og 1885 i dag. Lykke til! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me