Daily Brief, 25. februar – Alt du trenger å vite om gull!

God morgen handelsmenn,

GULL stengt på 1 804,74, etter å ha plassert en høyde på 1 813,77, og en lav på 1 783,52. De GULL prisene falt i løpet av den første økten på onsdag, og var fortsatt lavere, men i løpet av de sene timene kom det edle metallet tilbake, og gjenopprettet alle tapene og endte dagen på samme nivå som den startet, noe som resulterte i flat bevegelse for dagen. De stigende amerikanske statsobligasjonsvektene veide tungt GULL, som regnes som en sikring mot inflasjon. Greenback kom under press onsdag etter de siste kommentarene fra Fed-tjenestemenn, som sa at økonomien var langt fra inflasjons- og sysselsettingsmål, og at det var en lang vei til bedring. Disse kommentarene veide den amerikanske dollaren, men den økende amerikanske statsrente avkortet gevinsten i det gule metallet onsdag.

På datafronten, klokken 20.00 GMT, kom New Home Sales for januar inn, noe som indikerer en økning til 923K, mot de forventede 853K, som støttet den amerikanske dollaren og la til et fall i gullprisene. Onsdag sa Federal Reserve Guvernør Lael Brainard at den amerikanske økonomien var langt fra Federal Reserve-målene for sysselsetting og inflasjon, og pengepolitikken vil fortsette å gi full støtte inntil ytterligere fremgang har blitt gjort i å øke inflasjonen og forbedre arbeidsmarkedet for alle arbeidere. Hun sa at det vil ta tid før inflasjons- og sysselsettingsmålene som Fed har satt, vil bli oppfylt. Hun la også til at beslutningstakere så utover den ledige arbeidsledigheten når de vurderte helsen til arbeidsmarkedet, og at den kom seg jevnt fra pandemien..

I følge det nye rammeverket som ble kunngjort i august i fjor, vil ikke Fed-tjenestemenn lenger øke rentene når arbeidsledigheten er lav, i anslaget til høyere inflasjon, noe som vil gi mer tid for arbeidsmarkedet å gro. Brainard sa at når de vurderer arbeidsmarkedet, vil beslutningstakere se på lønn, sysselsettingsgrad og befolkningsandel, samt andelen av arbeidsstyrken. Hun sa også at støtten ville forbli på plass til inflasjonen kom tilbake på sporet, nær 2% eller over dette målet.

Videre, onsdag, sa nestleder i Federal Reserve, Richard Clarida, at til tross for den svært kortsiktige ulemperisikoen for den amerikanske økonomien, som et resultat av koronaviruspandemien og nye varianter av viruset, både skattelettelsen pakken fra i fjor, og de effektive vaksinene hadde dekket bordene for mer robust vekst og bedre utsikter for økonomien i 2021 og utover. Han sa at de forbedrede utsiktene hadde redusert ulemperisikoen for de økonomiske utsiktene. Han bekreftet også at Fed var forpliktet til å bruke hele spekteret av verktøy for å støtte økonomien og bidra til at utvinningen fra pandemien er så robust og rask som mulig..

Federal Reserve-styreleder Jerome Powell begynte to dager med kongressvitnesbyrd på tirsdag. Han presenterte en rapport for senatets bankkomité tirsdag og talte for House Financial Services Committee på onsdag. Powell sa at inflasjonen var myk og at den amerikanske økonomien var langt fra Feds sysselsettings- og inflasjonsmål. Han bagatelliserte også bekymringene for om nylige politiske beslutninger og et økning i forbruket etter pandemien ville føre til høyere inflasjon. Powell forventet ikke at det ville oppstå en situasjon der inflasjonen ville øke til plagsomme nivåer.

Etter dette begynte amerikanske statsrenter å øke på onsdag, med den 10-årige statsobligasjonen på 1,4%, som er det høyeste nivået siden februar 2020. Den 30-årige statsobligasjonen steg også og kom inn på 2,25%. De stigende statsrentene på onsdag ga prisene på gule metall et løft.

Daglige tekniske nivåer:

Støtte motstand

1 795,20 1815,90

1.784,50 1.825,90

1 774,50 1 836,60

Pivot Point: 1,805.20 Når man ser på den tekniske siden, handler det gule metallet fortsatt med en baisse forspenning. GULL var kraftig bearish på 1.785-nivået på grunn av en sterkere dollar. Det gule metallet vil sannsynligvis møte motstand på 1800 og 1806 markene, og under dette kunne vi se en salgsforstyrrelse i gull til 1785 og 1770. Det ser ut til å være en sterk bearish skjevhet, så vi bør vurdere å ta salgstransaksjoner under 1805-nivået i dag. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map