Daily Brief, 5. januar – Alt du trenger å vite i dag!

God morgen handelsmenn,

I dag, i løpet av den asiatiske handelstiden, klarte prisene på gult metall å forlenge den tunge oppkjøringen fra forrige dag og fremdeles å flørte med $ 1 455, som er det høyeste nivået på 8 uker. Imidlertid var den utbredte bullish biasen hovedsakelig sponset av forsterkede bekymringer over den kontinuerlige økningen i nye COVID-19-tilfeller og den utbredte bearish tonen rundt amerikanske dollar, som har en tendens til å understøtte den dollar-denominerte varen. De forverrede koronavirusforholdene (COVID-19) i noen store land fremmer tvil om økonomisk utvinning, noe som legger ytterligere press på det globale aksjemarkedet. Videre ble tapene i det globale aksjemarkedet ytterligere forsterket av en forsiktig følelse før valget i Georgia. I mellomtiden holdt kinesisk-amerikansk krangling og nedstemt kinesisk data, for ikke å glemme fraværet av større data / hendelser, også markedsstemningen under press, og støttet det trygge havnen. Over dammen kan årsaken til den baisse skjevheten rundt amerikanske dollar tilskrives sannsynligheten for ytterligere amerikanske økonomiske hjelpepakker og spekulasjoner om at Fed vil holde renten lavere i en lengre periode. Dermed ble den svakere amerikanske dollaren sett på som en annen faktor som ga ekstra støtte til det ikke-avkastende gule metallet, ettersom den svakere USD har en tendens til å gjøre det billigere for innehavere av andre valutaer å kjøpe gull. Tvert imot fortsatte optimismen over en mulig koronavirusvaksine å utfordre risikovillingen i markedet, og ble sett på som en av nøkkelfaktorene som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i prisene for edelt metall. Gullprisene handles for øyeblikket til 1 940,18, og konsolideres i området mellom 1 934,47 og 1 945,68.

Følelsen rundt de globale markedene klarte ikke å utvide sin positive ytelse i forrige dag, og ble sur da coronavirus (COVID-19) frykten fikk fart. I følge den siste rapporten var Japan vitne til et rekordstort antall COVID-19-saker i forrige uke, og som et resultat har statsminister Yoshihide Suga sagt at han vil vurdere å erklære en ny unntakstilstand i Tokyo-området. Over havet utstedte også Storbritannias statsminister Boris Johnson advarsler om muligheten for strengere låsebegrensninger i Storbritannia, som øyeblikkelig overskygget optimismen over utrullingen av vaksiner for den svært smittsomme sykdommen og bidro til tapene i aksjemarkedet. Det baisse utseendet til de amerikanske aksjene i fremtiden har en tendens til å markere risikofri følelsen, som favoriserer den dollar-denominerte varen.

Årsaken til det bearish markedet handelsstemningen kan også være knyttet til forrige dags utgivelse av Kinas nedslående Caixin Manufacturing PMI-data, som bekreftet at aktiviteten avtok i desember. Måleren falt til 53,00 i desember, fra november tallet på 54,9 og det forventede tallet på 54,9. Regjeringens PMI falt også til 51,9 i desember, fra 52,1 i november. I mellomtiden spilte også den fornyede geopolitiske spenningen mellom USA og Iran, og den forsterkede kranglingen mellom USA og Kina, en viktig rolle i å undergrave markedets handelsstemning..

Over dammen holder markedshandlere øye med valget i Georgia, da det vil bestemme hvem som skal holde det amerikanske senatet under Bidens presidentskap. Republikanerne er mer sannsynlig å beholde sin makt, men demokratens nylige overraskende seier holder handelsmenn forvirret, som igjen veier på risikoen.

Til tross for det risikofrie markedssentimentet klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noen positiv trekkraft og forsvant i nærheten av flerårige nedturer, blant sannsynligheten for en ekstra amerikansk finansiell hjelpepakke og spekulasjoner om at Fed vil holde renten lavere i en utvidet periode. Bortsett fra dette, oppfordrer optimismen til koronavirusvaksiner investorer mot mer risikable valutaer og eiendeler med høyere avkastning, snarere enn den sikre havnen, noe som til slutt fører til ytterligere tap i den sikre havnen i amerikanske dollar. Imidlertid har tapene i greenbacken blitt en nøkkelfaktor som har holdt gullprisene høyere, ettersom prisen på gull er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. 20:49 ET (1:49 GMT) hadde den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,04% til 89,812.

Gitt mangelen på nøkkeldata, vil gulmetalloksen heie på ytterligere forverring av coronavirus-situasjonen og kunngjøringer om aktivitetsbegrensninger. Omvendt kan de positive tegnene fra Georgia og Fed-beslutningstakernes signal om at vi skal være forberedt på ytterligere lettelser, dempe gevinsten i gulmetallprisene. I mellomtiden vil oppdateringene om den amerikanske stimulanspakken være nøkkelen å se på. Videre vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme brexit, ikke miste noen betydning.

Daglig støtte og motstand

S1 1 884,55

S2 1.910,04

S3 1 926,52

Pivot Point 1 935,53

R1 1952,01


R2 1 961,02

R3 1,986,51

 

GULL fortsetter å møte motstand rundt 1 886-nivået, som markerer den doble toppen på timeperioden. Et bullish utbrudd på 1786 kan føre til edelt metall, GULL, mot neste målnivå på 1.794. Samtidig fortsetter støtten å holde seg rundt 1 778 nivå i dag. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector