Daily Brief, 9. desember – Alt du trenger å vite om gull

God morgen handelsmenn,

Priser for edelt metall, GULL, stengt ved 1870,19, etter å ha plassert en høyde på 1,875,22, og en lav på 1,860,19. GULL utvidet sine gevinster på tirsdag på bakgrunn av økende forventninger om at den amerikanske kongressen vil bli enige om en runde med utgifter til koronaviruspandemien.

En bipartisan finanspolitisk nødhjelpsplan på 908 milliarder dollar ble foreslått forrige uke, og dette har vært under diskusjon mellom demokrater og republikanere siden uken startet. De to partiene virket et stykke unna å komme til en avtale på tirsdag, da republikansk minoritetsleder Mitch McConnell prøvde å slippe ansvarsbeskyttelsen og statsstøtten fra pakken, noe demokratene anser som kritisk viktig. Imidlertid kunne alle disse tilbakeslagene ikke hindre gull i å oppnå gevinster for den andre dagen i strekk – dette var den femte gevinsten de siste seks dagene, siden den siste negative avregningen av gull 30. november.

Den amerikanske kongressen forventes å stemme på en ukes stop-gap finansieringsregning denne uken, for å gi mer tid til å nå en avtale om økonomisk hjelpepakke for coronavirus. Presset på politikere for å utarbeide ytterligere stimuleringstiltak har økt, på grunn av det økende antallet koronavirustilfeller.

I år, GULL prisene har steget rundt 23% etter å ha dratt fordel av appellen som en sikring mot inflasjon, sannsynligvis som et resultat av den enestående stimulansen som ble frigjort i 2020. I november måned mistet det gule metallet omtrent 6% av verdien og falt til $ 1700 territorium. Deretter fikk vaksinenyheten pengestrømmen til å skifte mot risikofylte eiendeler og aksjemarkeder.

Til tross for den kontinuerlige forbedringen av risikosentimentet, fikk gull støtte fra samtalene om den andre runden av stimulansarbeid, som igjen utløste svakhet i amerikanske dollar. Tirsdag var den amerikanske dollarindeksen nær det laveste nivået på to og et halvt år, noe som til slutt hjalp sitt alternativ, det gule metallet, til å stige i markedet.

På datafronten, klokken 01:00 GMT, kom forbrukerkreditten for oktober inn, og viste et fall til 7,2B mot forventet 17,6B, med en vekt på den amerikanske dollaren og støttet oppover i GULL. Klokka 16:00 GMT kom NFIB Business Index på 101,4, mot forventet 102,6 i november, og satte også press på den amerikanske dollaren og til slutt økte GULL priser. Klokken 18:30 GMT falt den reviderte produktiviteten for ikke-gård i kvartalet til 4,6%, mot de anslåtte 4,9%, og hjalp den amerikanske dollaren og takket ytterligere gevinster i gullprisene. De reviderte enhetsarbeidskostnadene for kvartalet kom på -6,6%, mot de anslåtte -8,9%, noe som økte dollar og økte ytterligere oppside i GULL priser. Klokken 20.00 GMT reflekterte IBD / TIPP Economic Optimism tallene 49,0 i desember, sammenlignet med forrige 50,0.

I mellomtiden, på sen mandag, sa Kinas utenriksminister, Wang Yi, at Beijing var åpen for å starte forholdet til USA på nytt, og erklærte at de to landene var på et kritisk historisk tidspunkt, etter et år med økende spenninger. Wang sa at USAs politikk mot Kina måtte gå tilbake til objektivitet og rasjonalitet. Han sa også at begge sider burde starte dialogen og komme på rett spor igjen, og gjenoppbygge gjensidig tillit i neste fase av forholdet mellom Kina og USA. Wang beskyldte den voksende splittelsen mellom USA og Kina på noen amerikanere med en utdatert kald krigs mentalitet og ideologiske fordommer. Disse kommentarene fra Kina økte risikostillingen og takket ytterligere oppside i prisene på gult metall på tirsdag.

Daglige tekniske nivåer

Støtte motstand

1 865,75 1 881,55

1 856,95 1 888,55

1.849,95 1.897,35

Pivot Point: 1872.75 På den tekniske fronten, det edle metallet, GULL, handler med en bullish forspenning på 1860-nivået. På den øvre siden forblir motstanden på 1860, og brudd på dette nivået kan føre XAU / USD opp videre til neste målnivå på 1893-marken. Fortsettelse av en oppadgående trend kan føre til GULL pris i 1900-serien; imidlertid er gull nå overkjøpt, og det kan falle til 1856 støtteområdet før det spretter videre. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me