De forente nasjoner går for å adoptere Ethereum og Bitcoin

Nyhetene kan komme som en stor overraskelse for mange utenfor blockchain- og digitalvalutasamfunnene, men mye informasjon peker på at FN er i sluttfasen av det hittil viktigste blockchain-prosjektet. Etter at FN med suksess brukte eteressystem for å sende pakistanske rupier til en gruppe på 100 mennesker, setter FNs WFP (World Food Program) opp ekstra sikkerhet for å øke sin neste fase av blockchain-utvikling.

Denne pilotprøven skal starte 1. mai i Jordan når byrået vil sende et uspesifisert antall lokale valutaer (dinarer) til over 10 000 av mottakerne som trenger humanitær støtte og ekstra mat. Målet med prosjektet er å øke antall mottakere til over en halv million mennesker innen 2018.

Prosjektet ønsker å beskytte mottakernes personvern, slik at den nøyaktige summen av pengene ikke blir avslørt. For å sikre at systemet har den nødvendige fleksibiliteten for å overleve, kan WFP potensielt ta ut valutaene som rupi fra blockchain, men også hvilken som helst annen statsutstedt valuta.

FN er ikke den første store organisasjonen som begynner denne prosessen, med enheter som Den Europeiske Union allerede engasjert i det. Men ifølge Houman Haddad, økonomidirektør i WFP, for øyeblikket betaler denne organisasjonen ut i tradisjonelle valutaer fordi mange steder hvor mottakerne bor ikke godtar eter eller bitcoin. Men FN har en plan som kan endre dette på en skala som er praktisk talt ukjent før dette prosjektet.

Byggeklosser

Testen som ble utført, ble kalt Building Blocks, og det var et bevis på konseptet der en blockchain ble ansatt for å overføre rundt 3000 rupees og samme verdi i mat ved hjelp av en transaksjonsserie godkjent ved hjelp av eteretestnettverket. Denne prøven varte i 40 dager, og den brukte et engangspassord generert på tilfeldig basis.

Det samme passordet mottok hjelpemottakerne ved hjelp av mobiltelefonene. Når de hadde fått det, kunne de bruke det til å oppnå både mat og midler fra eiere i supermarkeder som fungerte som dispenseringspart i denne ordningen.

Når testen er fullført, ble resultatene av den en måned lange prøven plassert på det offentlige eterintestnettet og der avstemt med tallet på de faktiske midlene som er fordelt. På denne måten jobber prosjektet mot målet om å eliminere behovet for mellommannen som på en eller annen måte kan rigge eller jukse systemet.

I tillegg sender FN ikke penger direkte til mottakerne, men butikkene som deler ut maten, noe som kan kutte ut av prosessen både monetære tjenester som banker og mottakeren selv. Noen estimater peker på over 100.000 potensielle støttemottakere som kan betjenes av 400 selgere som jobber i sitt område.

Det er også viktig å understreke at dette også vil redusere eventuelle administrasjonsgebyrer, og det vil ikke være behov for å forskutte penger fordi FN betaler de faktiske kjøpene.

Overføringer via kryptovaluta

Digitale valutaer som bitcoin og eter brukes i dag til mange forskjellige formål, dekker alt fra å spille online poker i BTC for å få lån i denne kryptovalutaen. Men nå, med den amerikanske applikasjonen innen humanitær innsats, ser det ut til at den underliggende teknologien til blockchain ville være tilstrekkelig for organisasjonen til å endre hvordan CBT (kontantbaserte overføringer) fungerer..

Dette vil bety at i stedet for å bruke ressurser som er forgjengelige som medisin og mat, kan FN tilføre penger direkte til den lokale økonomien. Dette betyr at det kan gi grupper som er i fare ting som forhåndsbetalte kort, mobile penger og kuponger som skal brukes innenlands.

I 2015 overførte WFP over $ 680 millioner i støtte til mottakerne globalt, og FN ønsker å øke dette tallet årlig. I tillegg, mens CBT virker lovende, holder FN opp med streng testing og ser etter alle muligheter for å forbedre måten den fungerer på..

Potensial for forbedring


FNs tjenestemenn mener at systemet, slik det ser ut nå, fortsatt lider av en rekke potensielle problemer, inkludert gebyrer, en langvarig prosess med kontrakt og manglende privatliv for mottakeren, bare for å nevne de mest fremtredende. Men alle disse kan håndteres i ett enkelt trekk som inkluderer å flytte transaksjonene til et blockchain-nettverk.

Derfor er det samme pilotprosjektet så viktig for USA og dets byrå. Ettersom det fortsetter å løpe i løpet av de kommende månedene, vil det bli plassert på en privat versjon av en eterumbasert blockchain, og det endelige målet vil være å nå 1 million transaksjoner på en månedlig basis. Haddad mener at det øyeblikket systemet når 2 milliarder dollar, vil besparelsene på årsbasis overstige 20 millioner dollar. Denne summen alene kan utgjøre forskjellen for et stort utvalg av ekstra mottakere som kan plasseres i programmet, takket være blockchain-effektiviteten..

Utviklingen av donasjonsmekanismer

Haddad viste tre særegne blockchain-fordeler. Den første er prosessen med å styrke mottakere, den andre inkluderer å senke kostnadene og den tredje gir en reduksjon av permitteringer i FNs tjenestesystem. Mens tidligere forsøk på dette målet ble hemmet av interne problemer som konkurransedyktig interesse mellom byråer, kunne blockchain-løsningen kunne flytte diskusjonen forbi det punktet.

Akkurat nå er UN Women-byrået i et partnerskap med Innovasjon Norge for å gi jenter og kvinner lettere tilgang til blockchain-teknologi. Det samme programmet er akkurat nå i ferd med å ansette en blockchain-konsulent for utvidelse av deres innsats. Over byråer jobber også med sine blockchain-baserte prosjekter eller i det minste å undersøke applikasjonene.

Hvis prosessen med blockchain-inkludering er vellykket, kan FN begynne å godta bitcoin og eter som en form for donorbetaling. Nå har mange individer uttrykt et ønske om å donere eter eller bitcoin til FN, men for øyeblikket kan ikke organisasjonen akseptere det. Naturligvis begynte de økonomiske elementene i organisasjonen å lete etter måter å få dette til, og nå ser det ut som pilotprosjektet blockchain vil være starten på denne radikale endringen i FN..

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector