Digitale valutaer øker i kjølvannet av den nordkoreanske krisen

Verden i Fjernøsten fikk et ubehagelig sjokk i dag da den nordkoreanske hærens rakettdivisjon skjøt flere ballistiske raketter som fløy rett over den japanske hjemøya Hokkaido. De samme savnene landet trygt i havene øst for Japan, men virkningen av den samme hendelsen har etterklang de geopolitiske sfærene helt siden.

Naturligvis har det samme trådt i kraft i den digitale valutaens domene, og dette resulterte, noe forventet, med et løft for store aktører og en økning i det samlede markedsverdi. Det er alltid en vanskelig oppgave å lage noen bestemte ligninger, men hittil ser hendelsene ut til å være i det minste delvis relaterte, spesielt på grunn av det faktum at både bitcoin og eter, de to største kryptovalutaene, ser ut til å bli påvirket.

Nå ser stormaktene og de regionale elementene i den samme krisen ledelsen i Pyongyang for å prøve å finne ut hva som er det potensielle neste trekket, enten av dem eller Nord-Korea. Her er analysen av hvordan den samme hendelsen ytterligere kan overføres til bevegelsene på scenen for digital valuta.

The Rising Tensions of 2017

Helt siden administrasjonen av Donald Trump tiltrådte, ser det ut til at den koreanske halvøya har gått tilbake til sin mest engstelige periode siden slutten av Koreakrigen for snart 70 år siden. Den haukiske tilnærmingen fra USAs president, drevet av en uklar posisjon av Kim Jong-un i landets interne maktkamp, ​​gjorde begge forholdet utrolig anstrengt.

Det samme ble i tillegg hjulpet av de interne problemene i Sør-Korea, hvor påstanden og rettssakene begynte å omfatte flere og flere offentlige tjenestemenn. Som om det ofte skjer i øyeblikkene da de gamle systemene begynner å forsvinne, begynte kaos å spre seg.

De første skuddene i denne pågående krigen medieeksponering ble avfyrt da den amerikanske presidenten erklærte at en amerikansk kampbærergruppe var på vei til den koreanske halvøya. Selv om dette i seg selv ikke er en tvilsom handling, fordi Sør-Korea og USA er faste allierte, kom tidspunktet i et øyeblikk da et potensial for en konflikt virker ekstremt høyt.

Imidlertid, kort tid etter at det ble avslørt at gruppen ikke er på vei til samme sted, bare for senere å bli tilbakeført til et helt nytt kurs. Som mange andre hendelser under denne administrasjonen, ble det samme pusset av på en merkelig måte, og analysene var usikre på om den tilsynelatende blaffen var forsettlig eller utilsiktet..

Samtidig har regimet til Kim Jong-un fortsatt med utprøving av ballistiske missiler, med stadig flere atomvåpeneksperter som tror at landet snart vil kunne feste et termonukleært stridshode på en av disse. For USA kom det samme som en sjokkerende åpenbaring som i det minste i teorien kunne plassere stater som Hawaii, Alaska og til og med det vestlige kontinentale USA innen rekkevidden til de samme våpnene..

Takket være alle disse er det en sterk følelse av at hendelsene utspiller seg utenfor alles kontroll. Dette er ikke noe noe marked ønsker å høre, bortsett fra kryptovalutaene som igjen har blitt en trygg innsats i en uforutsigbar setting.

Ether-effekt

Prisen på ETH eller etherums token har steget dramatisk i løpet av 24 timer og toppet den høyeste prisen de to foregående månedene. ETH steg først til $ 340 og oppnådde deretter en pris på $ 365. Siden da har den falt litt, men prisen ser ut til å være sterkt i et oppadgående momentum.

Dette plasserer den til bare rundt $ 50 under den høyeste registrerte prisen noensinne, som markerte seg til $ 411 den 13. juni 2017. De fleste er enige om at prisen ble styrket av en veldig energisk handelssesjon i Sør-Korea, hvor to børser samlet hadde 20% av all handel. OKCoin, basert i Kina, ligger på andreplass med litt under 10% av handelen. Dette betyr at de to nasjonene overtok en tredjedel av all handel med ETH som fant sted under spissen.

Det samme mønsteret har vi sett i andre kryptovalutaer nylig i Sør-Korea, hvor Ripples XRP, BCC, og monero har alle sett prisøkninger. Selvfølgelig er det en annen digital valuta som topper alle andre når det gjelder relevans, og dette er bitcoin, brukt til alt, alt fra kjøp til online gambling og direkte investering. Det har også satt nye rekorder takket være den koreanske aktiviteten.

Bitcoin-effekt


Prisen på BTC er for tiden på de høyeste nivåene gjennom tidene. I dag ble prisen på $ 4 703 oppnådd for et enkelt token, og slo rekorden fra for to uker siden. Dette betyr at prisstøtet til den digitale valutaen har steget i over 350% siden starten av året, da den handlet for $ 1 000 per BTC.

Verdien av den samme digitale valutaen er forbløffende og viser kraften til blockchain-nettverket som støtter den. Det samme er imidlertid også veldig knyttet til problemet med den koreanske halvøya, der utsiktene til krig må få lokale investorer til å søke ly utenfor fiat-valutaene. Problemet er at økningen i alle disse prisene kan bli angret på rekordtid.

Kommende uker av usikkerhet

På kort sikt vil prisene på de aktuelle digitale valutaene, men også mange andre, bli styrket av den økende markedsverdien. Men alt dette kan negeres fullstendig i det øyeblikket fiendtlighetene begynner.

Det samme viser bare at det er så mye som står på spill i en potensiell konflikt mellom USA og Nord-Korea, at det samme alternativet ikke engang skulle eksistere. Sør-Korea representerer 2% av hele verdens økonomi – ethvert problem det måtte oppleve er sterkt relatert til alle andre. En krig med atomkraft er noe på en skala utenfor alt som er sett hittil.

Dette er grunnen til at enhver ny ustabilitet på den koreanske halvøya vil komme det digitale valutadomenet til gode på kort sikt. I det lange løp har krisen potensial til å gjøre mye større skade enn bare å forstyrre kryptovaluta-prisen.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector