En grov start på den nye uken med store markedsgap på mange valutapar. Den amerikanske dollaren viser tegn på liv igjen, går inn i de amerikanske presidentvalget i morgen

Den australske dollaren presterte veldig bra i dag og klarte å få rundt 45 punkter mot en sterk amerikansk dollar. Den kanadiske dollaren sto også på sitt og fikk omtrent 34 pips mot Buck.

 

De europeiske hovedfagene var imidlertid ikke så heldige. EUR / USD gapte rundt 80 pips lavere og mistet omtrent 100 pips for dagen. Oppgangen til det britiske pundet ble stoppet i sporene, og GBP / USD mistet omtrent 115 punkter på dagen.

 

Selv om vi visste hva utfallet ville bli av morgendagens valg, er ikke effekten på valutamarkedet lett å måle. Kanskje det kan være mye sidelengs piskesaglignende prishandling, med en ubetydelig varig effekt på slutten av dagen, hvem vet.

Når det er mye usikkerhet i luften, og investorer og handelsmenn er nervøse, ser vi ofte irrasjonelle grep i finansmarkedene. Dette gjør handel ekstremt risikabelt hvis du ikke vet hva du gjør, og du ikke har nok selvkontroll. Rookie-tradere vil ofte jage sterke pristopper, og bruke for mye innflytelse under ustabile markedsforhold. Nå har du kanskje hørt dette mange ganger før, men det er absolutt sannheten – du må handle med en god handelsplan, og deretter holde deg til den. Ikke bli fristet til å ta uplanlagte, impulsive handler.

 

La oss se på noen tekniske data om noen få store valutapar:

 

EUR / USD

 

Dette er det mest flytende valutaparet på planeten. EUR / USD mislyktes på et viktig rolleomvendingsnivå i dag. Se på dette diagrammet som jeg la ut torsdag 3. november:

 

EUR / USD daglig diagram (3. november)

 


Jeg nevnte at det kunne være en fantastisk mulighet til å selge paret på nivået som vises på diagrammet. Jeg brukte også RSI-indikatoren for å måle utmattelsesnivået til paret. Her er det samme diagrammet med RSI-indikatoren på:

 

EUR / USD daglig diagram (3. november)

 

Dette er et godt eksempel på å bruke sammenløp av forskjellige signaler for å bekrefte en god handel. Se på hvor vi er i dag:

 

EUR / USD daglig diagram

 

Her kan du se at RSI-indikatoren har kommet tilbake fra overkjøpt, og paret handlet aggressivt lavere i dag. Forskjellen mellom fredagens nærhet og dagens nærhet er nesten 100 punkter. Dette kunne ha vært en god kort handel hvis du benyttet oppsettet.

 

Hvis vi får sterke prisbevegelser i løpet av de neste to dagene, kan det være noen fantastiske muligheter for å tjene penger ut av fremdriften. Jeg liker å handle tilbaketrekninger til 20-EMA på et 5-minutters diagram på et valutapar som beveger seg impulsivt i en retning. Du kan spørre hvorfor jeg bruker en så liten tidsramme. Vel, når det skjer et veldig impulsivt, ensidig trekk på et bestemt valutapar, vil handelsmenn som normalt handler tilbaketrekninger til f.eks. 20-EMA på et 4-timers diagram, vil bare få inngangssignaler lenge etter at det meste av handlingen fant sted, og de vil gå glipp av en gevinst på potensielt hundrevis av pips. Her er et eksempel på handelsforskyvninger til 20-EMA på et 5-minutters diagram:

 

EUR / USD 5-minutters diagram

 

Med et stopptap på ca 10 til 15 pips, kunne du lett ha nådd et mål på 20 til 30 pips – dobbelt så mye stopptap. Husk å risikere bare en veldig liten del av kontoen din ved hver handel, akkurat som de erfarne og profesjonelle handelsmennene gjør.

 

Det tekniske bildet på EUR / USD er ikke veldig klart for øyeblikket. Vi kan imidlertid trekke konklusjonen om at paret handler i et stort utvalg, og at det kan mangle solid retning de neste ukene eller til og med månedene. Selvfølgelig kan vi ikke utelukke muligheten for en oppsamling i volatilitet i dette paret, spesielt ikke med valget i USA i morgen. Jeg ser bare ikke paret bryter ut av området det har blitt fanget i de siste + – 426 handelsdagene, i løpet av den neste uken eller to, selv om det er fullt mulig.

 

GBP / USD

 

Dette paret har brutt vakkert over 20-EMA forrige uke, og kanskje dette glidende gjennomsnittet vil bli en ny dynamisk støtte for paret. Det større bildet av paret avslører at det fremdeles er i en nedadgående trend, så bare husk det når du bestemmer deg for å delta i lange stillinger. Jeg tjente personlig noen gode fortjeneste på dette paret forrige uke ved å kjøpe meg inn i den impulsive økningen. Her er et daglig diagram hvis paret:

 

GBP / USD daglig diagram

 

AUD / USD

 

Sist men ikke minst, la oss se på AUD / USD:

 

AUD / USD daglig diagram

 

Den australske dollaren presterte veldig bra i dag og gikk videre mot den amerikanske dollaren, som selv var ganske sterk. Selv om jeg ikke handlet AUD / USD i dag, har jeg korte posisjoner på EUR / AUD som kjører vakkert.

 

Det ser ut til at AUD / USD bryter ut av kilen den har vært begrenset i så lang tid. Tatt i betraktning den fine ytelsen de siste dagene, men spesielt i dag, ville jeg ikke bli overrasket over å se dette paret flyte høyere de neste ukene.

 

Foreløpig er jeg ikke interessert i å forutsi markedsretning, men jeg er klar til å reagere på hva som skjer. Markedsreaksjoner på hendelser som dette valget er ofte overreaksjoner, og irrasjonell atferd kan føre til hakkete prishandlinger. Vær forsiktig med handel de neste dagene, og ikke bruk for mye giring når du handler.

 

Alt det beste, og lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map