En nærmere titt på anklage

Det er et gammelt ordtak i amerikansk politikk: “valg har konsekvenser.” For det republikanske partiet og president Donald Trump begynner midtveisvalget i 2018 å bevise det gamle aksiomet. Etter at et demokratisk flertall ble sikret i det amerikanske representanthuset 6. november 2018, ble sjansen for at en impeachment-kampanje ble lansert mot USAs president (POTUS) flerfoldig.

Fremover vil Kongressens etterforskning mot Trump være en viktig driver for deltakelse i finansmarkedene. På dette punktet er det en god ide å se på hva anklager er, hva som kan skje og hvordan markedene kan bli påvirket.

Hva er en presidentanklagelse?

Så, hva er egentlig en anklagelse fra USAs president? Per definisjon er det prosessen med det amerikanske representanthuset som anklager mot POTUS for påståtte forbrytelser begått. Kvalifiserende overtredelser blir oppgitt som “forræderi, bestikkelser eller andre høye forbrytelser og forseelser.”

Prosessen med anklage har tre deler:

  • Først startes en kongresetterforskning og siktes.
  • For det andre stemmer Representantenes hus på hver anlagt tiltale. Det er nødvendig med en enkel majoritetsstemme for å pålegge en siktelse eller “anklagelse”.
  • Til slutt gjennomfører senatet en formell rettssak mot tiltalte og avgjør en dom. Overbevisning krever en ⅔ supermajoritetstemme. Hvis den blir dømt, blir POTUS straks fjernet fra kontoret.

Som et historisk poeng har Representantenes hus innledet anklagemyndigheter mer enn 60 ganger siden slutten av 1700-tallet. Mange av disse har vært imot en sittende POTUS. Bare to presidenter er formelt anklaget; Andrew Johnson og Bill Clinton. I begge tilfeller ble POTUS frikjent av senatet.

Historisk sett favoriserer oddsen Trump som forvitrer stormen. Imidlertid trekkes paralleller til Richard Nixons avgang fra 1960-tallet. Nixon gikk av rett før formelle anklager ble anlagt mot ham. Mange i det amerikanske politiske samfunnet siterer dette som et mulig scenario for Trump foran valget i 2020.

anklageBare to presidenter har noen gang blitt anklaget i USAs historie.

Hva er sjansene for en Trump-anklagelse?

Foreløpig er eventuelle prognoser for Trumps faktiske fjerning fra kontoret i beste fall utdannede gjetninger. Ikke desto mindre tar bookmakere og forskjellige politiske nettsider tiltak på det som kan være foran POTUS. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige oddsene fra nettstedet for politisk handel Predicit.com:

  • Nåværende odds sier at det er omtrent 65% sjanse for at Trump formelt blir anklaget ved slutten av sin første periode.
  • Nåværende odds sier at det er omtrent 80% sjanse for at senatet vil frikjenne Trump for anklagene.
  • I skrivende stund oppgir oddsen at Trump er favorisert (40%), etterfulgt av Elizabeth Warren (32%) og Joe Biden (13%) for å vinne presidentvalget 2020.

Når vi gikk inn i den amerikanske valgsyklusen i 2020, visste stort sett alle i markedene at vi var i enestående handling. Med valget fremdeles over et år borte, ser det ut til at kickoff har kommet litt tidlig. Selv om sannsynligheten for at Trump blir fjernet fra kontoret er minimal, er det en mulighet. Det anbefales at handelsmenn vurderer situasjonen når den utvikler seg.

Oversikt

Selv om anklage sannsynligvis vil være en fruktløs innsats for Trumps opposisjon, er det noen få ting det vil gjøre. Her er to sentrale spørsmål som kommer fra saksbehandlingen som vil riste i forex- og futuresmarkedene før nyttårsdagen 2020:

  • USA / Kina handelskrig: Man må tro at muligheten for at Trump blir fjernet fra kontoret vil undergrave amerikanske forhandlingsinnsatser. Etter min mening vil Kina ikke ha hastverk med å inngå en avtale gitt den politiske uroen. Dette vil absolutt spille for den pågående troen på at en betydelig global økonomisk avmatning kommer på kort sikt.
  • USMCA: Med kongressen fast i anklagingshøringer, vil passering av USA-Mexico-Canada-avtalen bli sparket nedover veien. Dette er en stor avtale for USD / CAD og kan føre til en dramatisk omprising av paret.

På slutten av dagen vil vi sannsynligvis se at interessen for fristeder vokser og volatiliteten treffer aksjemarkedene. Vær på utkikk etter bullish gull og en bearish USD / CHF på mellomlang sikt. Lenger ut (Q1 2020) er det en god sjanse for at USD vil holde sin verdi, og at “Trump Rally” i amerikanske aksjer opplever en stiv utfordring. Det er en stor mulighet for at vi vil se enestående volatilitet i de amerikanske indeksene – tenk minst noen få 1000-1500 poeng daglige intervaller i DJIA. 


Ingen tvil om det, dette er fascinerende politiske tider, utført med usikkerhet. Påfølgende markedsvolatilitet vil skape en overflod av muligheter. For oss aktive handelsmenn kan det aldri være en bedre tid å være i markedene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map