En nybegynnerguide til verdensserien med poker

Årets World Series of Poker starter offisielt i morgen, og pokersamfunnet gjør seg klar en måned fylt med pokeraksjon.

Det blir et stort år siden arrangørene gikk over bord og satt sammen over 69 arrangementer for hele serien. Hele serien i år er en feiring av spillet, og spillere som vil delta vil ha sjansen til å spille sine favorittpokervariasjoner.

Startet i 1970, var World Series of Poker rettet mot å popularisere spillet. Det som pleide å være en kun invitasjon, World Series har utviklet seg fra en enkel serie med kontantspill til et svimlende utvalg av satellitturneringer og big-money-arrangementer.

Det beholder fortsatt sin mystikk. Den online pokerboomen på 2000-tallet kan legges direkte til foten for Chris Moneymakers seier i 2003 World Series of Poker. I motsetning til andre sportslige turneringer er prisen for å vinne noen av begivenhetene i World Series of Poker ikke et trofé, men et gullarmbånd. Å eie og stolt vise et vinnerarmbånd er et stolt poeng for tidligere vinnere og en anerkjennelse for deres ferdigheter.

World of Series Poker 101

For en pokerelsker er det å drømme om å bli med. Det kan imidlertid være en slitsom øvelse. For de som vil melde seg på det, er det en få fakta de trenger å vite.

WSOP-hendelser

Først og fremst kan spillerne være selektive om hvilke av spillene de blir med på. De 69 arrangementene har forskjellige varianter som skal gi hvem som helst et bredt utvalg av valg. Noen spill kjøres med Texas Hold ’Em-reglene, men det er andre turneringer som bruker andre regler som Omaha, Lowball og Stud. Det er til og med turneringer. Nybegynnere trenger ikke å bekymre seg for å bli satt utenfor siden hvis de foretrukne reglene ikke blir brukt.

For det andre er hovedmålet til spillerne for hver turnering å være den siste som står. Dette betyr at spillerne må være forsiktige med bankrollen. Det er best hvis en spiller har en stor bankrulle, men forsiktig styring og dyktig spill kan gjøre en liten bankrulle til en stor.

Til slutt kan en spiller som sikter til å være en del av hovedarrangementet gjøre det på den harde måten ved å delta i de forskjellige satellitturneringene. Det er imidlertid ikke nødvendig. Alt en spiller trenger å gjøre for å bli med i hovedarrangementet er å ha $ 10 000 og å kjøpe inn. Hvis en potensiell spiller ikke har penger, må de bli med på en satellitt-turnering, som har et mindre innkjøp.

Mange pokerarrangementer å delta

Hovedarrangementet er vanligvis rundt begynnelsen av juli, etter en slitsom spillemåned. For selve arrangementet vil spillerne bruke buy-in for å få sjetonger å spille. Spillere kan ikke bytte disse sjetongene mot kontanter, men de angir om en spiller fortsatt er i turneringen eller ikke. Hvis de går tom for sjetonger, blir de eliminert.

Innkjøpet legges deretter til i premiepotten som vil bli tildelt de beste etterbehandlerne. Bare de 10 prosentene får utbetaling. Med tanke på at den vanlige spillermengden for hovedarrangementet overstiger tusen spillere, vil bare rundt hundre av dem få penger.

Når hovedarrangementet begynner, blir spillerne gruppert i tabeller. Når spillere blir eliminert, vil folk bli flyttet fra bord til bord for å holde dem balanserte. Normalt spill fortsetter til bare et enkelt bord på ni er igjen. Dette er ikke den virkelige finalen.

En dråpe

De siste ni spillerne vil utgjøre den siste tabellen for hovedarrangementet. I 2008 ønsket ESPN å bygge litt sus for turneringen, og dette resulterte i at finalebordet ble forsinket til oktober.

World Series of Poker er et arrangement enhver spiller ikke bør gå glipp av. Spillere kan enkelt se opp for Colossus 2. til 4. juni eller finne skjebnen sin i Seniors Championship og Monster Stack henholdsvis 17. juni og 24. juni. Hovedarrangementet forfaller imidlertid ikke før 9. juli, og vil bli fulgt av One Drop 12. til 14. juli.

Bitcoin poker og WSOP

Gitt at ikke alle kan være med på arrangementene i år, kan pokerentusiaster fremdeles oppleve actionpoker når de spiller Bitcoin poker online. Enda bedre, de kan se opp for de forskjellige World Series of Poker-kampanjer som gir gode utbetalinger og til og med en sjanse til å prise Main Event i juli.

I fjor lanserte en rekke Bitcoin-pokersider sine WSOP-inspirerte bonuser og kampanjer, med Americas Cardroom som lanserte World of Series of Jackpots.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me