EU Blockchain-prosjekter og deres potensial

Den økonomiske virkningen av eksistensen av EU, den største politiske og økonomiske alliansen i verden, er tydelig. I den moderne verden er EU en av de viktigste faktorene for global vekst og utvikling. Samtidig gir karakteren til medlemmene, som tilhører den utviklede nasjonen på det gamle kontinentet, den perfekte bakgrunnen for at samme union kan være et knutepunkt for teknologisk fremgang..

I virkeligheten er sannheten at EU ligger litt etter steder som Nord-Amerika og Fjernøsten. I dag blir det ikke sett på som en region der den anvendte teknologien blir presset til sitt ytterste og videreutviklet. Det er mange steder i EU som produserer svært høyteknologiske løsninger, men disse er fokusert på nisjeindustrier eller de foregår i en bredere utdannings- eller akademisk sammenheng..

I motsetning til sine utviklede partnere i den vestlige verden, har EU mye å ta igjen for å oppnå nivået for teknisk utvikling i de tidligere nevnte regionene. Blockchain-teknologien hører til i samme kategori, det er veldig feilaktig fremstilt i EU FinTech-sirkler. Imidlertid er det noen nyheter som antyder en endring i måtene dette problemet blir adressert av Brussel.

Deling av firmainformasjon

EUs utøvende gren har nylig avduket at den lager et blockchain-basert system som er designet for å hjelpe brukere med å få tilgang til og dele informasjon om domenet til de børsnoterte selskapene som opererer i blokken. Nyhetene viser at dette fortsatt er et pilotprosjekt, men som peker på at EU generelt er interessert i å utvikle blockchain-prosjekter rettet mot innbyggerne.

I tillegg er det en sammenheng mellom dette prosjektet og EUs såkalte blockchain-observatorium. Dette er et voksende oppsett av EU der tusenvis av euro blir brukt ukentlig med det formål å lage et system som kan brukes til å observere og vurdere verdien av individuelle blockchain-prosjekter og deres potensielle betydning for EU-borgere og institusjoner..

Det tidligere nevnte prosjektet har som mål å gi mer åpenhet i forretningsområdet, mens andre kan fungere annerledes. Men alle skal være relatert til EUs offentlige sektor og måten den leverer sine tjenester og informasjon til blokkens borgere.

Å være at dette høres ut som en god ide for alle deler av verden som ønsker vekst og utvikling, bør det komme naturlig for EU. Historien om blokkens omgang med de digitale valutaene peker imidlertid generelt mot et annet synspunkt.

Motvilje mot å akseptere digitale valutaer

EU har vært en enhet som aldri har gitt noen støtte til de eksisterende, ikke-nasjonale digitale valutaene. I stedet tilbød det en vegg av forbrukerbeskyttelsessystemer som brukes til å sikre at innbyggerne ikke blir urettgjort på noen måte av de samme digitale valutaene..

På grunn av dette er det en følelse av at EU ikke har noen sympati for bitcoin-utviklingssamfunnet eller andre for den saks skyld. I stedet virker EU opptatt av beskyttelsesforanstaltninger som for det meste har blitt ansett som for restriktive av utviklerne, spesielt det nylige initiativet til å lage en database med alle kryptovaluta-brukere på dets territorium.

Det er millioner av innehavere av digital valuta i EU, hvorav mange bruker BTC for å få tilgang til online kasinoer, invester bitcoin, kjøp ting på nettet eller gjør noe annet innen rekkevidde av potensiell bruk, vil de restriktive tiltakene påvirke dem alle. Samtidig er det rettet rett mot kjernen i hva digitale valutaer tilbyr brukerne sine – et nivå av identitetsbeskyttelse og anonymitet, som er det som ser ut til å være uforenlig med EUs rettssystem.

Digital valuta bro for langt

Alt dette viser at EU ikke er villig til å prøve å finne et juridisk rammeverk for digitale valutaer. Problemet har ingenting å gjøre med kapasiteten til å støtte disse endringene teknisk, fordi fondene som ble presset inn i blockchain-initiativet viser hvor mye praktisk og økonomisk støtte det er for blockchain-applikasjoner som EU anser relevant..

I stedet mangler det politisk vilje til å prøve å finne en vei for aksept av digital valuta i blokkens befolkning. Denne tilnærmingen kan være full av sikkerhetshensyn, men hindrer blokkens fremtidige utvikling, spesielt ved å markere noen av dens funksjoner (anonymitet) som er uforenlige med lovene.


Nylig viste Japan at selv de mest utviklede landene kan finne en metode for å opprettholde lovene om forbrukerbeskyttelse og fortsatt lovlig arbeide med digitale valutaer (i dette tilfellet bitcoin). EU kan prøve å gå den samme ruten, men foreløpig er det ikke nok press eller potensial for lovgiverne å gjøre dette, og det er derfor digitale valutaer forblir en bro for langt.

Blockchain-sjansen

Fra og med nå ser det ut til å bruke blockchain i regjeringsprosjektet at det vil forbli den ønskede tilnærmingen fra EU. Disse har helt klart mye å tilby til ethvert land, ikke bare EU, men den uensartede naturen til den samme prosessen burde være bekymringsfull for alle som ønsker å se blokken forbedre sjansene for fremtidig økonomisk vekst.

USA er et godt eksempel på hvordan virksomheten kan drives når det gjelder digitale valutaer og blockchain. I stedet for å ha en enhetlig tilnærming til å regulere både digitale valutaer og utvikling av disse blockchain-initiativene, tar USA en grumsete tilnærming. Det er klart at på statsnivå er det mye autonomi knyttet til problemet, mens den sentrale føderale regjeringen investerer tungt i blockchain-forskning.

På denne måten lukkes eller åpnes ikke dørene for de eksisterende digitale valutaene; dette hindrer imidlertid ikke måten andre applikasjoner utvikles på. Naturligvis er USA ikke EU på mange nivåer, men den samme udefinerte tilnærmingen kan tjene de europeiske lederne veldig bra – i stedet for å unngå digitale valutaer før noe kan være fullstendig bestemt om dem, bør de få en sjanse. Når deres individuelle oppsett og funksjonalitet blir tydeligere, bør de regulerende kommisjonene reagere, men med en sjanse til å gjøre det Japan gjorde og anerkjenne en eller flere digitale valutaer som levedyktige økonomiske midler i blokken..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector