EU-kommisjonen foreslår et pilotprosjekt basert på Blockchain

Sent på vinteren og tidlig på våren 2017 er tydeligvis perioder hvor EU blir mye mer oppmerksom på blockchain-teknologien og hva den kan gi til den største politiske unionen i verden. Den samme oppvåkning er ikke alltid vennlig mot digital valuta, som det siste utkastet til en AML-lov (anti-hvitvasking) viser, men det er tydelig et skyv mot denne teknologien generelt.

Det siste eksemplet kommer i form av at EU-kommisjonen tilbyr en anbefaling som inkluderer et blockchain-basert prosjekt innen styringsområdet. Kunngjøringen er et innbydende tegn til blockchain-utviklingssamfunnet, men ifølge mange er det også et merkelig og subtilt hint til de digitale valutaene som er i drift, inkludert bitcoin.

Her er detaljene i forslaget, og også grunnen til at dette kan gjenspeile sterkt i EU og måten det driver sin statlige virksomhet på..

Reguleringsbevis for konsept

EU-kommisjonen, som den utøvende grenen av EU, kom til dette forslaget som en måte å bygge et proof-of-concept-prosjekt innenfor styringsområdet, særlig reguleringsprosedyrer. I henhold til EU-kommisjonens utkast som ble opprettet for EU-parlamentet, men også EUs sentralbank, har prosjektet målet å fremme bevissthet og kunnskap om blockchain-teknologien.

Fokus for forbedring vil være det regulerende samfunnet som opererer under EU. Videre dekket kommunikasjonen som ble presentert i form av dette utkastet en oppfatning om at Kommisjonen er i ferd med å starte en prosess med offentlige konsultasjoner når det gjelder finansiell teknologi..

Gjennom dette søker Kommisjonen å forbedre tilgjengeligheten og effektiviteten til EU-markedet. Men det viktigste elementet i utkastet er pilotprosjektet som vil bli utviklet under veiledning av EU-tjenestemenn.

EU-kommisjonens Blockchain-prosjekt

Kommisjonen uttaler at prosjektet de foreslår vil motta finansiering fra EU-parlamentet som et offisielt foretak som skal styrke kompetansen og reguleringsevnen til nasjonale regulatorer. Denne fordelen vil bli oppnådd når det gjelder spesielt distribuert hovedboksteknologi. I blockchain-domene er den distribuerte hovedboken et av de viktigste bruksområdene, takket være at den tillater kryptovalutaer å eksistere.

Nyheten om at kommisjonen er villig til å starte nye prosjekter er ikke så overraskende med tanke på at i midten av februar fant noen av disse forpliktelsene sted. Blant dem er offentlige applikasjoner allerede testet ut og testet.

For øyeblikket er ikke prosjektformen veldig tydelig, og det er spørsmål knyttet til partnerskapene som dette prosjektet skal fullføres gjennom. Samtidig lurer mange på hva som er den faktiske følelsen i maktkorridorene i Brussel når det gjelder både digitale valutaer basert på blockchain og dens underliggende teknologi..

En åpen lukket policy

Når de byråkratiske aspektene til EU-tjenestemenn tas i betraktning, er det tydelig å se hvorfor så mange i EU i økende grad tar en antiregjeringsstilling. I noen øyeblikk, som Brexit tydelig viste, blir den samme følelsen så sterk at den ganske enkelt skyver en nasjon ut av EU, som snart er i ferd med å bli et bekymringsfullt presedens..

Men systemet som styrer en av de mest avanserte politiske strukturene på et av de mest voldelige stedene på planeten (historisk sett) er på mange måter dypt feil. Med dette i tankene viser EUs politiske holdninger de siste par månedene dette tydelig.

Mens utallige antall EU-borgere bruker bitcoin å satse på online kasinoer, ansette BTC som en alternativ til vanlig sportsbetting, eller bare kjøpe ting over internett, vil EU-regulatorene lage en database med lommebøker for digital valuta. Som det meste av tiden tar dette form av å beskytte publikum mot hvitvaskingsordninger, virkeligheten viser en reaksjonær holdning til denne FinTech-fremgangen.


Men det er også en del av en større start-stop eller åpen-lukket policy som tar den grunnleggende teknologien i blockchain og sorterer kategoriene av apparater i gunstige og potensielt skadelige applikasjoner. Selv om denne ideen rett og slett ikke er sant, viser den også at regjeringsorganene ganske enkelt skyver sin egen byråkratiske agenda.

Forbedre regulering og legge til regulering

Et av nøkkelpunktene til euroskeptiske politikere fra nesten hvilken som helst del av kontinentet er ideen om at EU ble en bysantinsk lignende gigant av lover og regler som kveler veksten. Når tilstanden til EU-økonomien blir undersøkt, er det ikke vanskelig å se mange bevis på denne ideen. Problemet for EU og EU-pro-politikerne er det faktum at den samme følelsen jevnlig følges av en nasjonalistisk tankegang og mange andre problemer, men grunnideen stemmer ikke og utkast som disse viser at den samme mentaliteten nå krysser over inn i ny teknologi.

Mens noen, i likhet med Maltas statsminister, krevde EU-lovgiverne om å omfavne eksisterende digitale valutaer, ser det ut til at tankegangen til de mest mellomstore tjenestemenn fortsatt er sterkt imot dem. Eller i beste fall vil regulatorisk tilsyn kvele potensialet for vekst i nøkkelårene som er foran verden i samme domene.

På den annen side, enhver anvendelse av blockchain som er relatert til reguleringsforbedring, ble ønsket velkommen med åpne armer og ga midler fra EU til deres utvikling. Dette systemet er en nesten sikker vei mot lav vekst og færre muligheter i tiåret som kommer, som mest sannsynlig vil være en alder av blockchain-applikasjoner. Her, alt fra privat dokumentbekreftelse til eSports konkurranser vil bruke en slags blockchain.

Ingen kan argumentere for at disse prosjektene ikke vil gi et bestemt løft til det innenlandske blockchain-utviklingssamfunnet, men disse vil bli fullført og gjort innen en begrenset periode. Etter det vil EU fortsette å være et fiendtlig sted for enhver blockchain-utvikling for digitale valutaer, men har enda mer til rådighet når det gjelder regulering.

Problemet er at denne forskriften vil beskytte EU-borgere, men også legge så mye press på utviklingen at ulempene i stor grad kan oppveie eventuelle sikkerhetsfordeler.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector