EUR / USD bryter oppadgående kanal – et raskt daglig utsikter!

De EUR / USD valutaparet stengt på 1.20724, etter å ha plassert en høyde på 1.21830, og en lav på 1.20620. Etter å ha steget i to påfølgende økter, falt EUR / USD-paret til en seks dagers lavdag på fredag, midt i styrken til den bredbaserte amerikanske dollaren og de økende amerikanske rentene. De risikofylte valutaene, som EUR / USD, ble hardere rammet av økende frykt for at sentralbankene måtte stramme inn raskere enn tidligere forventet. Den amerikanske dollarindeksen (DXY) klatret til en ukes høyde, på 90.468, i løpet av de tidlige europeiske handelstidene på fredag. På grunn av styrken i den amerikanske dollaren, kombinert med svakheten i Euro, som er en risikovaluta, så EUR / USD-paret en kraftig nedgang i prisene på fredag.

Nylig har det globale markedet fokusert utelukkende på statsobligasjonsrentene, spesielt de amerikanske statskassene. Forventningene om økende inflasjon har blitt tatt aggressivt av markedene, ettersom økonomiene er på bedring på grunn av ekstremt høye nivåer av finanspolitisk stimulans og veldig løs pengepolitikk. De 10-årige amerikanske statsobligasjonsrentene har krysset 1,6-nivået og handlet på det høyeste nivået på ett år på fredag. Dette styrket den amerikanske dollaren, og trakk EUR / USD-prisene videre til nedsiden.

På datafronten, klokka 12.00 GMT, kom de tyske importprisene inn, og viste en økning til 1,9%, mot de forventede 1,1%, som støttet euroen og begrenset eventuelle ytterligere tap i EUR / USD-paret. Klokken 12:45 GMT ble de franske forbrukerutgiftene frigitt, noe som indikerer et fall til -4,6%, mot de anslåtte -3,5%, som veide Euro og la til tapene i EUR / USD-paret. I februar kom den franske Prelim KPI inn på -0,1%, mot prognosen på -0,3%, som støttet Euro og begrenset fallet i EUR / USD-paret. Det franske Prelim BNP for kvartalet falt til -1,4%, mot forventet -1,35, med en vekt på Euro og tilførte EUR / USD-paret ytterligere nedadgående momentum. Klokka 13:00 GMT kom den spanske Flash-KPI for året inn. Den falt til 0,0%, mot de anslåtte 0,6%, og veide Euro, og økte dermed tapene i EUR / USD-paret.

Fra den amerikanske siden klokka 18:30 GMT kom Core PCE-prisindeksen for januar inn på 0,3%, mot estimert 0,1%, og støttet den amerikanske dollaren og økte tapene i EUR / USD priser. Vares handelsbalanse for januar viste et underskudd på -83,7B, mot estimert -83,0B, med en vekt på den amerikanske dollaren og begrenset eventuelle ytterligere tap i EUR / USD. Personlig inntekt for januar økte til 10,0%, mot estimert 9,4%, noe som ga greenbacken et løft og la til presset på EUR / USD på nedsiden.

Personlige utgifter falt til 2,4% i januar, mot estimerte 2,6%, som veide den amerikanske dollaren og hjalp EUR / USD til å gjenopprette noen av tapene. Prelim Wholesale-varelager steg til 1,3%, mot estimert 0,3%, med vekt på amerikanske dollar og avkortet ytterligere ulemper i EUR / USD. Klokka 19.45 GMT kom Chicago PMI for februar inn, noe som indikerer et fall til 59,5 mot estimert 61,0, noe som setter press på den amerikanske dollaren og begrenser nedadgående momentum i EUR / USD. Klokka 20.00 GMT kom Revised UoM Consumer Sentiment for February inn. Det holdt seg i tråd med estimatene på 76,8. De reviderte forventningene til UoM-inflasjon forble også flate med 3,3%.

Videre ble Yannis Strournaras, den europeiske sentralbankens politiske beslutningstaker, den første ECB-tjenestemannen som åpent etterlyste økning i ECBs obligasjonskjøp, i et forsøk på å stanse en økning i lånekostnadene. Han sa at det var en uberettiget innstramming i obligasjonsrentene, og det ville være ønskelig for ECB å akselerere tempoet i PEPP-kjøp, for å bekrefte gunstige finansieringsforhold under pandemien. Kommentarene fra Strournaras setter mer press på Euro, og drar EUR / USD-paret videre til nedsiden.

 

Daglige tekniske nivåer

Støtte motstand

1.2076 1.2098

1.2062 1.2106

1.2054 1.2120

Pivot Point: 1.2084

EUR / USD handles på 1.2085-merket og møter umiddelbar motstand på 1.2090-nivået, mens støtten forblir på 1.2060-nivået. Siden EUR / USD holder under 50 EMA, kan vi se en fortsettelse av salgstrenden i EUR / USD-paret til 1.2060, og under dette kan neste mål være 1.2020. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me