EUR / USD Trades Hit Take Profit – Støt for en annen selg!

De EUR / USD par stengt ved 1.20622, etter å ha plassert en høyde på 1.21130, og en lav på 1.20426. Til tross for sterkere enn forventet makroøkonomiske data fra Europa, EUR / USD par tapte onsdag, midt i den brede styrken i amerikanske dollar. Den amerikanske dollaren var høy, midt i den økende optimismen om at landets oppgraderte vaksinasjonsprogram vil føre til en rask og robust økonomisk gjenoppretting. Tirsdag kunngjorde USAs president Joe Biden at USA ville ha tilstrekkelige koronavirusvaksiner til å vaksinere alle voksne i landet innen utgangen av mai, noe som ville være to måneder før planen..

Denne utviklingen ble fulgt av at farmasøytisk selskap Merck sa ja til å hjelpe sin rival Johnson & Johnson for å øke hastigheten på produksjonen av sin single-shot vaksine. Vaksineprogrammet er nå en av nøkkelfaktorene for å bringe økonomien tilbake til bedring. Texas, som er den nest største amerikanske staten etter befolkning, har allerede kunngjort at de vil oppheve maskerestriksjonene og fullstendig gjenåpne virksomheter innen neste uke. Videre ble den amerikanske stimulanspakken også godkjent av det amerikanske representanthuset. Dette vil gi $ 1,9 billioner til coronavirushjelpen, som vil støtte den økonomiske veksten på vei til utvinning. All denne positive utviklingen i USA ga styrken til amerikanske dollar, og investerte også i amerikanske obligasjonsrenter og veide på EUR / USD par.

På datafronten, klokken 12:45 GMT, kom den franske statsbudsjettbalansen inn, og viste et underskudd på -21,9B for januar. Kl. 13:15 GMT ble den spanske tjenestens PMI frigitt, og var fortsatt flat med forventningene på 43,1. 13:45 GMT indikerte PMI for italienske tjenester en økning til 48,8, mot forventet 45,8, støttet Euro og begrenset ytterligere tap i EUR / USD par. Kl. 13:50 GMT ble den franske Final Services PMI frigitt, med en økning på 45,6, mot forventet 43,6, som støttet Euro og begrenset nedadgående momentum til EUR / USD par. Klokka 13:55 GMT kom den tyske PMI for endelige tjenester inn, og var fortsatt i tråd med prognosen 45,7. Klokka 14:00 GMT kom PMI-tallene for Final Services for hele eurosonen inn på 45,7, mot forventet 44,7, som støttet Euro og begrenset ytterligere tap i EUR / USD par. Klokken 15:00 GMT ble PPI for januar frigitt, med en økning på 1,4%, mot forventet 1,3%, som støttet Euro og begrenset fallet i EUR / USD priser.

Fra amerikansk side, kl. 18:15 GMT, ble ADP Non-Farm Employment Change for February løslatt, og viste en nedgang til 117K, mot prognosen på 203K, som veide på amerikanske dollar og avkortet ytterligere ulemper i EUR / USD par. Klokken 19:45 GMT steg PMI for endelige tjenester for februar til 59,8, mot de anslåtte 58,9, som støttet den amerikanske dollaren og økte tapene i EUR / USD par. Klokka 20.00 GMT falt ISM Services PMI til 55,3, mot den anslåtte 58,7, med en vekt på den amerikanske dollaren og begrenset eventuelle ytterligere tap i EUR / USD-paret. I mellomtiden kom den euro som hadde samme valuta, under press ettersom utsiktene for den europeiske økonomien forble rystende, på grunn av at mange europeiske nasjoner vendte seg mot andre nasjoner utenfor Europa for å øke vaksineforsyningen. Mandag sa Østerrikes kansler Sebastian Kurz at han hadde til hensikt å jobbe. med Israel og Danmark om fremtidig vaksineproduksjon. Han har vært sterkt kritisk til EUs strategi og blokkregulator, European Medicine Agency (EMA), fordi EU-autorisasjonen til Pfizer & BioNTech-vaksine i slutten av desember kom uker etter at Storbritannia og USA hadde godkjent den. Den danske statsministeren kom også med lignende kommentarer og sa at den europeiske innsatsen i form av vaksiner ikke lenger kunne stå alene, noe som forklarer hvorfor Danmark og Østerrike samarbeider for å oppnå flere doser.

Andre EU-nasjoner har bedt Russland og Kina om å fylle ut hullene i vaksineforsyningen, og Slovakia har gitt nødtillatelse for Moskvas Sputnik-vaksine, på grunn av forsinkelser i forsyningen fra Pfizer og AstraZeneca. EUs medlemsland har mistet tilliten til EUs vaksinestrategi, som tynger Euro og til slutt øker tapene i EUR / USD par.

Daglige tekniske nivåer

Støtte motstand

1.2021 1.2125

1.1954 1.2162

1.1917 1.2229

Pivot Point: 1.2058The EUR / USD handler med 1.2055-merke, etter å ha brutt støtteområdet 1.2094, som nå fungerer som motstand for EUR / USD-paret. For øyeblikket kan EUR / USD finne støtte 1.2042, og en bearish breakout på dette nivået kan føre til mer salg i EUR / USD, til 1.998-nivået. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me