Forex-signaler Amerikansk økt kort, 6. des – USD reverserer på bedre sysselsettingsnummer, CAD faller på mykere

Risikomidler fikk et lite løft høyere tidlig på morgenen, etter at Kina sa at de ville se på tollfritak for noen amerikanske gårdsprodukter, selv om det kommer med en indirekte advarsel. Dette tilføyde Donald Trumps kommentarer i går om at samtalene med Kina går bra, samt Bloombergs rapport om at fase 1-avtalen vil være offisiell fra 15. desember. Kina lovet å løfte noen av de amerikanske tariffene, men markedene var bekymret for den amerikanske sysselsettingsrapporten i dag, så handelsmenn var forsiktige da vi nærmet oss utgivelsestiden.

Den amerikanske sysselsettingsrapporten var mye bedre enn forventet, med lønn fra ikke-gårdsbruk kom mye høyere enn forventet i oktober, og forrige måned ble også revidert høyere. Ledigheten tikket lavere, men inntekten gikk glipp av litt forventninger. Men inntjeningstallet for oktober ble høyere, noe som mer enn kompenserte for savnet i novembernummeret. GULL gjorde en stor bearish reversering etter den rapporten.

Sysselsettingsrapporten fra Canada var derimot mye verre enn forventet, med ledigheten steg 4 poeng høyere til 5,9% og sysselsettingen falt med en massiv 71 000, noe som gikk imot forventningene om en økning i sysselsettingen. Hvis deltakelsesraten hadde vært den samme, ville arbeidsledigheten flyttet til 6,0%. På en annen front bestemte OPEC + seg for å kutte oljeproduksjonen ytterligere med 50 000 fat / dag, men råolje virker ikke imponert over det.

Den europeiske sesjonen

 • Kina tar igjen etter Xinjiang-regningen – Det amerikanske senatet vedtok et lovforslag om menneskerettigheter over Xinjiang politiske fanger tidligere denne uken. I dag rapporterte de kinesiske statsmediene med henvisning til utenriksdepartementet og sa at Kina sier at de tar mottiltak mot USAs sanksjon mot kinesiske tjenestemenn. Kina har varslet den amerikanske ambassaden om mottiltakene, men oppfordrer USA til å fjerne sanksjonen mot kinesiske tjenestemenn.
 • Tysk industriell produksjon  – Tysk industriproduksjon har vært volatil i lang tid, men lener seg mer på den negative siden. De siste fire månedene har industriproduksjonen gått ned tre ganger. Det var forventet å bli positiv i oktober og øke med 0,1%, etter nedgangen på 0,6% i september. Men det forble negativt og ga en stor nedgang på 1,7% i oktober.
 • Brexit-kommentar – Labour-leder Jeremy Corbyn sa tidlig i dag at Storbritannias statsminister Boris Johnson villeder velgerne om Brexit. Corbyn hevder at han har “kalde harde bevis” som viser virkningen av en Brexit-avtale på store deler av landet og “spesielt Nord-Irland”, med henvisning til en konfidensiell regjeringsrapport. Senere svarte britiske statsminister Johnson at Corbyn-dokumentet er ‘fullstendig tull’. Det vil ikke være noen kontroller mellom Nord-Irland og Storbritannia. Har ikke sett dokument presentert av Labour, men det er ‘fullstendig tull’. I mellomtiden viste Ipsos-avstemningen for det britiske valget at de konservative var på 44% (uendret), Labour 32% (+4).
 • OPEC + for å kutte produksjonen videre – OPEC + -landene møtes i Wien for å diskutere oljeproduksjon og priser også. Vi har hørt kommentarer de siste ukene, noe som tyder på at kartellet vil redusere oljeproduksjonen ytterligere, særlig fra Saudi-Arabia, men vi har også hørt motsatte kommentarer fra andre OPEC + -land, særlig Russland. Tidligere på dagen kom saudiske oljeminister, prins Salman Bin Abdulaziz, noen kommentarer som nedenfor:
 • Markedet må stole på oss
 • OPEC prøver å vise analytikere at vi gjør jobben vår
 • Verdensøkonomien vil fortsatt være godt forsynt
 • Men ytterligere engasjement vil gjøre at vi alle kan dra nytte av det
 • OPEC + har som mål å bevise at det vil overholde avtaler

Senere hørte vi rykter om at OPEC + -ministre sies å ha avtalt en avtale om å dempe produksjonen ytterligere med 50 000 fat / dag.

Den amerikanske sesjonen

 • Kanadisk sysselsettingsrapport – Sysselsettingsrapporten fra Canada ble utgitt tidligere i dag også. Arbeidsledigheten forventes å forbli uendret på 5,5%, men den hoppet høyere til 5,9%. Netto endring i sysselsettingen i november var på -71,2 K versus + 10K estimert, noe som betyr at jobbene har gått ned. Endring på heltid sysselsetting -32.8K versus 15K estimert. Endring i deltidsjobb -38.4K versus + 10K estimert. Timelønnssatsen tikket lavere til 4,4% mot estimert 4,5%. Deltakelsesfrekvensen tikket også lavere til 65,6%, mot 65,7% estimert, noe som betyr at hvis den forble uendret, ville arbeidsledigheten ha økt til 6%.

 • Amerikansk sysselsettingsrapport – Sysselsettingsrapporten fra USA er utgitt. Arbeidsledigheten tikket lavere til 5,5% mot å forbli på 5,6% forventet. Endring i ikke-gårdslønninger (nye jobber) kom høyere med 266 000 bankoverslag på 180 000. Endring i privat lønn kom også høyere på 254K versus 178K estimert. Produksjonslønninger var på 54K versus 40K estimert. Arbeidsstyrken deltok også lavere til 63,2% fra 63,3% i forrige måned, noe som ser ut til å være årsaken til nedgangen i arbeidsledigheten.
 • USAs resultatrapport – Gjennomsnittlig timeinntekt for november gikk glipp av forventningene, og kom inn på MoM 0,2% mot 0,3% estimert, men oktober ble revidert høyere til 0,4% fra 0,2% tidligere. Gjennomsnittlig timeinntekt YoY tikket høyere på 3,1% mot 3,0% estimert.
 • US UoM Consumer Sentiment – Den amerikanske Prelim UoM Consumer Sentiment-rapporten ble utgitt for en liten stund siden. Det ble forventet en forbedring til 97,0 poeng, fra 96,8 i november, som ble revidert høyere i andre revisjon, fra 95,7 poeng. Men det kom mye bedre inn og hoppet til 99,2 poeng. Engroshandel var + 0,1% mot 0,2% estimater. Engrossalget hadde en nedgang på 0,7% mot -0,1% i forrige måned, som ble revidert ned fra 0,0%. Nåværende forhold økte til 115,2 poeng mot estimert 112,8. Opp fra 111,6 forrige måned. Forventningene økte også til 88,9 poeng mot estimert 87,5, opp fra 87,3 forrige måned. Ett års inflasjonsforventninger faller til 2,4% fra 2,5%, 5 – 10 års inflasjonsforventninger faller til 2,3% fra 2,5%.

Trades in Sight

Bullish NZD / USD En gang til

 • Trenden har vært bullish i mer enn 2 måneder
 • Den nedre tilbaketrekningen er fullført
 • 50 SMA gir støtte igjen

De 50 SMAene skremmer selgerne igjen i dag

NZD / USD gjorde en bullish tilbakeslag i begynnelsen av oktober, som så ut som en annen retrace høyere før selgerne presset lenger under. Men selgere kom ikke tilbake, og vi har ikke sett dem siden den gang. Vi har sett flere tilbakeslag lavere, men kjøpere har kommet tilbake og har holdt ting i kontroll.

Følelsen har forbedret seg for risikovillige eiendeler når vi nærmer oss den siste fasen av fase 1-avtalen mellom USA og Kina. Det har vært hendelser og kommentarer som har tatt denne avtalen frem og tilbake, for eksempel Donald Trumps kommentarer i går om at han kan utsette avtalen til det kinesiske valget er over, og svare på at Kina retter seg mot Trumps velgere med gjengjeldelsesmål..

Men i dag hørte vi danne Bloomberg at avtalen kan signeres 15. desember, til tross for den opphetede retorikken som beroliget nervene. Donald Trump hjalp også følelsen da han for en stund siden sa at samtalene med Kina går veldig bra.

NZD / USD hadde trukket seg tilbake lavere under den asiatiske økten, men 50 SMA (gul) ga solid støtte på H1-diagrammet. Prisen spratt av det glidende gjennomsnittet ettersom følelsen ble bedre etter Trumps kommentarer på NATO-toppmøtet. Så dette paret er ganske bullish nå, og vi vil se på å åpne et kjøpesignal på en annen tilbaketrekning lavere, til 50 SMA.

For å konkludere

Følelsen har vært ganske negativ de siste to dagene, men den har forbedret seg de siste øktene etter positive kommentarer om handel fra Trump og Kina, til tross for geopolitiske spørsmål. Selv om de positive tallene fra USA har forbedret følelsen ytterligere på ettermiddagen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector