Forex-signaler Amerikansk sesjon Kort, 5. des – Markedene forblir håplige, men forsiktige

Følelsen i finansmarkedene ble negativ tidligere denne uken etter kommentarer fra Donald Trump om at han kan utsette fase 1-avtalen med Kina til presidentvalget neste år i Kina. Den skuffende amerikanske ISM-produksjonsrapporten mandag spilte også en rolle i dette, da den viste at denne sektoren faller dypere i sammentrekning, i stedet for å forbedre seg. Men i går hørte vi Donald Trump si at handelssamtaler med Kina går ganske bra, mens Bloomberg la ut en rapport som sa at fase 1-avtalen kan være offisiell 15. desember.

Det forbedret følelsen, selv om markedene ikke stikker av med det. I stedet er de forsiktige, men med en liten bias for risiko. Kinas handelsdepartement sa tidligere i dag at vi er i nær kontakt med USA om handel. Det holdt følelsen litt positiv, men likevel forsiktig, siden vi har vært på siste trinn for handelsavtalen og Brexit før, men ikke har passert barrieren. OPEC har startet møtene i Wien, men foreløpig er det ingen klare antydninger om hvilken beslutning de kan komme, selv om det potensielt er noe snakk om dypere produksjonskutt. Det har holdt WTI Oil bullish, selv om jeg ikke tror OPEC vil redusere produksjonen igjen, de spiller bare kortene sine for å øke oljeprisen.

Den europeiske sesjonen

 • Tyske fabrikkordrer – Fabrikkordrene har vært ustabile i Tyskland i mer enn et år, selv om de hadde en god gevinst på 1,3% fra september i forrige måned, som ble revidert til 1,5% denne måneden. Men dagens rapport som var for oktober, ble negativ igjen, med en nedgang på 0,4%, og mangler forventninger på 0,3%.
 • Detaljhandel i eurosonen – De europeiske detaljhandelsdataene ble offentliggjort i morges og sesongjustert volum av detaljhandel falt med 0,6% i euroområdet. I september 2019 falt detaljhandelsvolumet med 0,2% i euroområdet og med 0,1% i EU28. Til tross for det holder bjørnene seg utenfor markedet. Det ser ut til at investorer venter på å se NFP-tallene i morgen før de satser ytterligere.
 • Eurosone Revidert BNP 

  BNP-vekst i Euroarea og EU28: Sesongjustert BNP økte med 0,2% i euroområdet (EA19) og med 0,3% i EU28 i tredje kvartal 2019. I september 2019 falt detaljhandelsvolumet med 0,2% i euroområdet og med 0,1% i EU28. Til tross for det holder bjørnene seg utenfor markedet. Det ser ut til at investorer venter på å se NFP-tallene i morgen før de satser ytterligere.

  EUR / USD viste en bullish fakeout på 4-timers diagrammet da den krysset over 1.1090 motstandsnivå. Men gevinstene ble begrenset da paret snudde seg til å handle under 1.1090 motstand rett i neste lys. Foreløpig utvider dette nivået sterk motstand, og under dette kan vi forvente en liten retracement i EUR / USD til 1.1060 og 1.1038. Motsatt kan den bullish utbruddet føre EUR / USD-prisene mot 1.1120.

 • Et betydelig fall i tyske ingeniørbestillinger – Tysklands ingeniørorgan VDMA var ute med mer grove nyheter for produksjonssektoren i landet. VDMA rapporterte om en nedgang på 11% i ingeniørbestillinger i oktober fra året før. I midten av dette året falt fabrikkordrene ned med ca 3% å / år, så dette fortsetter å vise noen utvidede bekymringer for den tyske industrien i 4. kvartal. VDMA bemerker at innenlandske ordrer er nede med 13%, mens utenlandske ordrer er nede med 10% i forhold til for et år siden. På den forverrede trenden nevner de at mange kunder holder tilbake på investeringer på grunn av globale økonomiske bekymringer; og legger til at:

  “De siste tegnene på håp om å få slutt på den tyske industrins økonomiske tilbakeslag har ikke noen innvirkning på ordrebøkene til maskintekniske selskaper.”

Den amerikanske sesjonen

 • Saudi’s Feel Good About OPEC Meeting – OPEC-møtet har startet og Saudi-Arabias oljeminister, prins Abdulaziz bin Salman sa at han føler seg bra med OPEC + -møtet. Det har hvisket at han presser veldig hardt for å prøve å få andre OPEC-medlemmer om bord med ideen om dypere produksjonskutt. Når det er sagt, gjenstår det å se om Russland – en sentral snublestein i planene – vil godta et slikt forslag.

 • BOC’s Lane Speaking – Viseadministrerende direktør for Bank of Canada Timothy Lane snakker og sier:
 • global økonomisk usikkerhet vil sannsynligvis vedvare selv om USA og Kina når en handelsavtale
 • global usikkerhet vil sannsynligvis ha en varig effekt: det gjenstår spørsmål om markedspriser fullt ut reflekterer risiko
 • utviklingen i de siste ukene gir bankene større tillit til utsiktene for vekst og inflasjon i oktober
 • bemerkelsesverdige økonomiske styrker og målinflasjon betyr at Canada er motstandsdyktig, men det er ikke immun
 • skadelige effekter av handelskonflikt blir bare delvis oppveid av lettere pengepolitikk
 • nyere data øker godt for husholdningenes økonomiske situasjon og fremtidige utgifter, selv om forbrukernes tillit har blitt mykere
 • tung husholdningslån skaper sårbarheter som kan forsterke et negativt sjokk for økonomien; å senke satsene ytterligere kan gjøre sårbarheten verre
 • Kanadiske sysselsettingslønnsvekstdata antyder at arbeidsmarkedet fortsetter å stramme inn
 • støtte fra høyere utgifter fra provinsregjeringer som forventes å Wayne i 2020 ettersom konsolidering i Ontario og Alberta tar tak i den siste tiden da BC og Québec normaliserte
 • Det er ingen grunn for Bank of Canada å gå i takt med den amerikanske sentralbanken når det gjelder renteendringer
 • avvik mellom pengepolitikken til Bank of Canada og US Fed er ikke så sterk som noen ganger på forhånd
 • i ettertid var bevegelsene i Canada og USA mot balansebudsjetter som startet i 2010 for tidlig
 • Kina-samtaler går veldig bra
 • våpenhvile i Syria holder
 • han vil diskutere Iran sanksjonsunddragelse med Tyskland
 • sier et Tyskland er litt under sine NATO-bidrag, og han og Merkel vil snakke om det
 • NATO er sterkere enn det noen gang har vært
 • Sier Trudeau skal møte når han blir spurt om video
 • Canadas statsminister Trudeau er en hyggelig fyr, men sannsynligvis opprørt over at Trump kalte ham ut for NATO-bidrag
 • alle land har snakket med om at Huawei ikke kommer videre med selskapet
 • US ISM ikke-produserende PMI – Den amerikanske ikke-produserende ISM-rapporten ble utgitt, og den gikk glipp av forventningene, og falt til 53,9 poeng mot 54,5 forventet. Sysselsettingen kom høyere ut, men på 55,5 poeng mot 53,7 i forrige måned, nye ordrer også høyere på 57,1 poeng fra 55,6 i forrige måned, mens produksjonen ga en massiv nedgang til 51,6 poeng mot 57,0 i oktober. Eksportordrene økte til 52,0 poeng mot 50,0 i forrige måned, importen falt til 45,0 mot 48,5 poeng forrige måned.
 • Trades in Sight

  Bullish NZD / USD

  • Trenden har vært bearish i mer enn en måned
  • Den nedre tilbaketrekningen er fullført
  • 50 SMA ga støtte
  • Grunnleggende har blitt bullish

  5100 SMA avsluttet sporet i dag

  NZD / USD gjorde en bullish tilbakeslag i begynnelsen av oktober, som så ut som en annen retrace høyere før selgerne presset lenger under. Men selgere kom ikke tilbake, og vi har ikke sett dem siden den gang. Vi har sett flere tilbakeslag lavere, men kjøpere har kommet tilbake og har holdt ting i kontroll.

  Følelsen har forbedret seg for risikovillige eiendeler når vi nærmer oss den siste fasen av fase 1-avtalen mellom USA og Kina. Det har vært hendelser og kommentarer som har tatt denne avtalen frem og tilbake, for eksempel Donald Trumps kommentarer i går om at han kan utsette avtalen til det kinesiske valget er over, og svare på at Kina retter seg mot Trumps velgere med gjengjeldelsesmål..

  Men i dag hørte vi danne Bloomberg at avtalen kan signeres 15. desember, til tross for den opphetede retorikken som beroliget nervene. Donald Trump hjalp også følelsen da han for en stund siden sa at samtalene med Kina går veldig bra.

  NZD / USD hadde trukket seg tilbake lavere under den asiatiske økten, men 50 SMA (gul) ga solid støtte på H1-diagrammet. Prisen spratt av det glidende gjennomsnittet ettersom følelsen ble bedre etter Trumps kommentarer på NATO-toppmøtet. Så dette paret er ganske bullish nå, og vi vil se på å åpne et kjøpesignal på en annen tilbaketrekning lavere, til 50 SMA.

  For å konkludere

  Sentimentet har vært ganske negativt de siste to dagene, med aksjemarkedene som trakk seg tilbake lavere og trygge havner bølger høyere. Men det har endret seg de siste timene, spesielt etter rapporten fra Bloomberg og kommentarer fra Donald Trump. Glem de økonomiske dataene, ord skader mer enn data i disse dager.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me