Forex-signaler Amerikansk sesjon Kort, 5. juli – USD-kjøpere får litt tillit blant tynne markeder

I går var det ganske stille i finansmarkedene da amerikanske handelsmenn dro til 4. juli, så prisaksjonen var minimal under den europeiske økten, så vel som i den amerikanske økten, tydeligvis. Den slags prisaksjon har spilt ut i dag, ettersom amerikanske handelsmenn har tatt en lang helg, med de fleste eiendeler som var ganske stille i det meste av økten, selv om vi så noen gnist av liv i den amerikanske dollaren. USD ga noen gevinster som spredte seg over hele linja, så det ser ut til at valutahandlere forventer noen positive tall fra den amerikanske sysselsettings- og inntjeningsrapporten som ble utgitt for en stund siden..

Når det gjelder andre grunnleggende under den europeiske økten, ga fabrikkordrene enda en nedgang i Tyskland for mai. Det kommer etter to positive måneder i mars og april, som fulgte mange negative måneder på slutten av fjoråret og starten av dette året. Så den tyske økonomien går fra dårlig til verre, med tanke på de nylige økonomiske dataene. Nedgangen i fabrikkordrene vil ha en negativ innvirkning på produksjonsaktiviteten de neste månedene, som allerede er i dyp sammentrekning.

Boris Johnson, som er hovedkandidat for det konservative partiledelsen og stillingen til den britiske statsministeren, nevnte Brexit-scenariet uten avtale igjen som gjorde sentimentet rundt GBP enda mer bearish og GBP / USD er nå på vei mot bunnen klokka 1.15.

Den europeiske sesjonen

  • Fabrikkordrer Tyskland – Fabrikkordrene var ganske svake i fjor i Tyskland, og gikk ned de fleste månedene, spesielt på slutten av året og begynnelsen på denne da vi så noen virkelig forferdelige tall. Vi så en kortvarig vekkelse i mars og april da den globale økonomiske nedgangen tok en pause i første kvartal, selv om dagens rapport var forventet å vise en annen tilbakeføring til negativt territorium og ordrene forventes å synke med 0,1%. Men rapporten som var i mai viste nok en stor nedgang på 2,2%, og satte den tyske økonomien tilbake i dårlige trommer der den var.
  • BOJs Amamiya synes ikke for selvsikker – Viseadministrator for Bank of Japan holdt en konferanse tidlig i morges og sa at vi må huske at inflasjonen vil ta lang tid å nå målet på 2%. Forventer fortsatt inflasjonen vil akselerere til 2% mål. BoJ vil ikke nøle med å lette politikken hvis fremdriften for å nå inflasjonsmålet forstyrres og den erkjenner at risikoen for nedsiden er sterk. Mange lands politiske beslutningstakere deler synspunktet om at den globale økonomien vil komme seg i andre halvår. BOJ følger nøye med på hvordan ulemperisiko kan påvirke økonomien og inflasjonen. Ingen endring i synspunktet om at fremdriften i å nå inflasjonsmålet opprettholdes. Vil ta politiske beslutninger basert på synet om økonomien er i stand til å opprettholde fart for å nå inflasjonsmålet
  • UK Halifax huspriser – Halifax husprisindeks har gått fra positiv til negativ fra måned til måned. Selv om vi så to positive måneder i april og mai, forventes det at boligprisene vil bli negative igjen i juni og falle med 0,4%. De ble faktisk negative, men nedgangen var mindre, med 0,3%.
  • Juncker synes fortsatt misfornøyd med nye toppstillinger i EU – I går hørte vi Juncker si at EU trenger å spre de øverste EU-jobbene blant øst- og vestblokken. I dag er han på dette problemet igjen og sier det utnevnelsen av Ursula von der Leyen var ikke veldig gjennomsiktig. Han avsluttet kommentarene og sa at “Jeg var den første og den siste spitzenkandidaten”

Den amerikanske sesjonen

  • Kanadisk sysselsettingsrapport – Arbeidsledigheten var forventet å krysse høyere til 5,5% i Canada i mai, etter nedgangen vi så i forrige måned. Ledigheten tikket høyere som forventet til 5,5% i juni fra 5,4% i mai. Sysselsettingen ble også svakere enn forventet, og gikk ned med 2,2 k mot en forventet økning på 9 k. Timeinntektene for faste ansatte økte med 3,6% i forhold til + 2,7% forventet. Deltakelsesraten forble uendret på 65,7% fra 65,7% tidligere, noe som betyr at flåtten høyere i arbeidsledighet ikke skyldtes deltakelsesgraden.
  • Amerikansk sysselsettingsrapport – Arbeidsledigheten forventes å forbli uendret i USA på 3,6%. Men inntjeningstallene ble også inkludert i denne rapporten, og de forventes å ha økt med 0,3% forrige måned. Arbeidsledigheten tikket høyere i USA i juni til 3,7% fra 3,6% i mai. Gjennomsnittlig timeinntekt savnet også forventningene som økte med 0,2% mot forventet 0,3%. Ikke-gårdslønninger slo imidlertid forventningene og kom på 224K versus 160K estimert. Det tar av bekymringene som økte i forrige måned da lønningslisten falt ganske lavt. Gjennomsnittlig timelønn YoY forble uendret på 3,1% som forrige måned, mot en økning til 3,2% forventet. Privat lønn slo også forventningene på 191K mot 150K estimert. Deltakelsesraten tikket høyere til 62,9% mot 62,8% i forrige måned, noe som er årsaken til økningen i ledigheten, som for øvrig fortsatt er ganske lav.

Trades in Sight

Bullish EUR / GBP

  • Trenden har vært bullish siden midten av juni
  • Retrace nedre er fullført
  • 100 SMA ga støtte

100 SMA gjorde en god jobb med å yte støtte i dag

EUR / GBP har vært bullish i lang tid, siden det ble åpenbart at Theresa Mays Brexit-avtale ikke ville passere det britiske parlamentet. Vi så en tilbaketrekning lavere etter at Den europeiske sentralbanken ble stadig mer dovish i forrige møte, men opptrenden fortsatte igjen og kjøperne presset høyere. De siste dagene så vi en annen tilbakeslag lavere, men den tilbakesporingen var enda svakere, og den endte på 100 SMA (grønn) som ga solid støtte. I dag spretter prisen av det glidende gjennomsnittet, og kjøperne er tilbake i kontroll.

For å konkludere

Den amerikanske sysselsettingsrapporten kom positivt ut, med ikke-gårdsjobber som økte med mer enn 200 000, som tidligere var normalområdet til forrige måned da vi så en dyp nedgang i nye jobber. Dette tar en av grunnene til at FED kuttet renten denne måneden utenfor bordet, og USD klatrer lenger på dagen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector