Forex-signaler US Session Brief, 15. juli – Markedene forblir forvirret til tross for positive tall fra Kina

Forrige uke var ganske viktig for USD og globale markeder generelt. FED ble virkelig døv i det siste møtet, så markedene priset veldig høye sjanser for et rentenedsettelse i slutten av denne måneden i løpet av FED-møtet i juli. Men vi så noen positive økonomiske tall fra USA de siste ukene, noe som satte tvil om rentenedgangen for denne måneden. Skjønt, Powell ga ikke mye rom for tolkning angående det forrige uke under hans vitnesbyrd på den amerikanske kongressen. Han ga markedene beskjed om at en renteøkning denne måneden er en ferdig avtale, derav den baisse reverseringen i USD midt i forrige uke..

Men markedene er fremdeles usikre på om FED vil kutte renten bare en gang denne måneden, eller om de vil gå inn i en lettelsessyklus, noe som vil få dem til å se ganske umodne ut etter stigende renter så mange ganger de siste tre årene. Så, etter USD-utsalget onsdag og torsdag, gikk handelsmenn på sidelinjen på fredag, usikre på om de skulle holde seg baisse i USD eller begynne å kjøpe Buck, siden den amerikanske økonomien fortsatt er på det beste stedet blant de store utviklede økonomiene.

Den slags følelse har også vært rådende i finansmarkedene i dag, med de fleste eiendeler som handler i stramme områder. De økonomiske dataene fra Kina lente på den positive siden i dag, til tross for nedgangen i BNP-veksten i 2. kvartal. Anleggsinvesteringen slo forventningene og økte sammenlignet med første kvartal, mens YoY industriproduksjon og detaljhandel gjorde et betydelig hopp. Men det har ikke forbedret følelsen i finansmarkedene, som fortsatt er stille.

Den europeiske sesjonen

  • Trump fortsetter å presse FED for å redusere priser – Den amerikanske presidenten Donald Trump har tatt utgravninger på FED i lang tid, og prøvd å overtale dem til å stoppe renteøkninger de siste årene. Nå som den amerikanske økonomien er svekket, har det blitt åpenbart at han hadde rett, og han vil at FED skal kutte renten. Han tok en ny utgravning i dag: “Vi gjør det bra økonomisk som land, nummer én, til tross for Feds antikke politik på renter og innstramminger. Mye plass til å vokse! ”.
  • Kina gjør ting vanskeligere – USA og Kina ser ut til å være på rett vei for å inngå en handelsavtale, men i tillegg til konflikten om handel, fortsetter andre spørsmål å øke spenningene. USA solgte et parti våpen til Taiwan, som Kina ikke liker. Kinas utenriksdepartement kommenterte i morges denne saken og sa at det vil sanksjonere amerikanske firmaer som er involvert i Taiwans våpensalg. La oss håpe dette ikke bryter handelsavtalen.
  • Sveitsisk PPI-inflasjon – Produsentprisindeksen (PPI) ble negativ i Sveits på slutten av fjoråret da oljeprisene fortsatte å synke. PPI-prisene begynte å øke igjen de to første månedene i år, men de falt flat i april og juni. I juni forventes PPI å øke med 0,1%, men i stedet falt den med 0,5%, noe som sannsynligvis vil påvirke KPI-inflasjonen de neste månedene..

Den amerikanske sesjonen

  • Trump fortsetter å presse for en avtale med Kina – De kinesiske dataene i dag var for det meste positive, med investeringer i anleggsmidler, industriproduksjon og detaljhandel over forventet, selv om QoY BNP-vekst avtok til 6,2% fra 6,4% i 1. kvartal. Trump var rask til å tvitre etter det. Her er tweets: Trump
  • US Empire State Manufacturing Index – Produksjonsindeksen snudde og vokste i april og mai etter mykgjøring i 1. kvartal, men i juni falt denne indeksen i negativt territorium med -8,6 poeng. I dag forventes denne rapporten å bli positiv igjen og komme på 1,6 poeng, men faktisk slo den forventningene på 4,3 poeng, noe som er et positivt tegn.
  • FED’s Williams Speaking – FED-medlemmet Williams snakket tidligere om Libor-orientering og sa at industrien ikke kan vente på Libor-skift. Ingen kommentarer til utsiktene for pengepolitikken skjønt. Han føler ikke alltid at det er presserende fra markedsdeltakere å skifte språk i kontrakter bort fra USD Libor. Libor er en ledende risiko for finansiell stabilitet. Vi er nå på et kritisk punkt i tidslinjen. Forbrukerprodukter er et kritisk område der industrien må fokusere fordi det kommer til å bli utfordrende, men den største utfordringen er viljen fra markedet til å slutte å bruke Libor.

Trades in Sight

Bearish EUR / CHF

  • Hovedtrenden er bearish
  • Den stigende kanalen er ødelagt
  • 200 SMA ga solid motstand

EUR / CHF kunne ikke bryte over 200 SMA

EUR / CHF ble veldig baisse i april da følelsen ble negativ i finansmarkedene etter opptrapping av handelskrigen. Den bearish trenden fortsatte også i mai, selv om vi i juni så en tilbaketrekning høyere, noe som viste seg å være bare en tilbakesporing før nedtrenden gjenopptok igjen. Dette paret fulgte en stigende kanal, men det kunne ikke bryte 200 SMA (lilla) på H4-diagrammet, som ga sterk motstand og til slutt reverserte prisen. Nå er dette paret tilbake til bearish, og vi vil vente på en sporing opp til MA før vi går kort på det.

For å konkludere

Markedene fortsetter å være stille nå, og den økonomiske kalenderen er lett i dag, så det vil ikke være noen hjelp fra kalenderen hvis du vil ha volatilitet. Selv om USD begynner å krype høyere, kanskje på Trumps kommentarer om Kina, men situasjonen er fortsatt uklar. Kanskje Powell vil gi oss litt retning i morgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me