Forex-signaler US Session Brief, 21. juni – Sentimentet forverres ytterligere, men GBP øker høyere på BOE

I går tok markedene et øyeblikk å puste ettersom følelsen forbedret seg litt. Safe haven-valutaene mistet noen av gevinstene de hadde gjort de siste dagene, og risikovalutaer stoppet nedgangen. Men roen varte ikke lenge, og i dag er markedene tilbake i panikk. Den italienske regjeringen valgte en ny leder for senatets finanskomité. For å være ærlig, vet jeg ikke akkurat hva dette innlegget betyr, siden det ikke er finansministerposten, men markedene liker ikke det fordi Alberto Bagnai som tiltrådte stillingen er en euroskeptiker..

Han har tidligere sagt at euroen var et økonomisk monster, og det er derfor markedene ikke liker ham. Jeg vet ikke om han fremdeles holder den oppfatningen, men finansmarkedene glemmer ikke så lett. Så aksjene og risikovalutaene glir i dag.

Situasjonen med OPEC + -landene er fortsatt spennende i dag. Land som ønsker å øke produksjonen som Saudi-Arabia, gir noen positive kommentarer og sier at de andre landene som ikke ønsker å øke oljeproduksjonen, som Iran, vil godta avtalen; Iran nekter derimot fortsatt å være enig. Bank of England (BOE) holdt rentene og politikken uendret, men GBP vinker på noen hawkiske / mindre doviske kommentarer.

 

Den europeiske sesjonen

Ny italiensk tjenestemann – Alberto Bagnai ble valgt til leder av Senatets finanskomité i dag. Han er euroskeptiker og at han er valgt av en regjering som sa at Italia skulle forlate eurosonen for noen måneder siden, ringer noen klokker blant investorene. Så markedssentimentet fikk en ny hit i dag.

OPEC-møte – Saudi-Arabia ønsker å øke råoljeproduksjonen med 1 million fat, noe som er mer enn 300k-800k økningen som ble estimert i begynnelsen av uken, og OPEC-sekretariatet støtter det. Noen rykter antyder at Iran kan falle i kø hvis enighet oppnås, men Iran-tjenestemenn er imot enhver økning i produksjonen. Mange blandede og forvirrende meldinger har sendt Olje glir lavere.

SNB etterlater priser på vent – Den sveitsiske nasjonalbanken la rentene og pengepolitikken uendret. Men kommentarene fra president Jordan hørtes hawkish ut, og CHF klatrer. Han sa at renteforskjeller med eurosonen er viktig, noe som betyr at SNB bare vil gå når ECB stiger, om mer enn et år.

Mindre Dovish BOE – Bank of England la rentene uendret som forventet, men medlemmene som er for en renteforhøyelse økte til 3 fra 2 tidligere. Uttalelsen var også litt mindre døv. Jeg vil si hawkish, men med Brexit som det går, tror jeg ikke BOE kan bli hawkish for øyeblikket.

Brexit – Den irske utenriksministeren sa tidligere i dag at det ikke vil være noen grense mellom Nord-Irland og Republikken Irland. Han sa at Storbritannia har forhandlet med seg selv om Brexit. Den kommentaren slo meg fast fordi det er den ultimate sannheten. Hele denne Brexit-tingen fra begynnelsen har sett på meg mer som en indre dialog i Storbritannia enn noe annet.

 

Den amerikanske sesjonen

USAs handelsminister – Wilbur Ross er på ledningene og sier at “det endelige målet for Trump er å fjerne handelshindringer og tollsatser”. Vel, han går motsatt retning, så disse kommentarene høres veldig motstridende ut med det vi ser. Han kommer med flere morsomme kommentarer, men jeg vil legge dem ut på neste oppdatering der jeg vil forklare dem mer detaljert.

Sentralbankfolk snakker – I dag har vi RBA-guvernør Lowe, BOJ-guvernør Kuroda, ECB-president Draghi og FED-styreleder Powell som snakker i Lisboa på konferansen. Som jeg nevnte ovenfor, vet vi ikke om de vil berøre pengepolitikken fordi forumet handler om sentralbank generelt. Men jeg hørte i dag at ECB virkelig er bekymret for handelskrigen, så de kan berøre dette emnet i stedet.

Philly FED Manufacturing Index – Produksjonsindeksen var forventet til 28,9 poeng, ned fra rundt 34 poeng forrige måned. Den savnet forventningene og kom på 19,9 poeng. Produsentenes forventninger har dykket, så er handelskrigen virkelig verdt, eller skader den virksomheten? Ganske enkelt svar, nei?


BOE Carney snakker – Bank of England Guvernør Mark Carney forventes å tale på kvelden i dag. Han burde ha holdt en pressekonferanse etter BOE-møtet, men i stedet snakker han om ettermiddagen. Vel, vi får se hva han har å si etter de litt positive kommentarene vi så på uttalelsen. Hvis han også høres hawkisk ut, forventer jeg en ny bølge av kjøp for GBP.

 

Trades in Sight

Bearish AUD / USD

  • Trenden er bearish
  • Følelsen er døv
  • 50 SMA gir motstand
  • Den forrige lysestaken stengte som en doji

AUD / USD er over 50 SMA nå

Vi gikk kort på AUD / USD for en stund siden. Dette paret gikk tilbake og det fant motstand ved 50 SMA (gul). Den forrige H1-lysestaken dannet en doji som er et reverseringssignal. Tilbaketrekk på slike trender er en god mulighet til å selge. Selv om prisen akkurat har hoppet over 50 SMA for øyeblikket.

 

For å konkludere

Så markedssentimentet har vært dovish i dag, men risikovalutaene har nettopp kommet høyere. USD / JPY snubler, så dette er ikke en omvendt følelse. Vi har to salgssignaler i NZD / USD og AUD / USD, så jeg vil se meg rundt for å se hva som skjer.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector