Forex-signaler US Session Brief, 7. feb – Investortillit og følelse forverres ytterligere på Coronavirus-frykt

Frykten for Coronavirus har kommet tilbake og holder markedene dempet igjen i begynnelsen av denne uken. Markedene manglet retning i den asiatiske økten, men de tok en side i den europeiske økten, og retningen var selvfølgelig nede, spesielt for risikovillige eiendeler som aksjemarkeder og råvaredollar, mens trygge havner har blitt høyere, men ikke løper hvor som helst fort. Dette viser at handelsmenn er forsiktige, de beveger seg vekk fra risikovermidler, men er ikke i panikkmodus ennå.

Selv om frykten økte ytterligere i den europeiske økten, etter hvert som sakene gikk coronavirus overgår 40.000 og dødsfall nær 1000 referanseverdier. Den kinesiske presidenten Xi prøvde å roe vannet, men du kunne lese mellom linjene at han ikke var så trygg. Virksomheten har avtatt betydelig i Kina, og et stort antall kinesiske selskaper, inkludert fremtredende navn, har bedt regjeringen om milliarder i lån for å lette virusets innvirkning på økonomien. Viruset har også spredt seg i utlandet, med hittil åtte tilfeller bekreftet i Storbritannia, noe som holder følelsen negativ, som Eurozone Sentix-investortillitsrapporten i morges viste.

Den europeiske sesjonen

 • Eurozone Sentix investorers tillit – Økonomien i eurosonen har svekket seg betydelig de siste to årene, sammen med den globale økonomien. Den globale handelskrigen, samt store sentralbanker som gikk for mye for fort de foregående årene, skadet økonomien og den økonomiske følelsen også, samt investorens tillit. Sentix-investortilliten falt i negativt territorium i fjor, og den bunnet på -16,8 poeng tilbake i oktober. Men det forbedret seg etter ECB lette på pengepolitikken igjen sent i fjor, og det kom tilbake til positivt territorium i november. I januar forbedret den seg videre til 7,6 poeng, noe som var oppmuntrende. Men det var forventet at det skulle avkjøles litt denne måneden. Investortillit lettet litt etter å ha truffet sitt høyeste nivå siden november 2018 tilbake i januar, da frykt for coronavirus er dekket av følelser de siste ukene. Den savnet forventningene på 6,1 poeng, og falt til 5,2 poeng.
 • Koronavirusoppdatering – Det virker som det vil være ganske vanskelig for globale myndigheter å utslette coronavirus når som helst snart. Antallet smittede har nådd over 40.000 med 910 dødsfall. Kinesiske myndigheter virket mer selvsikker i forrige uke, men de virker ikke så sikre nå, etterpå 97 mennesker døde på en dag i Kina i går. Den kinesiske presidenten Xi Jinping kommenterte tidligere i dag på statlig TV og han hørtes mindre optimistisk ut enn forrige uke. Nedenfor er noen av hans viktigste kommentarer:
 • Situasjonen over forebygging av koronavirusutbrudd er fortsatt alvorlig
 • Kina vil definitivt vinne kampen mot koronavirusutbruddet
 • Kina vil vedta mer avgjørende tiltak for å begrense spredningen i Hubei
 • For å øke hastigheten på utviklingen av medisiner som har gode kliniske effekter mot viruset

Ikke bare har viruset spredt seg utenfor Hubei, men det har spredt seg også i andre land rundt om i verden, med fire personer til diagnostisert i Storbritannia i dag. Dessuten føler kinesiske selskaper presset fra viruset, da hundrevis av kinesiske selskaper angivelig søker milliarder i lån for å dempe virkningen av virusutbrudd. Disse selskapene inkluderer fremtredende navn som Xiaomi, Meituan Dianping og DiDi. Så situasjonen virker dårlig, og den kinesiske økonomien vil lide av dette, og påvirker også den globale økonomien. Så den negative effekten i økonomien vil være et annet viktig problem for sentralbanker og regjeringer over hele verden å kjempe, bortsett fra selve viruset. Følelsen er fortsatt negativ i dag.

 • Italiensk industriproduksjon – Industriproduksjonen har vært ganske ustabil i Italia, som i Tyskland og resten av eurosonen. De siste tre månedene har vi sett tre fall, men den siste rapporten som var for november viste en økning på 0,1%. Selv om dagens rapport som var i desember, ga en stor nedgang på 2,7%, vil produksjonen forbli i en vanskelig posisjon i Italia og Europa i flere måneder framover.
 • Den amerikanske sesjonen

  • Kanadiske husstarter og byggetillatelser – Start på bolig har vært i 200k-220k-regionen i flere måneder i Canada, men i desember falt de til 197k. Dagens rapport viste en fin økning igjen på 213 000 for januar, så tilbake på sporet. Byggetillatelser har derimot gått ned siden september, og forrige måneds rapport som var for november ble endret enda lavere, fra -2,4% til -3,5%. Men dagens rapport var forventet å vise en reversering og en økning på 3,5% for desember. Det slo forventningene og økte med 7,4%.
  • FED’s Bowman Speaking  Federal Reserve-medlem Bowman snakket for en stund siden og sa de samme tingene som hun har sagt før, så det er ikke noe nytt. Hun ser et “veldig gunstig” amerikansk syn på moderat vekst, lav arbeidsledighet og inflasjon som gradvis stiger til målet.
  • Verdens helseorganisasjon ankommer Kina – WHO har ankommet Kina, og de holdt en PRSS-konferanse for en stund siden. Viruset har eksistert i mer enn en møll, de kom akkurat nå? Uansett, noen kommentarer nedenfor:
  • WHO-team av eksperter har ankommet Kina for å legge grunnlaget for et større team som ser på koronavirusutbrudd
  • De siste dagene har sett om hendelser med videre spredning av virus og mennesker med ingen historie om å reise til Kina som i Frankrike.  Kan være gnisten som blir en større ild

  Trades in Sight

  Bearish AUD / USD

  • Trenden har vært baisse siden 1. januar
  • MAs skyver det lavere
  • Følelsen er ganske negativ

  20 SMA har blitt omgjort til motstand igjen

  AUD / USD var ganske bullish gjennom hele desember, ettersom USD hadde en dårlig måned den gang, etter at ISM-produksjonen i USA falt ytterligere i sammentrekning. Kontantstrømmene ved utgangen av året som også gikk mot USD, bidro også til at paret klatret høyere mot slutten av året. Men følelsen snudde i løpet av den første uken i januar etter at spenningen mellom USA og Iran og risikovarsler som råvaredollar ble bearish. Følelsen ble enda mer negativ etter koronavirusutbruddet i Kina, som har holdt AUD / USD baisse.

  Glidende gjennomsnitt har blitt fra støtte til motstand, med 100 SMA (grønn) som gir motstand under tilbaketrekninger i begynnelsen, deretter tok 50 SMA (gul) og 20 SMA (grå) ting på hendene. Tidligere i dag så vi en retrace høyere, men det endte like under 20 SMA, som vist på H4-diagrammet ovenfor. Så dette paret er fortsatt ganske bearish.

  For å konkludere

  Coronavirus fortsetter å drive markeder rundt, og situasjonen blir alvorlig, spesielt i Kina. Det er mer enn 40 000 mennesker smittet og mer enn 900 dødsfall, mens vi stadig ser nye tilfeller i Storbritannia og andre steder. Dette holder følelsen dempet og handelsmenn ganske redde.

   

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Adblock
  detector