Forex-signaler USAs sesjon, 11. november – Storbritannias økonomiske data skuffer, men GBP samler på Farages kommentarer

Prishandlingen i finansmarkedene i dag har vært ganske stille, og jeg forventet at den skulle bli enda mer stille og til slutt dø ut når vi går mot slutten av den europeiske økten, siden de nordamerikanske markedene er stengt for minnedagen. Selv om vi har sett noen anstendig prishandlinger i GBP-par under den europeiske økten. GBP / USD økte rundt 120 pips høyere tidligere. Men det kom ikke fra BNP-rapporten, som viste at Storbritannias økonomi fortsetter å svekkes siden alle komponenter savnet forventningene, og mange av dem kom negativt.

Storbritannias BNP trakk seg sammen i løpet av august og september, men i 3. kvartal som helhet utvidet Storbritannias BNP med 0,3%, noe som betyr at Storbritannia snevt unngikk en teknisk lavkonjunktur, etter 0,2% sammentrekning i 2. kvartal. Men økonomien fortsetter å svekkes, slik de to siste månedlige BNP-rapportene har vist. I tillegg ble produksjon, industriproduksjon og bygg igjen redusert i september, mens forretningsinvesteringene falt flatt i 2. kvartal.

Så GBP beveget seg ikke mye på disse tallene, men Nigels Farage-kommentarer om valg i Storbritannia sendte GBP høyere. Tidligere denne måneden hørte vi Brexit Party-leder Farage si at hans Brexit-parti ville kjempe på alle fronter ved valg i Storbritannia som vil bli avholdt 12. desember. Men i dag sa han at han ikke vil utfordre konservative partiseter og i stedet vil fokusere på å ta plass fra Labour. Det går i favør av Tories og senker oddet av et hengt parlament etter valget. Selv om situasjonen ikke er så klar, har GBP stukket av med kommentarene.

Den europeiske sesjonen

  • Fransk industriproduksjon – Industriproduksjonen har vært ustabil i Frankrike, og har ført til noen store tilbakegang i to av de siste tre månedene. Rapporten fra forrige måned viste at industriproduksjonen gikk ned med 0,9% i august, mens denne måneden forventes produksjonen å ha økt med 0,4% i september. Men den savnet forventningene på 0,3%. Private lønninger kom inn på 0,3% som forventet for samme måned, men august ble revidert lavere til 0,2% fra 0,3%. Handelsbalanseunderskuddet økte også ytterligere i dag.
  • Pompeo snakker i Berlin – USAs utenriksminister Pompeo snakker i Berlin og sa til det tyske publikummet at din egen etterretningssjef har sagt at Huawei ikke kan stole på. Med henvisning til Nord Stream 2-gassrørledningen sa Pompeo at vi ikke vil at Europas energiforsyning skal avhenge av Putins innfall. Vi søker alle nasjoner om å få Teheran tilbake til forhandlingsbordet. NATO trenger å vokse og endre seg, ellers risikerer det å bli foreldet. Vi ønsker mer handel med Europa. Irrasjonelt å tenke på Russland som en verdig partner i Midtøsten. Amerikanske offiserer er fremdeles på bakken i Syria, vi trakk oss ikke. Kina undertrykker i dag mennesker med taktikk.
  • RBNZ å kutte renten i neste møte? – Reserve of New Zealand har kuttet renten to ganger i løpet av de siste møtene, og ført dem ned med 75 basispoeng. De har sluttet å redusere rentene, men oddsen lener seg mot et nytt rentenedsettelse i neste møte. RBNZ
  • Skottlands statsminister snakker om brexit – Skottlands første minister Nicola Sturgeon kom med kommentarer tidligere i dag. Hun sa at hvis det er et hengt parlament, vil partiet hennes søke å danne en progressiv allianse for å låse konservative utenfor regjeringen. Hvis SNP vinner valget i Skottland, vil spørsmålet til Storbritannias parlament være: “Hva gir deg retten til å stoppe uavhengighetsstemmingen?” SNP vil se på å danne allianser i parlamentet for å stoppe Brexit. Ville drive hardt kjøp for å gi støtte til et parti for å danne regjering.

Den amerikanske sesjonen

  • Kanadisk boligrapport – Byggetillatelsene gikk ned i Canada med mer enn forventet, og kom inn på -6,5% i september mot -2,0% estimert. Forrige måned ble også revidert lavere til 5,6% fra 6,1%. Boligtillatelser ble også negative på -10,7% i september, med enfamilietillatelser på -8,7% og flere tillatelser på -12,1%.
  • Kanadisk sysselsettingsrapport – Sysselsettingsrapporten fra Canda er utgitt, og arbeidsledigheten var uendret på 5,5% som forventet. Men netto endring i sysselsetting kom på -1,8k mot estimert 15k. Måneden før forble uendret på 53,7 tusen. Heltidsansettelse var forventet -16,1k vs + 2,5k. Dette er et negativt tegn, men det kommer etter en sterk måned da full sysselsetting økte med rundt 70 000. Deltakerandelen var uendret på 65,7% mot 65,7% estimert.
  • FED’s Bostic Speaking – Atlanta FED-president Bostic snakket på Bloomberg TV for en stund siden og sa at han synes FED er litt imøtekommende. Vi har ikke så mye plass i en nedtur, og risikoer for økonomien er fremdeles der ute, mye er ikke løst. Å fylle jobber på begynnelsesnivå er ekstremt konkurransedyktig. Vi ser konkurranse, og det viser seg i lønn og lønnshopp for folk som bytter jobb. Jeg ville sannsynligvis ha vært dissentert mot oktoberrenten.

Trades in Sight

Bearish GBP / USD

  • Trenden har vært bearish denne uken
  • USD har blitt bullish
  • MAs presser prisen lavere

200 SMA får solid motstand for GBP / USD i dag

GBP / USD har vært ganske hausse de siste ukene, siden utsiktene til et Brexit-scenario uten avtale har gått betydelig ned. Men trenden har skiftet denne uken ettersom oppmerksomheten vendte seg mot USD. Glidende gjennomsnitt har gitt motstand for dette paret på tilbakeslag høyere, og presset trenden lavere. I dag ser vi et lite spor høyere, som ser mer ut som konsolidering. Men 200 MA (lilla) har blitt motstand, noe som forhindrer at dette paret klatrer høyere. Så jeg tror at konsolidering kan være over snart.

For å konkludere

USD har vært bullish hele uken, og det gjør nye høyder i dag, så det ser ut til at Buck vil avslutte uken på rett fot. Selv om trygge havner de siste timene også har tiltrukket seg noen bud. Så det virker som markedet forbereder seg før helgen, ettersom handelsmenn posisjonerer seg bare for å være forsiktige, siden alt kan skje i løpet av helgen – en krig kan starte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me